Ухвала
від 14.06.2019 по справі 372/934/19
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/934/19

Провадження 1-кс-1043/19

ухвала

Іменем України

14 червня 2019 року Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у залі судових засідань Обухівського районного суду Київської області клопотання слідчого СВ Обухівського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Обухівського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 42019111200000029 від 14.01.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

На обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що вивченням електронної системи публічних закупівель « ІНФОРМАЦІЯ_1 » встановлено, що у період часу з жовтня по грудень 2018 року між ІНФОРМАЦІЯ_2 та суб`єктами підприємницької діяльності укладені догори по капітальному ремонт дорожнього покриття в с. Підгірці та с. Романків, які завершені та оплачені в грудні 2018 року, однак фактично ремонтні роботи не проведені, що свідчать про можливу наявність складу кримінального правопорушення у діях суб`єктів підприємницької діяльності. 14.01.2019 року Обухівським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області вищевказані відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019111200000029 від 14 січня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, та розпочато досудове розслідування.

В ходідосудового розслідуваннябуло встановлено,що між ІНФОРМАЦІЯ_3 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , в особі сільського голови ОСОБА_4 , було укладено ряд договорів по капітальному ремонту дорожнього покриття, а саме: Договір підряду №192 від 12.10.2018 року укладеного із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». Предметом вказаного договору є виконання робіт, а саме капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Дубова в селі Підгірці Обухівського району Київської області; Договір підряду №193 від 12.10.2018 року укладеного із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». Предметом вказаного договору є виконання робіт, а саме капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Васильківська в селі Підгірці Обухівського району Київської області; Договір підряду №197 від 23.10.2018 року укладеного із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ». Предметом вказаного договору є виконання робіт, а саме капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Озерна в селі Підгірці Обухівського району Київської області; Договір підряду №207 від 30.10.2018 року укладеного із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ». Предметом вказаного договору є виконання робіт, а саме капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Піщана в селі Підгірці Обухівського району Київської області; Договір підряду №220 від 06.11.2018 року укладеного із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » . Предметом вказаного договору є виконання робіт, а саме капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Травнева в селі Підгірці Обухівського району Київської області; Договір підряду №236 від 22.11.2018 року укладеного із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ». Предметом вказаного договору є виконання робіт, а саме капітальний ремонт дорожнього покриття (облаштування тротуарів) по вул. Лісова в селі Романків Обухівського району Київської області.

Таким чином, з метою перевірки викладеної інформації, для спростування чи підтвердження наявності у діях посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_2 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » складу злочину, передбаченого ст. 191 КК України, виникла необхідність у проведенні будівельно-технічної експертизи.

Відповідно до інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень затвердженої наказом Міністерства юстиції України 08.01.1998 № 53/5, для проведення судової експертизи необхідно оригінали документів, в зв`язку з чим у органу досудового розслідування виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до оригіналів документів, шляхом їх вилучення (здійснення їх виїмки) в замовника по капітальному ремонту дорожнього покриття ІНФОРМАЦІЯ_7 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 (адреса: АДРЕСА_1 ), а саме: оригінали договорів підряду №192, № 193, № 197, № 207, №220, та № 236, укладених між ІНФОРМАЦІЯ_3 , в особі сільського голови ОСОБА_4 , та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 »; усіх документів, пов`язаних з виконанням умов вказаного договору; інформації про виконавців робіт, зазначених у договорі; інформації про взаєморозрахунки між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та ІНФОРМАЦІЯ_3 за виконання умов договору та інше; в повному обсязі акти виконаних, акти приймання виконаних робіт за формою КБ-2в та довідки про вартість виконаних будівельних робіт за договорами підряду №192 на вкидання робіт по капітальному ремонту дорожнього покриття по вул. Дубова в селі Підгірці Обухівського району Київської області; №193 на виконання робіт по капітальному ремонту дорожнього покриття по вул. Васильківська в селі Підгірці Обухівського району Київської області; №197 на виконання робіт по капітальному ремонту дорожнього покриття по вул. Озерна в селі Підгірці Обухівського району Київської області; №207 на виконання робіт по капітальному ремонту дорожнього покриття по вул. Піщана в селі Підгірці Обухівського району Київської області; №220 на виконання робіт по капітальному ремонту дорожнього покриття по вул. Травнева в селі Підгірці Обухівського району Київської області; №236 на виконання робіт по капітальному ремонту дорожнього покриття (облаштування тротуарів) по вул. Лісова в селі Романків Обухівського району Київської області; підтверджену інформацію по факту проведених робіт та чи здійснюються роботи на даний час, тобто після закриття актів приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в; акти на закриття прихованих робіт по вказаним договорам; Договори по наданню послуг з технічного нагляду по вул. Дубова, вул. Васильківська, вул. Озерна, вул. Піщана, вул. Травнева в селі Підгірці Обухівського району Київської області та по вул. Лісова в селі Романків Обухівського району Київської області; Додаткових угод та актів виконаних робіт до договорів по наданню послуг з технічного нагляду.

На підставі викладеного, з метою забезпечення провадження досудового слідства, та встановлення об`єктивної істини, необхідний тимчасовий доступ до речей і документів, що зберігаються в ІНФОРМАЦІЯ_8 код ЄДРПОУ НОМЕР_1 (адреса: АДРЕСА_1 ).

Розгляд клопотання відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України проводився за відсутності особи, у володінні якої знаходяться річ і документи, оскільки слідчим було доведено наявність достатніх підстав вважати, що дана річ має значення для швидкого, повного та неупередженого розслідування, а також наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення інформації.

Слідчий СВ Обухівського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, просив розглядати клопотання без участі слідчого та прокурора, вимоги клопотання підтримав в повному обсязі, просив не здійснювати фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів, в тому числі не здійснювати аудіо запис та відео запис за допомогою технічних засобів.

Згідно норми ч. 4ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши матеріли клопотання приходжу до наступного.

Згідно п. 5 ч. 2 ст. 131 КПК України, заходом забезпечення кримінального провадження є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 5 ст. 132 КПК України, під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторони кримінального провадження повинні подати слідчому судді або суду докази обставин, на які вони посилаються.

Статтею 159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронюваному законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст. 160 КПК України, матеріалами клопотання (витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань), а також слідчим, доведено достатність даних про здійснення слідчим досудового розслідування вказаного кримінального правопорушення, а також про те, що документи, про тимчасовий доступ до яких просить слідчий, знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 ,код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ,(адреса: АДРЕСА_1 ), вона має суттєве значення для встановлення важливих обставин у цьому кримінальному провадженні, що неможливо встановити а інший спосіб.

Разом з тим вивчивши матеріали клопотання, вважаю клопотання слідчого таким, що підлягає задоволенню частково, оскільки дані, викладені в матеріалах клопотання дають підстави для висновку, що з метою виявлення фіксації відомостей щодо обставин вчинення цього злочину проведення зазначених слідчих дій є необхідним, але відповідних доказів щодо підстав для надання доступу до документів в частині вилучення оригіналів, слідчим не надано. Враховуючи викладене у вказаній частині клопотання є необґрунтованим.

Таким чином, у судовому засіданні встановлено усі передбачені ст. 131, 132, ч. ч. 5-7 ст. 163 КПК України, підстави до часткового задоволення внесеного слідчим клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 131, 132, 160, 162, 163-166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Обухівського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Зобов`язати ІНФОРМАЦІЯ_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , (адреса: АДРЕСА_1 ), надати старшому слідчому СВ Обухівського ВП ГУ НП в Київській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_5 , слідчому СВ Обухівського ВП ГУ НП в Київській області капітану поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ Обухівського ВП ГУ НП в Київській області капітану поліції ОСОБА_6 , заступнику начальника СВ Обухівського ВП ГУ НП в Київській області капітану поліції ОСОБА_7 тимчасовий доступ до оригіналів документів, з можливістю вилучення належним чином завірених копій цих документів, а саме: оригіналів договорів підряду № 192, № 193, № 197, № 207, № 220, та № 236, укладених між ІНФОРМАЦІЯ_3 , в особі сільського голови ОСОБА_4 , та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 »; усіх документів, пов`язаних з виконанням умов вказаного договору; інформації про виконавців робіт, зазначених у договорі; інформації про взаєморозрахунки між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та ІНФОРМАЦІЯ_3 за виконання умов договору та інше; в повному обсязі акти виконаних, акти приймання виконаних робіт за формою КБ-2в та довідки про вартість виконаних будівельних робіт за договорами підряду № 192 на вкидання робіт по капітальному ремонту дорожнього покриття по вул. Дубова в селі Підгірці Обухівського району Київської області; № 193 на виконання робіт по капітальному ремонту дорожнього покриття по вул. Васильківська в селі Підгірці Обухівського району Київської області; № 197 на виконання робіт по капітальному ремонту дорожнього покриття по вул. Озерна в селі Підгірці Обухівського району Київської області; № 207 на виконання робіт по капітальному ремонту дорожнього покриття по вул. Піщана в селі Підгірці Обухівського району Київської області; № 220 на виконання робіт по капітальному ремонту дорожнього покриття по вул. Травнева в селі Підгірці Обухівського району Київської області; № 236 на виконання робіт по капітальному ремонту дорожнього покриття (облаштування тротуарів) по вул. Лісова в селі Романків Обухівського району Київської області; підтверджену інформацію по факту проведених робіт та чи здійснюються роботи на даний час, тобто після закриття актів приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в; акти на закриття прихованих робіт по вказаним договорам; Договори по наданню послуг з технічного нагляду по вул. Дубова, вул. Васильківська, вул. Озерна, вул. Піщана, вул. Травнева в селі Підгірці Обухівського району Київської області та по вул. Лісова в селі Романків Обухівського району Київської області; Додаткових угод та актів виконаних робіт до договорів по наданню послуг з технічного нагляду.

В задоволенні інших вимог клопотання відмовити.

Строк дії ухвали визначити до 13 липня 2019 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.06.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82574219
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —372/934/19

Ухвала від 31.03.2020

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 31.03.2020

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 10.07.2019

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 10.07.2019

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 10.07.2019

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 14.06.2019

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 14.06.2019

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 07.06.2019

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 07.06.2019

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 07.06.2019

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні