Ухвала
від 18.06.2019 по справі 908/2340/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 25/28/16-29/67/16

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про призначення ліквідатора та затвердження Положення про фонд для авансування грошової винагороди ліквідатора

18.06.2019 Справа № 908/2340/16

м.Запоріжжя

Господарський суд Запорізької області у складі судді Кричмаржевського В.А.

за участю секретаря судового засідання Ракович С.І.,

розглянувши заяву ліквідатора Плецької Ю.В. про відмову від участі у справі та дострокове припинення повноважень

у справі № 908/2340/16

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Служба швидкого кредитування", код в ЄДР-37611616 (69037 м.Запоріжжя вул.Незалежної України, 39-А, офіс-25)

Кредитори :

1/ Товариство з обмеженою відповідальністю "Компарекс Україна", код в ЄДР-36273889 (03680 м. Київ вул. Миколи Грінченка, 4-Б);

2/ Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області, код в ЄДР-41320207 (69600 м.Запоріжжя вул. Сєдова,12);

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю "Служба швидкого кредитування", код в ЄДР-37611616, м. Запоріжжя

В судовому засіданні присутні:

- арбітражний керуючий Головачов В.В. та представники:

- кредитора-1 - Овчаренко О.Е.

- кредитора-2 - Маркова Н.В.

Установив :

Згідно з постановою господарського суду Запорізької області від 09.02.2017р. у справі № 908/2340/16 визнано банкрутом ТОВ "Служба швидкого кредитування", відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Плецьку Ю.В.

На офіційному веб-сайті судової влади в мережі Інтернет 10.02.2017р. оприлюднено повідомлення № 40210 про визнання ТОВ "Служба швидкого кредитування" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

До господарського суду Запорізької області 22.02.2019р. надійшла заява арбітражного керуючого Плецької Ю.В. про відмову від участі у цій справі у зв`язку з великою завантаженість у справах, просить суд припинити достроково її повноваження ліквідатора у справі.

Судові засідання з розгляду заяви арбітражного керуючого неодноразово відкладались за клопотанням кредитора-1, про що свідчать відповідні ухвали.

Напередодні судового засідання - 18.06.2019 до суду надійшло клопотання ТОВ Компарекс Україна про призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Головачова В.В., а також затвердження Положення про фонд для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого.

Від арбітражного керуючого Головачова В.В. 18.06.2019 надійшла заява про згоду на призначення його ліквідатором ТОВ Служба швидкого кредитування , до якої додані копія свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), копія договору страхування відповідальності, копія квитанції про оплату за договір.

Заявник - Плецька Ю.В. в судові засідання не з`являється, про час та місце проведення яких повідомлялась у визначеному законом порядку.

З огляду на обмеженість розгляду справи визначеними законом процесуальними строками, відсутність перешкод для розгляду справи, достатність матеріалів справи для розгляду та прийняття відповідного рішення, судове засідання відбулося за відсутності заявника, згідно зі статтею 202 ГПК України.

Розглянувши заяви, подані Плецькою Ю.В., арбітражним керуючим Головачовим В.В., та клопотання ТОВ Компарекс Україна , заслухавши пояснення учасників судового засідання, дослідивши матеріали справи, суд вважає заяви та клопотання такими, що підлягають задоволенню з огляду на наступне.

Відповідно до частини 1 статті 98 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право подавати до господарського суду заяву про дострокове припинення своїх повноважень.

Частиною 3 статті 114 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом передбачено, що усунення арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) від виконання ним своїх обов`язків здійснюється господарським судом за клопотанням комітету кредиторів, органу, уповноваженого управляти державним майном (для державних підприємств та підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків) або за власною ініціативою у разі припинення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Міністерство юстиції України наказом № 481/5 від 14.02.2019 анулювало свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) від 28.02.2013 № 303 , видане Плецькій Юлії Вікторівні на підставі її письмової заяви.

Таким чином, суд вважає за необхідне усунути Плецьку Ю.В. від виконання обов`язків ліквідатора ТОВ Служба швидкого кредитування у зв`язку з припиненням діяльн6ості арбітражного керуючого.

Суду також представлено протокольне рішення комітету кредиторів від 15.06.2019, відповідно до якого комітетом вирішено клопотати перед судом про призначення арбітражного керуючого Головачова В.В. ліквідатором ТОВ Служба швидкого кредитування та про погодження створеного фонду авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого.

В судовому засіданні представник члена комітету кредиторів - ТОВ Компарекс Україна підтвердив згоду надати кошти на формування фонду для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого Головачова В.В. у справі та підтримав клопотання про призначення його ліквідатором банкрута.

Присутня в засіданні представник кредитора-2 також погодилась з кандидатурою арбітражного керуючого Головачова В.В. на призначення ліквідатором банкрута та Положенням про фонд авансування.

Суд вважає, що кандидатура арбітражного керуючого Головачова В.В. відповідає вимогам Закону про банкрутство та беручи до уваги клопотання комітету кредиторів, призначає арбітражного керуючого Головачова В.В. ліквідатором ТОВ Служба швидкого кредитування .

Кредитором-1 представлено суду Положення про фонд для повної виплати грошової винагороди та відшкодування витрат ліквідатору Головачову В.В., яке відповідно до рішення комітету кредиторів від 15.06.2019 погоджено комітетом.

В наданому суду Положенні про фонд відображено порядок формування та використання його коштів, зокрема, визначено, що фонд створюється з метою повної виплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражному керуючому Головачову В .В. - ліквідатору ТОВ Служба швидкого кредитування . Фондом визначено, що грошові кошти, які будуть виділені для арбітражного керуючого згідно з даним Положенням - є вичерпною сумою, на яку може претендувати арбітражний керуючий Головачов В.В.

Розділом ІІІ фонду узгоджено, що формування Фонду відбувається за рахунок коштів, одержаних арбітражним керуючим від кредитора - ТОВ Компарекс Україна , які надійшли на поточний рахунок арбітражного керуючого. Розрахунок розміру коштів та порядок їх використання також узгоджені умовами Положення, що відображено у розділах ІІІ та ІV.

Так, відповідно до п.3.3 Положення про фонд грошові кошти виплачується на поточний рахунок арбітражного керуючого Головачова В.В. у наступному порядку: 1/ Перший платіж в розмірі - 20.000 грн. протягом 15 календарних днів з дня затвердження Господарським судом Запорізької області даного Положення; 2/ Другий платіж у розмірі - 10.000 грн. протягом 20 календарних днів з моменту внесення до Єдиного державного реєстру юридичних - осіб та фізичних осіб-підприємців запису про припинення юридичної особи-банкрута.

Щодо порядку використання фонду Положенням визначене таке:

1/ повна та вичерпна, погоджена з арбітражним керуючим, попередньо грошова винагорода (основана та додаткова) за виконання повноважень Головачовим В.В. з моменту затвердження Господарським судом Запорізької області даного положення, аж до моменту внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про припинення юридичної особи-банкрута, використовуються ним на погашення його винагороди та будь-яких витрат, передбачених Законодавством. Комітет кредиторів погодив, що даним Положенням та фондом не покриваються витрати арбітражного керуючого стосовно оцінки активів та майна боржника, та витрати на відрядження для участі у судах апеляційної та касаційної інстанцій;

2/ контроль за використанням коштів фонду покладається на комітет кредиторів ТОВ Служба швидкого кредитування ;

3/ дане Положення та порядок використання коштів поширюється виключно на арбітражного керуючого Головачова В.В. на посаді ліквідатора (керуючого санацією, розпорядника майна) ТОВ Служба швидкого кредитування та не поширюється на інших арбітражних керуючих у справі №908/2340/16 про банкрутство ТОВ Служба швидкого кредитування ;

4/ звіт про використання коштів Фонду оплати грошової винагороди арбітражного керуючого та відшкодування витрат арбітражного керуючого Головачова В.В. на посаді ліквідатора (керуючого санацією, розпорядника майна) ТОВ Служба швидкого кредитування щомісячно доводиться голові комітету кредиторів до відома шляхом надсилання поштовим відправленням на зареєстроване місцезнаходження ТОВ Компарекс Україна .

5/ звіт про використання коштів Фонду оплати грошової винагороди арбітражного керуючого та відшкодування витрат арбітражного керуючого Головачова В.В. на посаді ліквідатора (керуючого санацією, розпорядника майна) ТОВ Служба швидкого кредитування за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації подається арбітражним керуючим на затвердження комітету кредиторів та господарському суду Запорізької області.

Відповідно до статті 115 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород. Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень(частина 3).

Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень керуючого санацією, ліквідатора.

Частиною 6 статті 115 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом визначено, що кредитори можуть створювати фонд для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого. Формування фонду та порядок використання його коштів визначаються рішенням комітету кредиторів та затверджуються ухвалою господарського суду.

Враховуючи зазначене, суд затверджує формування фонду для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого та порядок використання його коштів, визначені рішенням комітету кредиторів ТОВ Служба швидкого кредитування від 15.06.2019 відповідно до частини 6 статті 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом .

Керуючись статтями 2, 40, 114, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", статтями 3, 12, 232, 234, 254-156 Господарського процесуального кодексу України, суд -

Ухвалив :

Заяву Плецької Ю.В. задовольнити.

Усунути Плецьку Юлію Вікторівну від виконання обов`язків ліквідатора ТОВ Служба швидкого кредитування .

Клопотання ТОВ Компарекс Україна та заяву арбітражного керуючого Головачова В.В. задовольнити.

Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю Служба швидкого кредитування , код в ЄДР-37611616, арбітражного керуючого Головачова Віталія Вікторовича (ідент. № НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ).

Затвердити формування фонду для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого Головачова В.В. та порядок використання коштів фонду, які визначені протокольним рішенням комітету кредиторів ТОВ Служба швидкого кредитування від 15.06.2019.

Зобов`язати ліквідатора Головачова В.В. здійснити ліквідаційну процедури в установленому законом порядку і строк, надати суду для затвердження звіт про виконану роботу та ліквідаційний баланс банкрута.

Копії ухвали надіслати : кредиторам, банкруту, ліквідатору Головачову В.В., Плецькій Ю.В., Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради, ГТУЮ у Запорізькій облаті.

Суддя В.А. Кричмаржевський

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення18.06.2019
Оприлюднено19.06.2019
Номер документу82459945
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/2340/16

Ухвала від 24.02.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 09.02.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 16.10.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 13.09.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 16.08.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 18.06.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 03.06.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 21.05.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 07.05.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 26.03.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні