Ухвала
від 27.06.2019 по справі 7/237
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

27.06.2019Справа № 7/237

Господарський суд міста Києва у складі судді Щербакова С.О., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Центр інфотехнологій про процесуальне правонаступництво у господарській справі

за позовом Закритого акціонерного товариства "Енергогенеруюча компанія "Укр-Кан Пауер"

до Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Дніпровського району міста Києва

про стягнення 285 029, 59 грн.

Представники: без виклику учасників судового процесу.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Закрите акціонерне товариство "Енергогенеруюча компанія "Укр-Кан Пауер" (далі - позивач) звернулося до Господарського суд міста Києва з позовом до Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Дніпровського району міста Києва (далі - відповідач) про стягнення заборгованості за поставлену теплову енергію у розмірі 285 029, 59 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 25.06.2019 провадження у справі № 7/237 за позовом Закритого акціонерного товариства "Енергогенеруюча компанія "Укр-Кан Пауер" до Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Дніпровського району міста Києва про стягнення 285 029, 59 грн. - закрито на підставі пункту 6 частини 1 статті 231 Господарського процесуального кодексу України.

26.06.2019 через відділ автоматизованого документообігу суду від Товариства з обмеженою відповідальністю Центр інфотехнологій надійшла заява про процесуальне правонаступництво у справі, відповідно до якої заявник в порядку ст. 52 ГПК України просить суд провести процесуальне правонаступництво у справі № 7/237 - змінити сторону позивача його правонаступником - Товариством з обмеженою відповідальністю Центр інфотехнологій , який набув права вимоги на підставі договору факторингу № 04/10/12 від 04.10.2012..

Розглянувши подану Товариства з обмеженою відповідальністю Центр інфотехнологій заяву про процесуальне правонаступництво у справі, суд відзначає наступне.

За приписами ст.52 Господарського процесуального кодексу України, у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив. Про заміну або про відмову в заміні учасника справи його правонаступником суд постановляє ухвалу.

За загальним визначенням правонаступництво - це перехід прав і обов`язків від одного суб`єкта до іншого. Правонаступництво може бути універсальним або частковим (сингулярним). За універсального правонаступництва до правонаступника (фізичної або юридичної особи) переходять усі права і обов`язки того суб`єкта, якому вони належали раніше. За часткового (сингулярного) правонаступництва від одного до іншого суб`єкта переходять лише окремі права і обов`язки.

Суд зазначає, що вищевказаною нормою процесуального законодавства передбачено заміну сторони правонаступником на будь-якій стадії судового процесу, проте судом закрито провадження у даній справі, тобто розгляд справи закінчився, що виключає можливість заміни позивача у справі правонаступником.

Таким чином, у суду відсутні підстави для залучення Товариства з обмеженою відповідальністю Центр інфотехнологій до участі у справі в якості правонаступника позивача - Закритого акціонерного товариства "Енергогенеруюча компанія "Укр-Кан Пауер" саме в порядку ст. 52 Господарського процесуального кодексу України.

Враховуючи наведне вище, суд приходить до висновку про відмову у задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Центр інфотехнологій про заміну позивача правонаступником у справі № 7/237.

Керуючись ст.ст. 52, 233, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Центр інфотехнологій про заміну позивача правонаступником в порядку ст. 52 ГПК України у справі № 7/237 - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Дата складання та підписання повного тексту ухвали: 27.06.2019.

Ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Щербаков С.О.

Дата ухвалення рішення27.06.2019
Оприлюднено01.07.2019
Номер документу82671690
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/237

Ухвала від 27.06.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Щербаков С.О.

Ухвала від 25.06.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Щербаков С.О.

Ухвала від 28.05.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Щербаков С.О.

Ухвала від 03.06.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Арсірій Р.О.

Рішення від 03.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Сгара Е.В.

Ухвала від 16.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Сгара Е.В.

Рішення від 10.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Якименко М.М.

Ухвала від 29.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Якименко М.М.

Ухвала від 07.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Якименко М.М.

Ухвала від 06.04.2011

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Галушко Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні