Ухвала
від 24.06.2019 по справі 359/5475/19
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2/359/2137/2019

Справа №359/5475/19

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

24 червня 2019 року суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області Журавський В.В., вирішуючи питання про відкриття провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна , -

ВСТАНОВИВ:

В червні 2019 року ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаним позовом, яким просить:

- визнати Ѕ частину житлового будинку з відповідною частиною надвірних будівель і споруд та Ѕ частину земельної ділянки площею 0,08 га з кадастровим номером НОМЕР_1 із цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , які були набуті ОСОБА_2 у власність на підставі договору міни, укладеного 11 червня 2014 року, та посвідченого приватним нотаріусом Бориспільського міського нотаріального округу Дудкою О.С., зареєстрованого у реєстрі під №1818, об`єктом права спільної сумісної власності ОСОБА_2 та ОСОБА_1 ;

- визнати за ОСОБА_1 право власності на ј частину житлового будинку з відповідною частиною надвірних будівель і споруд та ј частину земельної ділянки площею 0,08 га з кадастровим номером НОМЕР_1 із цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 .

При вирішенні питання про відкриття провадження у справі, суддя встановив не відповідність поданого позову вимогам ст.175 та ст.177 ЦПК України.

За змістом ч.4 ст.177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Суддею встановлено, що при подачі позовної заяви ОСОБА_1 не дотримався вищезазначених вимог, а саме: не приєднав до позовної заяви документ, який би підтвердив сплату ним судового збору.

Відповідно до пп.1 та пп.2 п.1 ч.2 ст.4 Закону України Про судовий збір за подання до суду позовної заяви немайнового характеру ставка судового збору складає 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а також за подання до суду позовної майнового характеру - 1% ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Зважаючи на те, що в поданій позовній заяві об`єднано дві вимоги немайнового та майнового характеру з ціною позову 52626 гривень.

Тому недоплачена сума судового збору становить 1536 гривень 80 копійок.

Відповідно до вимог п.8 ч.3 ст.175 та ч.5 ст.177 ЦПК України позовна заява повинна містити, зокрема перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви. Позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Всупереч цьому, ОСОБА_1 не зазначив у позовній заяві перелік документів та інших письмових доказів, які додаються до позову, як і не приєднав будь-яких доказів, які б підтверджували викладені ним у позові обставини.

Згідно з положенням п.8 та п.9 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити також зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви, а також попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи.

Незважаючи на це, ОСОБА_1 не надав попереднього (орієнтовного) розрахунку суми судових витрат, які він поніс та які очікує понести у зв`язку з розглядом справи, а також не зазначив про наявність у нього або інших осіб оригіналів письмових доказів.

Згідно з вимогами п.10 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав .

При зверненні до суду з вказаною позовною заявою ОСОБА_1 не приєднав власного підтвердження, що ним не подано іншого позову до ОСОБА_2 з цим самим предметом та з цих самих підстав.

З огляду на викладене, підстави для відкриття провадження у справі за поданою позовною заявою відсутні, вона підлягає залишенню без руху.

Керуючись пп.1 та пп.2 п.1 ч.2 ст.4 Закону України Про судовий збір , п.8, п.9, п.10 ч.3 ст.175, ч.4, ч.5 ст.177, ч.1 ст.185 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна , залишити без руху.

Надати ОСОБА_1 строк протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали для усунення допущених недоліків шляхом:

-надання доказів, що підтверджують сплату судового збору у розмірі 1536 гривень 80 копійок;

-надання позовної заяви та її екземплярів з додатками відповідно до кількості учасників справи;

-надання власного письмового підтвердження про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав;

-надання попереднього (орієнтовного) розрахунку суми судових витрат, які позивач поніс та які очікує понести у зв`язку з розглядом справи;

-зазначення щодо наявності у позивача або інших осіб оригіналів письмових доказів, якими обґрунтовуються позовні вимоги;

- надання доказів, які б підтверджували викладені ним у позові обставини.

Роз`яснити, що у разі не усунення зазначених недоліків, позовна заява буде визнана неподаною та повернута.

Платіжні реквізити для перерахування судового збору: розрахунковий рахунок: 31218206010004, отримувач коштів: Бориспільське Управління ДКСУ/Бориспіль/22030101; код отримувача: 38007070, банк отримувача: Казначейство України (ЕАП) , МФО: 899998 , код класифікації доходів бюджету: 22030101, Призначення платежу: *101;


(код ЄДРПОУ для юридичних осіб, реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті) судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назви установи, організації позивача) Бориспільський міськрайонний суд Київської області.

Ухвала суду є остаточною і оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя: підпис

З оригіналом згідно:

Суддя Бориспільського міськрайонного суду В.В. Журавський

СудБориспільський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення24.06.2019
Оприлюднено26.06.2019
Номер документу82607748
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —359/5475/19

Рішення від 28.10.2019

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Рішення від 28.10.2019

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Ухвала від 20.08.2019

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Ухвала від 20.08.2019

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Ухвала від 17.07.2019

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Ухвала від 17.07.2019

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Ухвала від 25.06.2019

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Ухвала від 24.06.2019

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні