Ухвала
від 11.06.2019 по справі 726/1140/19
САДГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

САДГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІВЦІ

Справа № 726/1140/19

Провадження №1-кс/726/337/19

Категорія

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.06.2019 м. Чернівці

Садгірський районний суд м. Чернівців у складі:

головуючого слідчого судді: ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Садгірського ВП ЧВП ГУНП в Чернівецькій області ОСОБА_3 погодженого з прокурором Чернівецької місцевої прокуратури ОСОБА_4 про визнання обшуку, -

ВСТАНОВИВ :

Слідчий СВ Садгірського ВП ЧВП ГУНП в Чернівецькій області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про визнання обшуку.

В клопотанні посилається на те, що слідчим відділенням Садгірського ВП Чернівецького ВП ГУ НП в Чернівецькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до ЄРДР за №12019260030000280 від 10.06.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 263 КК України. Досудовим розслідуванням встановлено, що 10.06.2019 року близько 11:40 год. працівники УПП в Чернівецькій області зупинили автомобіль марки "Мерседес Бенц" д.н.з. НОМЕР_1 польської реєстрації, під керуванням ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 під час поверхневого огляду автомобіля було виявлено та вилучено металевий кийок. Під час проведення огляду місця події за вказаною адресою було виявлено автомобіль марки «Мерседес Бенц», д.н.з. НОМЕР_1 , польської реєстрація, який перебуває в користуванні гр. ОСОБА_5 . За письмовим дозволом останнього працівниками слідчо-оперативної групи, в присутності понятих було оглянуто даний автомобіль, де на передньому пасажирському сидінні автомобіля було виявлено металевий кийок, який в подальшому був упакований у поліетиленовий пакет білого кольору. У відповідності до документів, які були добровільно надані гр. ОСОБА_5 , даний автомобіль на праві власності належить громадянину Польщі ОСОБА_6 , однак на даний час перебуває у фактичному користуванні гр. ОСОБА_5 . Враховуючи вищевикладене та те, що у автомобілі марки «Мерседес Бенц», д.н.з. НОМЕР_1 , польської реєстрація було речі та предмети які мають відношення до кримінального правопорушення, а саме металевий кийок, який вилучений під час огляду місця події від 10.06.2019 року, просить, визнати обшуком проведений 10.06.2019 огляд місця події за адресою м. Чернівці, вул. Заводська, 7 у автомобілі марки «Мерседес Бенц», д.н.з. НОМЕР_1 .

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання, просив його задовольнити.

Заслухавши слідчого, перевіривши матеріали провадження та клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що згідно копії витягу з кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019260030000280 від 10.06.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 263 КК України, вбачається, що 10.06.2019 року близько 11:40 год. працівники УПП в Чернівецькій області зупинили автомобіль марки "Мерседес Бенц" д.н.з. НОМЕР_1 польської реєстрації, під керуванням ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 під час поверхневого огляду автомобіля було виявлено та вилучено металевий кийок.

Згідно протоколу огляду місця події від 10.06.2019 року під час проведення огляду транспортного засобу марки "Мерседес Бенц" д.н.з. НОМЕР_1 польської реєстрації, за адресою м. Чернівці, вул. Заводська, 7, було виявлено та вилучено металевий кийок.

Відповідно до свідоцтва про реєстрацію, власником транспортного засобу марки "Мерседес Бенц" д.н.з. НОМЕР_1 польської реєстрації, є громадянин Польщі ОСОБА_6 , однак на даний час перебуває у фактичному користуванні гр. ОСОБА_5 .

Згідно ст. 30 Конституції України, не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду. У невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину, можливий інший, встановлений законом, порядок проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду і обшуку.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Згідно ч. 3 ст. 233 КПК України, слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Слідчий суддя дослідивши матеріали клопотання, належно оцінивши наявні докази приходить до висновку, що на момент проникнення до автомобіля марки "Мерседес Бенц" д.н.з. НОМЕР_1 польської реєстрації, неможливо було отримати в порядку, передбаченому кримінальним процесуальним законом, відповідного дозволу слідчого судді, в даній ситуації був наявний невідкладний випадок, пов`язаний із врятуванням майна (речових доказів), тому дане клопотання відповідає вимогам ч.3 ст.234 КПК України і подано з дотриманням вимог ч.3 ст. 233 КПК України, а в матеріалах справи міститься достатньо даних про те, що дійсно вчинене кримінальне правопорушення, відшукувані речі мають значення для досудового розслідування, можуть бути доказами під час судового розгляду, доведено і те, що вказані у клопотанні речі знаходилися в автомобілі марки "Мерседес Бенц" д.н.з. НОМЕР_1 польської реєстрації і для підтвердження належного вилучення та оформлення вказаних предметів, як речових доказів необхідно визнати даний огляд правомірним, законним та проведеним відповідно до ч.3 ст.233 КПК України.

На підставі викладеного та керуючись ч. 2 ст. 30 Конституції України, ст.ст. 233, 234-235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ :

Клопотання слідчого СВ Садгірського ВП ЧВП ГУНП в Чернівецькій області ОСОБА_3 погодженого з прокурором Чернівецької місцевої прокуратури ОСОБА_4 про визнання обшуку задовольнити.

Визнати обшуком проведений 10.06.2019 огляд місця події за адресою м. Чернівці, вул. Заводська, 7 у автомобілі марки «Мерседес Бенц», д.н.з. НОМЕР_1 , польської реєстрація, який перебуває у фактичному користуванні гр. ОСОБА_5 , під час якого виявлено та вилучено металевий кийок.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82418270
СудочинствоКримінальне
Сутьвизнання обшуку

Судовий реєстр по справі —726/1140/19

Ухвала від 12.06.2019

Кримінальне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Асташев С. А.

Ухвала від 11.06.2019

Кримінальне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Асташев С. А.

Ухвала від 11.06.2019

Кримінальне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Асташев С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні