Ухвала
від 24.06.2019 по справі 601/595/12
АНДРУШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 601/595/12

Провадження № 6/272/11/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 червня 2019 року

Андрушівський районний суду Житомирської області в складі:

головуючої-судді- Чуб І.А.,

секретаря судового засідання - Яцюк В.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Андрушівка заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Кредитні ініціативи" про поновлення строку пред`явлення до виконання виконавчого листа та видачу дублікату виконавчого листа по цивільній справі № 601/595/12, провадження № 2/272/20/13 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю"Кредитні Ініціативи" до ОСОБА_1 про стягнення грошових коштів за кредитним договором та за зустрічним позовом ОСОБА_1 до ТОВ Кредитні Ініціативи про визнання кредитного договору недійсним ,-

встановив:

Заявник ТОВ "Кредитні ініціативи" звернувся до суду з заявою, в якій просили поновити строк для пред`явлення виконавчого документа № 601/595/12 до виконання та видати дублікат виконавчого листа по цивільній справі № 601/595/12, провадження № 2/272/20/13 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю"Кредитні Ініціативи" до ОСОБА_1 про стягнення грошових коштів за кредитним договором. В обгрунтування заяви зазначають, що рішенням Андрушівського районного суду Житомирської області від 21.01.2013 року у справі № 601/595/12 за позовом ТОВ Кредитні Ініціативи до ОСОБА_1 про стягнення грошових коштів за кредитним договором, стягнуто з ОСОБА_1 на користь ТОВ Кредитні Ініціативи заборгованість за кредитним договором в сумі 73143 грн. 03 коп. та судовий збір у розмірі 731,43 грн. Згідно даних Автоматизованої системи виконавчих проваджень з відкритим доступом на сайті за параметрами пошуку за прізвищем, ім`ям та по батькові боржника ОСОБА_1 - відкритих виконавчих проваджень не знайдено, що підтверджує факт відсутності на виконанні у будь-якому відділі держаної виконавчої служби чи приватного виконавця виконавчих листів про стягнення заборгованості з ОСОБА_1 .

Згідно п. 17.4 Розділу XIII Перехідних положень Цивільного процесуального Кодексу України, у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку;

Статтею 12 Закону України Про виконавче провадження виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років.

Статтею 433 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що у разі пропуску строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено, при цьому, заява про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документу, виданого судом, подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Відповідно до п. 5 Розділу XIII Прикінцевих та перехідних положень Закону України Про виконавче провадження , виконавчі документи, видані до набрання чинності цим Законом, пред`являються до виконання у строки, встановлені цим Законом.

Також зазначають, що у зв`язку із великим об`ємом внутрішнього документообігу між ТОВ Кредитні Ініціативи та зовнішніми компаніями, які представляють інтереси Банку на підставі відповідних договорів про надання послуг, під час передачі документів, оригінали виконавчих листів по справі №601/595/12 за позовом ТОВ Кредитні Ініціативи до ОСОБА_1 про стягнення грошових коштів за кредитним договором втрачено, що підтверджується Актом перевірки матеріалів кредитної справи № 01012560541.

Виконання судового рішення є невід`ємною складовою права кожного на судовий захист і охоплює, зокрема, визначений у законі комплекс дій, спрямованих на захист і поновлення порушених прав, свобод, законних інтересів фізичних та юридичних осіб, суспільства, держави.

Видача стягувачу ТОВ Кредитні Ініціативи дублікату виконавчого листа жодним чином не порушує права ОСОБА_1 та не покладає на нього будь - яких додаткових зобов`язань, оскільки згідно чинного законодавства дублікат виконавчого листа має повністю відтворювати втрачений виконавчий лист, у тому числі містити й дату його видачі.

Представник заявника в своїй заяві просила справу розглядати у її відсутність, зазначивши, що заяву підтримує та просила задовольнити.

Заінтересована особа ОСОБА_1 до суду не з"явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, заяв та клопотань не подав.

Дослідивши матеріали справи суд прийшов до висновку, що заява обгрунтована і підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до п. 17.4 розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Згідно ч.1 ст. 433 ЦПК України, у разі пропуску строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Судом встановлено, що рішенням Андрушівського районного суду Житомирської області від 21.01.2013 року у справі № 601/595/12 за позовом ТОВ Кредитні Ініціативи до ОСОБА_1 про стягнення грошових коштів за кредитним договором, стягнуто з ОСОБА_1 на користь ТОВ Кредитні Ініціативи заборгованість за кредитним договором в сумі 73143 грн. 03 коп. та судовий збір у розмірі 731,43 грн. (а.с. 249-250 цив. справи). 13.03.2013 року Андрушівським районним судом на адресу ТОВ "Кредитні ініціативи" було нарпавлено виконавчий лист № 601/595/12 (а. цив. с. 253). Згідно даних Автоматизованої системи виконавчих проваджень з відкритим доступом на сайті за параметрами пошуку за прізвищем, ім`ям та по батькові боржника ОСОБА_1 - відкритих виконавчих проваджень не знайдено, що підтверджує факт відсутності на виконанні у будь-якому відділі держаної виконавчої служби чи приватного виконавця виконавчих листів про стягнення заборгованості з ОСОБА_1 на користь ТОВ "Кредитні ініціативи" (а.с. 6).

На обгрунтування вимог щодо пропуску строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання заявник зазначає, що у зв`язку із великим об`ємом внутрішнього документообігу між ТОВ Кредитні Ініціативи та зовнішніми компаніями, які представляють інтереси Банку на підставі відповідних договорів про надання послуг, під час передачі документів, оригінали виконавчих листів по справі № 601/595/12 за позовом ТОВ Кредитні Ініціативи до ОСОБА_1 про стягнення грошових коштів за кредитним договором втрачено, що підтверджується Актом перевірки матеріалів кредитної справи № 01012560541 (а.с. 26), що позбавило заявника можливості вчасно пред`явити виконавчий лист до виконання.

Відповідно до статті 129-1 Конституції України суд ухвалює рішення іменем України, судове рішення є обов`язковим до виконання. У пункті 9 статті 129 Конституції України до основних засад судочинства віднесено обов`язковість рішень суду. Виконання судових рішень є складовою права на справедливий суд та однією з процесуальних гарантій доступу до суду та ефективного захисту сторони у справі, що передбачено статтями 6, 13 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Враховуючи викладене вище, дослідивши матеріали справи, які не містять належного підтвердження отримання заявником оригіналу виконавчого листа № 601/595/12 та відсутності вказаного виконавчого листа на виконанні у органах ДВС, суд дійшов висновку, що заявником надано докази, які б підтверджували поважність причин пропуску строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання, тому суд поновлює строк подання виконавчого листа до виконання та оскільки заявником надано докази втрати оригіналу виконавчого листа, суд вважає, що є підстави для видачі дублікату виконавчого листа.

Виходяви з наведених вище обставин, суд задовольняє заяву ТОВ "Кредитні ініціативи" про поновлення строку для пред`явлення виконавчого документу до виконання та видачу дублікату виконавчого листа.

Керуючись ст. ст. 260, 354, 433, п. 17.4 розділу ХІІІ Перехідні положення ЦПК України, суд

постановив:

Заяву ТОВ "Кредитні ініціативи" про поновлення строку для пред`явлення виконавчого документу до виконання та видачу дублікату виконавчого листазадовольнити.

Поновити Товариству з обмеженою відповідальністю "Кредитні ініціативи" строк пред`явлення виконавчого листа № 601/595/12 від 21.01.2013 року до виконання.

Видати дублікат виконавчого листа по цивільній справі № 601/595/12 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю"Кредитні Ініціативи" до ОСОБА_1 про стягнення грошових коштів за кредитним договором та за зустрічним позовом ОСОБА_1 до ТОВ Кредитні Ініціативи про визнання кредитного договору недійсним.

Ухвала може бути оскаржене до Житомирського апеляційного суду через Андрушівський районний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Учасник справи, якому ухвалу суду не було вручено у день її проголошення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали.

Суддя:І. А. Чуб

СудАндрушівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення24.06.2019
Оприлюднено27.06.2019
Номер документу82652210
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —601/595/12

Ухвала від 18.03.2021

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 18.03.2021

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 24.06.2019

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 07.05.2019

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 21.03.2019

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 27.02.2019

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 21.01.2013

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 03.05.2012

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 02.04.2012

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Рішення від 21.01.2013

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні