Ухвала
від 24.06.2019 по справі 518/766/19
ШИРЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

24.06.2019 року Справа №: 518/766/19

Провадження № 2/518/248/2019

Суддя Ширяївського районного суду Одеської області Кобзар Ю.Ю. , розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 до Катерино-Платонівської сільської ради Ширяївського району Одеської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку права спадкування за заповітом, -

В С Т А Н О В И В:

До Ширяївського районного суду Одеської області на розгляд надійшла цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Катерино-Платонівської сільської ради Ширяївського району Одеської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку права спадкування за заповітом.

Відповідно до ст. 30 ч. 1 ЦПК України справа підсудна Ширяївському районному суду Одеської області за місцем знаходження майна, оскільки заявлений позов про визнання права власності на нерухоме майно.

Позовна заява подана з дотриманням вимог статей 175, 177 ЦПК України.

На момент вирішення питання про відкриття провадження по справі не виявлено обставин для залишення позовної заяви без руху з інших підстав, або відмови у відкритті провадження, чи повернення позовної заяви.

Справу щодо визнання права власності необхідно розглядати за загальними правилами позовного провадження.

Інших заяв та клопотань від сторін, до моменту вирішення питання про відкриття провадження у справі, не надходило.

Викладене свідчить, що позовну заяву можливо прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі, призначивши підготовче засідання.

Керуючись ст. ст. 187, 190, 258-261 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 до Катерино-Платонівської сільської ради Ширяївського району Одеської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку права спадкування за заповітом прийняти до розгляду.

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 до Катерино-Платонівської сільської ради Ширяївського району Одеської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку права спадкування за заповітом.

Розпочати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Призначити підготовче судове засідання на 25.07.2019 року о 11 годині 50 хвилин у приміщенні Ширяївського районного суду Одеської області.

Повідомити сторони про день та час підготовчого судового засідання.

Роз`яснити відповідачу, що він, відповідно до ст. 191 ч. 1 ЦПК України має право надіслати суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі надіслання відзиву, згідно ст. 178 ч. 4, 5 ЦПК України зобов`язати відповідача надіслати (надати) копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду із наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк подачі відзиву на позов - п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали.

Роз`яснити відповідачу, що у випадку ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд згідно вимог ст. 178 ч. 8 та ст. 191 ч. 2 ЦПК України, має право вирішити справу (спір) за наявними матеріалами.

Роз`яснити позивачам, що у разі отримання від відповідача відзиву на позов вони мають право подати на нього відповідь у строк п`ять днів з дня отримання із обов`язковим надісланням (наданням) копії відповіді та доданих до неї документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді до суду із наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

Згідно ст. 199 ч. 1 ЦПК України відповідач може подати заперечення на відповідь позивача на відзив.

Ухвала суду може бути оскаржена безпосередньо до Одеського апеляційного суду з підстав відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності протягом 15-ти днів з дня її постановлення.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою сторінки https://shr.od.court.gov.ua

Суддя Ю.Ю. Кобзар

Дата ухвалення рішення24.06.2019
Оприлюднено26.06.2019
Номер документу82621635
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на земельну ділянку в порядку права спадкування за заповітом

Судовий реєстр по справі —518/766/19

Рішення від 03.09.2020

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 20.08.2020

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 13.08.2020

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 22.05.2020

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 21.04.2020

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 18.03.2020

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 24.06.2019

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Кобзар Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні