Ухвала
від 15.06.2019 по справі 453/718/19
СКОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 453/718/19

№ провадження 1-кс/453/277/19

УХВАЛА

іменем України

15 червня 2019 року слідчий суддя Сколівського районного суду Львівської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши справу за клопотанням слідчого СВ Сколівського ВП Стрийського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,-

в с т а н о в и в:

Слідчий СВСколівського ВПСтрийського ВПГУ НПу Львівськійобласті ОСОБА_3 звернувся усуд ізклопотанням,погодженим прокуроромСколівського відділуСтрийської місцевоїпрокуратури Львівськоїобласті ОСОБА_4 ,в якомупросить постановитиухвалу пронадання дозволугрупі слідчих СВ Сколівського ВП Стрийського ВП ГУ НП у Львівській області в складіслідчого СВСколівського ВПСтрийського ВПГУ НПу ЛьвівськійобластіОСОБА_3 , слідчого СВСколівського ВПСтрийського ВПГУ НПу ЛьвівськійобластіОСОБА_5 ,слідчого СВСколівського ВПСтрийського ВПГУ НПу ЛьвівськійобластіОСОБА_6 ,слідчого СВСколівського ВПСтрийського ВПГУ НПу ЛьвівськійобластіОСОБА_7 , дозвіл на проведення обшуку в будинку АДРЕСА_1 , який належить ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в якому проживає ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з метою відшукання і вилучення знаряддя кримінального правопорушення, в тому числі нафтопродуктів, каністр з нафтопродуктами, шлангів та кріплень до них, та інших знарядь і предметів які можна використовувати під час несанкціонованого втручання в нафтопровід.

Клопотання обґрунтоване тим, що 15.06.2019 близько 02:29 поблизу с. Коростів, під час обходу магістрального нафтопродуктопроводу «Броди Держкордон» на 186 км. 33 повітряного переходу, на відстані 32 м. від автодороги «Київ-Чоп», виявлено несанкціоноване втручання в нафтопровід, де на місці події виявлено автомобіль «DAF» д.н.з. НОМЕР_1 із причепом (цистерною) д.н.з. НОМЕР_2 , заповнений нафтою в кількості близько 25 м.куб. на загальну суму близько 130000 гривень, яку намагались викрасти невідомі особи. 15.06.2019 відомості про вказану подію в порядку ст. 214 КПК України СВ Сколівського ВП Стрийського ВП ГУ НП у Львівської області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019140300000250 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 292 КК України, та за №12019140300000251 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 185 КК України, та об`єднано в одне кримінальне провадження за №12019140300000250. Під час досудового слідства з`ясовано, що на місці події, неподалік автодороги ,,Київ Чоп, знаходиться автомобіль ,,DAF, р.н. НОМЕР_1 , із причепом, р.н. НОМЕР_2 , до якого проходив шланг, на іншому кінці шлангаврізний кран, який вварений в тіло труби нафтопроводу ,,Броди - Держкордон. Також, встановлено, що у цистерні, яка знаходиться на причепі автомобіля ,,DAF, р.н. НОМЕР_1 , наявні нафтопродукти. Власником автомобіля ,,DAF, р.н. НОМЕР_1 , є ТОВ ,,БУРНАФТОСЕРВІС, м. Львів вул. Зелена,145 Львівської області КОД ЄДРПОУ 38821770. Засновники компанії є громадяни ОСОБА_10 , АДРЕСА_2 та ОСОБА_8 , АДРЕСА_3 . Крім того, неподалік від автомобіля ,,DAF, р.н. НОМЕР_1 , із причепом, р.н. НОМЕР_2 , на узбіччі автодороги ,,Київ Чоп знаходився автомобіль ,,Mersedes Benz, р.н. НОМЕР_3 , за кермом якого знаходився ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , житель АДРЕСА_1 та проживає за адресою одного із засновників ТОВ «Бурнафтогазсервіс». Власником автомобіля ,,MersedesBenz, р.н. НОМЕР_3 , є житель м. Ужгород ОСОБА_11 . Відповідно до довідки інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно № 170643949, житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 на праві власності належить ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка являється співзасновником ТОВ ,,БУРНАФТОСЕРВІС, м. Львів вул. Зелена,145. З метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, в тому числі нафтопродуктів, каністр з нафтопродуктами, шлангів та кріплень до них, та інших знарядь і предметів, які можна використовувати під час несанкціонованого втручання в нафтопровід, і може знаходитися у житлі або іншому володінні особи ОСОБА_9 , просить задоволити подане клопотання.

Розглянувши справу за клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку, дослідивши долучені до нього матеріали, а також матеріали кримінального провадження № 12019140300000250, заслухавши думку слідчого з вказаного приводу, приходжу до наступного висновку.

В силу ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Вимоги до клопотання про надання дозволу на проведення обшуку передбачені ч. 3 вищевказаної статті.

Як вбачається з матеріалів справи, слідчий звернувся із даним клопотанням з метою відшукання знаряддя кримінального правопорушення, в тому числі нафтопродуктів, каністр з нафтопродуктами, шлангів та кріплень до них, та інших знарядь і предметів які можна використовувати під час несанкціонованого втручання в нафтопровід, і може знаходитися у житлі або іншому володінні особи ОСОБА_9 ..

Слідчий у судовому засіданні довів наявність достатніх підстав, передбачених ч. 5 ст. 234 КПК України, вважати, що були вчинені кримінальні правопорушення, передбаченіч. 1 ст. 292, ч. 3 ст.15 ч. 3 ст. 185 КК України, відшуковувані речі мають значення для досудового розслідування, вони можуть бути беззаперечними доказами під час судового розгляду, а також можуть знаходитися у зазначеному у клопотанні житлі ОСОБА_9 .. Наведене підтверджується рядом долучених доказів.

Разом з тим, в ухвалі про надання дозволу на проведення обшуку слідчий суддя не має можливості перелічувати досліджені ним докази та оцінювати їх. Це прямо випливає зі змісту ст. 222 КПК України та ст. 387 КК України про недопустимість розголошення відомостей досудового розслідування без дозволу слідчого (прокурора) та передбачену за це кримінальну відповідальність. Згідно з ч. 3 ст. 236 КПК України ухвала про дозвіл на обшук повинна бути пред`явлена з наданням копії перед початком обшуку особі, яка володіє житлом чи іншим володінням. Зазначення в ухвалі про дозвіл на обшук переліку досліджених чи оцінених доказів на підставі яких слідчим суддею прийнято це процесуальне рішення, зробить можливим протизаконний доступ невизначеного кола осіб до відомостей досудового розслідування без дозволу слідчого (прокурора).

Відтак, перелік доказів на підтвердження обставин, котрі слід встановити під час вирішення питання про надання дозволу на обшук житла, у даному випадку, з наведених вище об`єктивних причин, в ухвалі за результатами такого розгляду не наводиться.

При цьому, існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження.

Метою тапідставою дляпроведення обшукує необхідністьвиявлення іфіксації відомостейпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення,відшукування майна,яке булоздобуте урезультаті йоговчинення,відшукання тавилучення речейта документів,які маютьзначення речовихдоказів поданому кримінальномупровадженні.Зокрема,мова йдепро виявленнята вилучення нафтопродуктів, каністр з нафтопродуктами, шлангів та кріплень до них, та інших знарядь і предметів які можна використовувати під час несанкціонованого втручання в нафтопровід, і може знаходитися у житлі ОСОБА_9 ..

Потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який йдеться у клопотанні слідчого, а завдання, для виконання якого слідчий звертається із даним клопотанням, може бути виконане.

Враховуючи вищевикладене, а також правові підстави для проведення обшуку, достатність доказів, що вказують на вчинення кримінального правопорушення, наслідки обшуку, розумність та співрозмірність обшуку завданню кримінального провадження, характер розслідування, наявність об`єктивної необхідності та виправданість такого втручання у права і свободи особи, приймаючи до уваги неможливість досягнення мети, на яку посилається слідчий, без застосування цих заходів, вважаю, що клопотання слідчого обґрунтоване та підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 234-236 КПК України, слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в:

Клопотання слідчого СВ Сколівського ВП Стрийського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, задовольнити.

Надати групі слідчих СВ Сколівського ВП Стрийського ВП ГУ НП у Львівській області в складіслідчого СВСколівського ВПСтрийського ВПГУ НПу ЛьвівськійобластіОСОБА_3 , слідчого СВСколівського ВПСтрийського ВПГУ НПу ЛьвівськійобластіОСОБА_5 ,слідчого СВСколівського ВПСтрийського ВПГУ НПу ЛьвівськійобластіОСОБА_6 ,слідчого СВСколівського ВПСтрийського ВПГУ НПу ЛьвівськійобластіОСОБА_7 дозвіл на проведення обшукубудинку АДРЕСА_1 , який належить ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в якому проживає ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з метою відшукання і вилучення знаряддя кримінального правопорушення, у тому числі нафтопродуктів, каністр з нафтопродуктами, шлангів та кріплень до них, та інших знарядь і предметів які можна використовувати під час несанкціонованого втручання в нафтопровід.

Строк дії вказаної ухвали становить до 15.07.2019 року.

Обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Сколівського районного суду

Львівської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82435068
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —453/718/19

Ухвала від 17.03.2020

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Гуцал І. П.

Ухвала від 17.03.2020

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Гуцал І. П.

Ухвала від 17.03.2020

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Гуцал І. П.

Ухвала від 17.03.2020

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Гуцал І. П.

Ухвала від 27.06.2019

Кримінальне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 18.06.2019

Кримінальне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 18.06.2019

Кримінальне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 18.06.2019

Кримінальне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 15.06.2019

Кримінальне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 15.06.2019

Кримінальне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні