Ухвала
від 26.06.2019 по справі 355/938/19
БАРИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 355/938/19

Провадження № 1-кс/355/519/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про арешт майна

26 червня 2019 року слідчий суддя Баришівського районного суду Київської області ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

розглянувши клопотання слідчого СВ Баришівського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Баришівського відділу Бориспільської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_4 за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12019110340000102 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19.06.2019 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.194 КК України, про арешт майна, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Баришівського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про арешт майна.

В обґрунтування поданого клопотання зазначає, в період часу з 01:00 по 03:00 годину, невстановлена на даний час особа, пошкодила майно шляхом підпалу, що перебуває на території ТОВ «УБА-АГРОСВІТ» за адресою: Баришівський район, с. Волошинівка, вул. Шкільна 41-А, чим спричинила підприємству матеріальної шкоди.

В ході огляду місця події встановлено, що окрема сільськогосподарська техніка та частина поверхні землі поряд з автозаправною станцією, а також паливні колонки АЗС, були облиті невідомою на даний час речовиною схожою на легкозаймисту рідину.

Під час ОМП вилучено: чотири сторонні каністри з полімерного матеріалу із залишками речовини схожої на паливо; зразки рідини вилученої з припаркованої на території сільськогосподарської техніки, що була облита; зразки ґрунту вилученого з місця підпалу, що був облитий; дві сторонні господарські рукавиці; гіпсовий зліпок стороннього сліду взуття, два гіпсові зліпки сторонніх слідів автомобільних коліс.

Внаслідок пожежі пошкоджено два паливні резервуари виготовлених з полімерного матеріалу, із залишками дизельного пального, кожний з яких об`ємом 1 м.3. Пожежу, яка виникла на території підприємства вдалося локалізувати співробітникам даного підприємства власноруч без виклику екстрених служб.

За постановою слідчого від 20.06.2019 року, виявлені та вилучені предмети та речі, визнано речовими доказами та приєднано до матеріалів кримінального провадження №12019110340000102.

З метою ефективного розслідування протиправного діяння, досягнення дієвості, в даному кримінальному провадженні є потреба у застосуванні заходів забезпечення кримінального провадження у виді арешту майна, що являється речовими доказами, вилученого під час огляду території ТОВ «УБА-АГРОСВІТ» за адресою: Баришівський район, с. Волошинівка, вул. Шкільна 41-А.

Відповідно до ч.1,2 ст. 98 КПК України, речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом. Документи є речовими доказами, якщо вони містять ознаки, зазначені в частині першій цієї статті.

Виходячи з вимог ст.131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є арешт майна.

Відповідно до ч.2 ст.132 КПК України, клопотання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження на підставі ухвали слідчого судді подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться (зареєстрований) орган досудового розслідування як юридична особа. У разі якщо фактичне місцезнаходження структурного підрозділу органу досудового розслідування відрізняється від зареєстрованого місцезнаходження органу досудового розслідування як юридичної особи, подання та розгляд клопотання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження здійснюються виключно слідчим суддею місцевого суду за зареєстрованим місцезнаходженням органу досудового розслідування як юридичної особи.

Відповідно до ч.1 ст.170 КПК України, арештом майна є тимчасове позбавлення підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, можливості відчужувати певне його майно за ухвалою слідчого судді або суду до скасування арешту майна у встановленому цим Кодексом порядку. Відповідно до вимог цього Кодексу арешт майна може також передбачати заборону для особи, на майно якої накладено арешт, іншої особи, у володінні якої перебуває майно, розпоряджатися будь-яким чином таким майном та використовувати його.

Згідно з ч.1 ст.171 КПК України, з клопотанням про арешт майна до слідчого судді, суду має право звернутися прокурор, слідчий за погодженням з прокурором, а з метою забезпечення цивільного позову - також цивільний позивач.

Відповідно до вимог ч.7 ст.237 КПК України, при огляді слідчий, прокурор або за їх дорученням залучений спеціаліст має право проводити вимірювання, фотографування, звуко- чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення оглянутого місця чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки, оглядати і вилучати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження. Предмети, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи, що не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

Беручи до уваги, що в матеріалах кримінального провадження є достатні підстави вважати, що речі, які є речовими доказами у кримінальному провадженні, що були під час огляду території ТОВ «УБА-АГРОСВІТ» за адресою: Баришівський район, с. Волошинівка, вул. Шкільна 41-А, вважаю за необхідне накласти арешт на зазначені предмети та речі, що мають суттєве значення для з`ясування обставин кримінального правопорушення, з метою запобігання можливості зникнення вищенаведеного майна, його втрати, пошкодження, перетворення, відчуження, а також настання інших наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню, та проведення судових експертиз.

На підставі вищевикладеного, керуючись вимогами ст.ст. 159, 162-165 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Баришівського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Баришівського відділу Бориспільської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_4 за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12019110340000102 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19.06.2019 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.194 КК України, про арешт майна задовільнити.

Накласти арешт на майно виявлене та вилучене під час огляду місця скоєння злочину на території ТОВ «УБА-АГРОСВІТ» за адресою: Баришівський район, с. Волошинівка, вул. Шкільна 41-А, а саме:

- чотири сторонні каністри з полімерного матеріалу із залишками речовини;

- зразки речовини вилученої з припаркованої на території сільськогосподарської техніки, що була облита невідомою рідиною;

- зразки ґрунту вилученого з місця підпалу, що був облитий невідомою рідинию;

- дві сторонні господарські рукавиці;

- гіпсовий зліпок стороннього сліду взуття;

- два гіпсові зліпки сторонніх слідів автомобільних коліс

що являються речовими доказами у кримінальному провадженні та є предметами кримінального правопорушення, з метою запобігання можливості зникнення вищенаведеного майна, його втрати, пошкодження, перетворення, відчуження, а також настання інших наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга протягом п`яти днів з дня її проголошення до Київського апеляційного суду через Баришівський районний суд Київської області.

Слідчий суддя Баришівського районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82686442
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —355/938/19

Ухвала від 21.03.2024

Кримінальне

Березанський міський суд Київської області

Капшученко І. О.

Ухвала від 12.03.2024

Кримінальне

Березанський міський суд Київської області

Капшученко І. О.

Ухвала від 20.03.2023

Кримінальне

Березанський міський суд Київської області

Капшученко І. О.

Ухвала від 31.05.2021

Кримінальне

Березанський міський суд Київської області

Голік Г. К.

Ухвала від 04.03.2021

Кримінальне

Березанський міський суд Київської області

Голік Г. К.

Ухвала від 03.02.2021

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Трясун Юрій Ростиславович

Ухвала від 26.06.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

Ухвала від 26.06.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

Ухвала від 25.06.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

Ухвала від 25.06.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні