Ухвала
від 18.03.2020 по справі 518/766/19
ШИРЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ширяївський районний суд Одеської області

18.03.2020 Справа №: 518/766/19 Провадження № 2/518/144/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.03.2020 року суддя Ширяївського районного суду Одеської області Алексєєва О.В., розглянувши матеріали справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Катерино-Платонівської сільської ради Ширяївського району Одеської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку права спадкування за заповітом,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Ширяївського районного суду Одеської області із позовною заявою до Катерино-Платонівської сільської ради Ширяївського району Одеської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку права спадкування за заповітом.

Згідно п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Всупереч вищевказаним вимогам ЦПК України позивачем в позові не зазначено: індекси, засоби зв`язку сторін, в адресі представника позивача не вказано населений пункт та її ідентифікаційний номер, також не вказано ЄДРПОУ відповідача.

Частиною 1 ст. 185 ЦПК України передбачено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу , протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, у зв`язку з тим, що заяву подано без додержання вимог цивільного процесуального закону, суддя приходить до висновку, що таку заяву слід залишити без руху, надавши заявникові строк для усунення недоліків.

Роз`яснити, що згідно з ч. 3 ст. 185 ЦПК України , якщо заявник відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу , заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо заявник не усунув недоліки заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається заявнику.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст. ст. 185 , 258-261ЦПК України , -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Катерино-Платонівської сільської ради Ширяївського району Одеської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку права спадкування за заповітом - залишити без руху та надати заявнику строк для усунення зазначених в ухвалі суду недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали.

У разі не усунення недоліків заяви у зазначений строк заява буде вважатись неподаною і повернута заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Алексєєва О.В.

Дата ухвалення рішення18.03.2020
Оприлюднено19.03.2020
Номер документу88281608
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на земельну ділянку в порядку права спадкування за заповітом

Судовий реєстр по справі —518/766/19

Рішення від 03.09.2020

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 20.08.2020

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 13.08.2020

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 22.05.2020

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 21.04.2020

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 18.03.2020

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 24.06.2019

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Кобзар Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні