Рішення
від 04.06.2019 по справі 918/231/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Рівненської області

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"04" червня 2019 р. м. Рівне Справа № 918/231/19

Господарський суд Рівненської області у складі головуючого судді Горплюка А.М., розглянувши матеріали справи

за позовом Акціонерного товариства комерційний банк "Приватбанк"

до відповідача-1 Приватного підприємства "Юмалс"

до відповідача-2 ОСОБА_2

про стягнення заборгованості в розмірі 41 523 грн. 73 коп.

Секретар судового засідання Сідлецька Ю.Р.

Представники сторін:

від позивача: не з`явився

від відповідача-1: не з`явився

від відповідача-2: не з`явився

ВСТАНОВИВ:

У квітні 2019 року Акціонерне товариство комерційний банк "Приватбанк" звернулося до Господарського суду Рівненської області з позовом до Приватного підприємства "Юмалс", ОСОБА_2 про стягнення заборгованості в розмірі 41 523 грн. 73 коп. Позовні вимоги обґрунтовані тим, 18.06.2018 між позивачем та відповідачем-1 укладено кредитний договір №б/н, за яким останній отримав кредитні кошти в розмірі 50 000 грн. 00 коп. Також, 18.06.2018 між позивачем та відповідачем-2 укладено договір поруки №POR1529322400674, предметом якого є надання поруки відповідачем-2 за виконання зобов`язань відповідачем-1, які випливають з кредитного договору. Однак, всупереч взятих на себе зобов`язань, ПП "ЮМАЛС" порушив строк повернення кредитних коштів та допустив заборгованість в розмірі 34 422 грн. 32 коп., 1 537 грн. 81 коп. заборгованість за відсотками, 4 000 грн. заборгованість за відсотками у вигляді щомісячної комісії, 1 563 грн. 60 коп. заборгованість по пені.

15.04.2019 до суду надійшов лист Управління державної міграційної служби України в Рівненській області, в якому повідомлено, що відповідач ОСОБА_2 знятий з реєстрації у зв`язку зі смертю.

Ухвалою суду від 15.04.2019 позовну заяву прийнято до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження, справу призначено до слухання в судовому засідання на 07.05.2019.

07 травня 2019 року через відділ канцелярії та документального забезпечення суду від Приватного підприємства "Юмалс", надійшов відзив на позовну заяву, в якому відповідач-1 просить відмовити в задоволенні позову в повному обсязі. Зазначає, що позивач не надсилав відповідачу-1 повідомлення про зміну умов видачі та надання кредиту, зокрема зміну терміну повернення кредиту в повному обсязі, відсутні правові підстави для задоволення вимог позивача в частині повернення тіла кредиту в сумі 16666,64 грн., термін повернення якого на дату звернення позивача до суду ще не настав.

Ухвалою суду від 07.05.2019 розгляд справи відкладено на 21.05.2019.

20.05.2019 від позивача надійшло клопотання про відкладення розгляду справи для надання терміну для підготовки Банком відповіді на відзив.

Ухвалою суду від 21.05.2019 розгляд справи відкладено на 04.06.2019.

В судове засідання 04.06.2019 сторони не забезпечили явку уповноважених представників, про причину неявки суд не повідомляли, про час та місце розгляду справи повідомлялися вчасно та належним чином, що підтверджується поштовими повідомленнями.

Приймаючи до уваги, що сторони належним чином повідомлені про час та місце розгляду справи, відповідач подав до суду відзив на позов, та за висновками суду, у матеріалах справи достатньо документів, які мають значення для правильного вирішення спору, внаслідок чого справа може бути розглянута за наявними у ній документами.

Дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з`ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовна заява, об`єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення поданого позову, господарський суд встановив наступне.

18.06.2018 Приватним підприємством "Юмалс" (далі - відповідач-1, Клієнт) через систему інтернет-клієнт-банкінгу із використанням електронного цифрового підпису було підписано Анкету-заяву про приєднання до Умов та правил надання послуг "КУБ", у відповідності до якої Клієнт підписанням цієї Заяви приєднується до розділу 3.2.8. Умов та правил надання послуги "КУБ" (надалі - Умови), що розміщені на сайті Приватбанку pb.ua., приймає на себе всі зобов`язання, зазначені в цих Умовах та укладає кредитний договір.

Частиною 1 ст. 634 Цивільного кодексу України визначено, що договором приєднання є договір, умови якого встановлені однією із сторін у формулярах або інших стандартних формах, який може бути укладений лише шляхом приєднання другої сторони до запропонованого договору в цілому. Друга сторона не може запропонувати свої умови договору.

Згідно ч. 2. ст. 639 Цивільного кодексу України, якщо сторони домовились укласти договір у певній формі, він вважається укладеним з моменту надання йому цієї форми, навіть якщо законом ця форма для даного виду договорів не вимагалася.

Таким чином, 18.06.2018 між ПП "Юмалс" та АТ КБ "Приватбанк" було укладено Кредитний договір б/н (далі - Кредитний договір), який за своєю правовою природою є договором приєднання, та складається із вищевказаних Анкети-заяви та Умов.

Згідно п. 1 зазначеної Анкети - заяви істотними умовами кредитного договору є: вид кредиту: строковий; розмір кредиту: визначається Приватбанком, вказується у профайлі Позичальника на сайті kub.pb.ua; строк кредиту: 12 місяців з моменту видачі коштів; проценти (комісія) за користування кредитом: 2% в місяць від початкового розміру кредиту; порядок погашення заборгованості за кредитом: щомісяця рівними частинами до календарного числа місяця, в який було здійснено видачу коштів; у випадку порушення строку погашення заборгованості за кредитом, що зазначений п. 1.5. цієї Заяви, проценти за користування кредитом становлять розмір 4% на місяць від суми заборгованості. При цьому, сплачується неустойка в розмірі і згідно розділу 3.2.8. Умов та Правил надання банківських послуг. Укладання кредитного договору здійснюється в порядку, визначеному розділом 3.2.8 Умов та Правил надання банківських послуг. Клієнт доручає банку розмістити у мережі Інтернет відомості про його бізнес-проект, за яким банк надає кредит (а.с. 20).

Судом встановлено та сторонами не оспорюється, що на підставі укладеного Кредитного договору позивачем 19.06.2018 надано для ПП "Юмалс" кредитні кошти в розмірі 50000,00 грн.

За умовами п. 3.2.8.1. Умов передбачено, що банк за наявності вільних грошових коштів зобов`язується надати клієнту "Кредит КУБ" для фінансування поточної діяльності клієнта, в обмін на зобов`язання клієнта по поверненню кредиту, сплати процентів в обумовлені цим Договором терміни. Істотні умови кредиту (сума кредиту, відсотки за користування кредитом, розмір щомісячного платежу, порядок їх сплати) вказуються в Заяві про приєднання до Умов та Правил надання послуги "КУБ", а також в системі Приват24.

Клієнт приєднується до Послуги шляхом підписання електронно-цифровим підписом Заяви в системі Приват24 або в сервісі "Paperless" або іншим шляхом, що прирівнюється до належного способу укладення сторонами кредитного договору.

Кредит також може надаватися шляхом видачі кредитних коштів з наступним їх перерахуванням на рахунок підприємства-продавця за товари і послуги.

Пунктом 3.2.8.2. Умов сказано, що розмір кредиту, який може бути наданий в рамках послуги, складає від 50000,00 грн. до 1000000,00 грн.

Надання кредитів в рамках послуги здійснюється на умовах: повернення кредиту здійснюється шляхом забезпечення клієнтом позитивного сальдо на його поточному рахунку в сумах і в дати щомісячних внесків, зазначених у заяві (п. 3.2.8.3.1. Умов).

Згідно п. 3.2.8.3.1.3. Умов Клієнт доручає банку щомісячно у строки, зазначені в Заяві, здійснювати договірне списання з його рахунків, відкритих у банку, на погашення заборгованості за послугою у кількості та розмірі, зазначеному в кредитному договорі. Остаточним терміном погашення заборгованості за кредитом є дата погашення кредиту. Згідно ст. 212, 651 ЦКУ при порушенні клієнтом будь-якого із зобов`язань, передбачених цим Договором, банк на свій розсуд, починаючи з 91-ого дня порушення будь-якого із зобов`язань, має право змінити умови договору, встановивши інший термін повернення кредиту. При цьому, банк направляє клієнту повідомлення із зазначенням дати терміну повернення кредиту (банк здійснює інформування клієнта на свій вибір або письмово, або через встановлені засоби електронного зв`язку банку і клієнта (системи клієнт-банк, Інтернет клієнт банк, sms-повідомлення чи інших). При непогашенні заборгованості за цим Договором в термін, зазначений у повідомленні, вся заборгованість за кредитним договором, починаючи з наступного дня від дати, зазначеної в повідомленні вважається простроченою. У разі погашення заборгованості в період до закінчення 90 днів (включно) з моменту порушення будь-якого із зобов`язань, терміном повернення кредиту є дата останнього платежу.

За приписами п. 3.2.8.3.2. Умов зазначено, що за користування послугою клієнт платить щомісячно на протязі всього терміну кредиту проценти за користування кредитом в розмірі та згідно графіку, визначених в заяві та тарифах. При несплаті процентів у строк, визначений графіком, вони вважаються простроченими (крім випадків розірвання Договору відповідно до п. 3.2.8.6.2.).

Відповідно до п. 3.2.8.3.3. Умов, при порушенні клієнтом будь-якого грошового зобов`язання клієнт сплачує банку проценти за користування кредитом в розмірі, встановленому в заяві. У разі порушення клієнтом будь-якого з грошових зобов`язань і при реалізації права банку, передбаченого п. 3.2.8.3.1., клієнт сплачує банку пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ, що діяла в період, за який сплачується пеня за кожний календарний день прострочення.

Згідно п. 3.2.8.5.2. Умов клієнт зобов`язаний оплатити щомісячні проценти за користування кредитом згідно до п. 3.2.8.3.2.

При цьому, порядок розрахунків між сторонами визначений у п. 3.2.8.9 Умов.

Відповідно до п. 3.2.8.9.1. за користування кредитом у період з дати списання коштів з позикового рахунку до дат погашення кредиту згідно з п.п. 3.2.8.1., 3.2.8.3. цього Договору Клієнт сплачує проценти в розмірі, зазначеному в п. 3.2.8.3.2.

Згідно п. 3.2.8.9.2. Умов, нарахування прострочених процентів здійснюється щодня, при цьому проценти розраховуються на непогашену частину кредиту за фактичну кількість днів користування кредитними ресурсами, виходячи з 360 днів у році. День повернення кредиту в часовий інтервал нарахування процентів не враховується.

Пунктом 3.2.8.9.3, 3.2.8.9.4 Умов передбачено, що сплата процентів за користування кредитом здійснюється в дати платежів, зазначені у Заяві (п. 3.2.8.3.1). Якщо повне погашення кредиту здійснюється в дату, що відрізняється від зазначеної в цьому пункті, то останньою датою погашення процентів, розрахованої від попередньої дати погашення по день фактичного повного погашення кредиту, є дата фактичного погашення кредиту. У разі, якщо дата погашення кредиту та/або сплати процентів за користування кредитом, винагороди, неустойки за цим Договором припадає на вихідний або святковий день, зазначені платежі повинні бути здійснені в банківський день, що передує вихідному або святковому дню. Банківський день - день, у який банківські установи України відкриті для проведення операцій з переказу грошових коштів із використанням каналів взаємодії з НБУ.

Відповідно до п. 3.2.8.9.5 Умов, погашення кредиту, сплата процентів за цим Договором здійснюються у валюті кредиту. Погашення неустойки за цим Договором здійснюються у гривні відповідно до умов цього Договору.

Пунктом 3.2.8.9.6 Умов визначено, що зобов`язання за цим Договором виконуються в такій послідовності: кошти, отримані від Клієнта, а також від інших уповноважених органів/осіб, для погашення заборгованості за цим Договором, перш за все спрямовуються для відшкодування витрат/збитків Банку згідно з п.п. 3.2.8.5.14 цього Договору, далі для погашення неустойки згідно з розділом 5 цього Договору, далі - прострочених процентів, далі - простроченого кредиту, далі - процентів, далі - кредиту. Остаточне погашення заборгованості за цим Договором проводиться не пізніше дати, зазначеної в п. 3.2.8.9.3. цього Договору. У разі несплати процентів у відповідні дати сплати, визначені в цьому Договорі, вони вважаються простроченими. У разі розрахунку витрат Банку згідно з п.п.3.2.8.5.14. цього Договору за згодою сторін можлива зміна термінів погашення кредиту.

Згідно п. 3.2.8.9.7 Умов, розрахунок і нарахування процентів за користування кредитом здійснюється у терміни, вказані в Заяві, кожного місяця, на наступний день після дня отримання Клієнтом кредиту або дня погашення чергової частини боргу і проводиться до повного погашення заборгованості за кредитом на первісну суму кредиту.

За приписами ст. 549 Цивільного кодексу України, неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов`язання. Пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов`язання за кожен день прострочення виконання.

Статтею 1 Закону України "Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов`язань" передбачено, що платники грошових коштів сплачують на користь одержувачів цих коштів за прострочу платежу пеню в розмірі, що встановлюється за згодою сторін.

Розмір пені, передбачений статтею 1 цього Закону, обчислюється від суми простроченого платежу та не може перевищувати подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня (ст. 3 Закону України "Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов`язань").

Відповідно до статті 625 Цивільного кодексу України, боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов`язання. Боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

У зв`язку з невиконанням ПП "Юмалс" зобов`язань з повернення наданих Банком кредитних коштів, позивач звернувся до відповідачів з претензією від 20.02.2019 про сплату заборгованості, проте станом на час розгляду даної справи вказана претензія залишена без виконання (а.с. 34-37).

Враховуючи незадоволення відповідачами претензії, позивач звернувся до суду та просить стягнути з солідарно відповідачів 34422,32 грн. заборгованість за кредитним договором, 1537,81 грн. заборгованості за відсотками, нарахованими на прострочену заборгованість, 4000,00 грн. заборгованості за відсотками у вигляді щомісячної комісії, 1563,60 грн. пені за несвоєчасність виконання зобов`язання за договором.

У поданому відзиві на позовну заяву, ПП "Юмалс" зазначає, що строк кредиту 12 місяців з моменту видачі коштів, тобто кінцевий строк погашення кредиту - 18.06.2019. Таким чином, на думку відповідача-1, зобов`язання з повернення заборгованості за тілом кредиту в сумі 16666,64 грн. станом на дату подання позову є таким, строк виконання за яким не настав.

При цьому, відповідач-1 вказує, що п. 3.2.8.6.2. Умов, у випадку порушення Клієнтом будь-якого із зобов`язань, передбачених умовами видачі та погашення кредиту, банк має право вимагати від клієнта дострокового повернення кредиту у повному обсязі шляхом надсилання повідомлення. Проте, за зобов`язаннями, терміни виконання яких не настали, терміни вважаються такими, що настали в зазначену дату. Зазначає, що оскільки позивач не надсилав відповідачу-1 повідомлення про зміну умов видачі та надання кредиту, зокрема зміну терміну повернення кредиту в повному обсязі, відсутні правові підстави для задоволення вимог позивача.

Проте, з таким висновком суд погодитись не може з огляду на наступне.

У відповідності до ч. 2 ст. 1050 Цивільного Кодексу України якщо договором встановлений обов`язок позичальника повернути позику частинами (з розстроченням), то в разі прострочення повернення чергової частини позикодавець має право вимагати дострокового повернення частини позики, що залишилася, та сплати процентів, належних йому відповідно до статті 1048 цього Кодексу.

Також, у підписаній Анкеті-заяві про приєднання до Умов та правил надання послуги "КУБ" встановлено порядок погашення заборгованості за кредитом таким чином: щомісяця рівними частинами до календарного числа місяця, в який було здійснено видачу коштів.

Крім того, твердження відповідача-1 про не надіслання йому повідомлення про зміну терміну повернення кредиту спростовується наявними в матеріалах справи самим повідомленням, копією квитанції про відправлення, списком поштових відправлень та описом вкладення у цінний лист (а.с. 34-37).

Таким чином, у АТ КБ "Приватбанк" наявні підстави для вимоги дострокового повного повернення кредитних коштів, а тому позовні вимоги про стягнення з ПП "Юмалс" грошових коштів у загальному розмірі 41523,73 грн., являються обґрунтованими та підтвердженими належними і допустимими доказами.

Також, з метою забезпечення виконання зобов`язань за Кредитним договором, 18.06.2019 між ОСОБА_2 , як поручителем, та АТ КБ "Приватбанк", як кредитором, укладено Договір поруки №POR1529322400674 (далі - Договір поруки), предметом якого є надання поруки ОСОБА_2 за виконання ПП "Юмалс" зобов`язань, які випливають з Кредитного договору (а.с. 32-33).

Згідно з п. 1.2. Договору поруки, Поручитель відповідає перед Кредитором за виконання зобов`язань за "Угодою 1" в тому ж розмірі, що і Боржник, включаючи сплату кредиту, процентів, нарахованих за користування кредитом, винагороди, штрафів, пені та інших платежів, відшкодування збитків.

Відповідно до п. 1.5. Договору поруки, у випадку невиконання Боржником зобов`язань за "Угодою 1", Боржник та Поручитель відповідають перед Кредитором як солідарні Боржники.

Статтею 553 Цивільного кодексу України визначено, що за договором поруки поручитель поручається перед кредитором боржника за виконання ним свого обов`язку. Поручитель відповідає перед кредитором за порушення зобов`язання боржником. Порукою може забезпечуватися виконання зобов`язання частково або у повному обсязі. Поручителем може бути одна особа або кілька осіб.

Згідно зі ст. 554 Кодексу, у разі порушення боржником зобов`язання, забезпеченого порукою, боржник і поручитель відповідають перед кредитором як солідарні боржники, якщо договором поруки не встановлено додаткову (субсидіарну) відповідальність поручителя. Поручитель відповідає перед кредитором у тому ж обсязі, що і боржник, включаючи сплату основного боргу, процентів, неустойки, відшкодування збитків, якщо інше не встановлено договором поруки. Особи, які спільно дали поруку, відповідають перед кредитором солідарно, якщо інше не встановлено договором поруки.

Як встановлено судом, відповідач 2 - фізична особа ОСОБА_2 помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується свідоцтвом про смерть, виданим Виконавчим комітетом Острожецької сільської ради Млинівського району Рівненської області Серія НОМЕР_1 , про що 24.01.2019 складено відповідний актовий запис №7 (а.с. 49).

Відповідно до абз. 3 п. 25 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 30.03.2012 року №5 Про практику застосування судами законодавства при вирішенні спорів, що виникають із кредитних правовідносин , порука є способом забезпечення виконання зобов`язання (стаття 553 ЦК), договір поруки не створює обов`язків для будь-яких інших осіб, крім сторін за договором.

Згідно п. 33 зазначеної Постанови, у разі смерті поручителя (крім випадків майнової поруки), враховуючи положення статті 607, частини першої статті 608 ЦК, а також сутності поруки, як особистого зобов`язання відповідати за належне виконання основного зобов`язання, спадкоємці поручителя не є солідарними боржниками за кредитним договором.

Статтею 607 Цивільного кодексу України передбачено, що зобов`язання припиняється неможливістю його виконання у зв`язку з обставиною, за яку жодна із сторін не відповідає. Згідно ч. 1 ст. 608 Цивільного кодексу України, зобов`язання припиняється смертю боржника, якщо воно є нерозривно пов`язаним з його особою і у зв`язку з цим не може бути виконане іншою особою.

Отже, поручительство за кредитним договором - це особисте зобов`язання. Сама природа поруки говорить про те, що воно невід`ємно пов`язане із самим поручителем. Згідно ст. 1219 Цивільного кодексу України, до складу спадщини не входять особисті права і обов`язки, які невід`ємно пов`язані з померлою особою (спадкодавцем). Іншими словами, обов`язки за договором поруки не можуть бути успадковані. Стаття 608 Цивільного кодексу України передбачає перелік умов, за яких зобов`язання за будь-яким договором, в тому числі договором поруки, припиняється. Однією з підстав для припинення зобов`язання передбачена смерть боржника, у разі, якщо його зобов`язання невід`ємно пов`язане з його особистістю. Виходячи із вищезазначених норм, порука припиняється у разі смерті самого поручителя і не повинна входити до складу спадкової маси.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 231 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд закриває провадження у справі, якщо настала смерть фізичної особи або оголошено її померлою чи припинено юридичну особу, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Враховуючи, що відповідач 2, який був поручителем, помер, порука не створює обов`язків для будь-яких інших осіб, крім сторін за договором, спадкоємці поручителя не є солідарними боржниками за кредитним договором, суд вважає, що у зв`язку зі смертю відповідача 2, оскільки спірні правовідносини не допускають правонаступництва, провадження у справі в частині позовних вимог АТ КБ "Приватбанк" до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості підлягає закриттю.

Як встановлено ст. ст. 73, 74 Господарського процесуального кодексу України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Статтею 79 Кодексу передбачено, що достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування. Питання про достатність доказів для встановлення обставин, що мають значення для справи, суд вирішує відповідно до свого внутрішнього переконання.

В порядку, передбаченому ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності. Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Таким чином, враховуючи викладене, позовні вимоги стосовно відповідача-1 ПП "Юмалс" підлягають задоволенню у повному обсязі, а позовні вимоги стосовно відповідача-2 фізичної особи ОСОБА_2 підлягають закриттю.

Судові витрати відповідно до ст. 129 Господарського процесуального кодексу України покладаються на відповідача-1.

Керуючись ст. ст. 2, 74, 76-80, 129, 236-242 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

ВИРІШИВ:

1. Позов задоволити частково.

2. Стягнути з Приватного підприємства "ЮМАЛС" (35113, Рівненська область, Млинівський район, село Острожець, код ЄДРПОУ 40118261) на користь Акціонерного товариства комерційний банк "Приватбанк" (01001, м. Київ, вул. Грушевського, 1Д, код ЄДРПОУ 14360570) 34 422 (тридцять чотири тисячі чотириста двадцять дві) грн. 32 коп. заборгованість за кредитним договором б/н від 18.06.2018, 1 537 (одна тисяча п`ятсот тридцять сім) грн. 81 коп. заборгованість за відсотками, нарахованими на прострочену заборгованість, 4 000 (чотири тисячі) грн. 00 коп. заборгованість за відсотками у вигляді щомісячної комісії, 1 563 (одна тисяча п`ятсот шістдесят три) грн. 60 коп. пеня за несвоєчасність виконання зобов`язання за договором та 1 921 (одна тисяча дев`ятсот одна) грн. 00 коп. витрат по сплаті судового збору.

3. В частині стягнення заборгованості із ОСОБА_2 провадження у справі закрити.

4. Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення господарського суду Рівненської області може бути оскаржене шляхом подання апеляційної скарги до Північно-західного апеляційного господарського суду в порядку встановленому ст.ст. 254, 256 - 259 Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст складено і підписано 10.06.2019.

Суддя А.М. Горплюк

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення04.06.2019
Оприлюднено11.06.2019
Номер документу82294552
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —918/231/19

Постанова від 16.10.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 30.08.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 20.08.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 20.08.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 06.08.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 15.07.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Судовий наказ від 02.07.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Горплюк А.М.

Рішення від 04.06.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Горплюк А.М.

Рішення від 04.06.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Горплюк А.М.

Ухвала від 21.05.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Горплюк А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні