Ухвала
від 25.06.2019 по справі 202/4258/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/4258/19

Провадження № 1-кс/202/6956/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 червня 2019 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшло зазначене клопотання про надання дозволу на проведення обшуку.

З клопотання убачається, що в провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 42019040000000268 від 25.04.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 15, ч. 3 ст. 191 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що група осіб, включаючи службових осіб виконавчого комітету Томаківської об`єднаної територіальної громади Дніпропетровської області здійснюють розкрадання бюджетних коштів шляхом внесення до актів виконаних робіт з капітального ремонту доріг завідомо неправдивих відомостей щодо об`ємів виконаних робіт, вартості витрачених матеріалів, використаних ресурсів.

Під час досудового розслідування встановлено, що у період липня-серпня 2018 року між виконавчим комітетом Томаківської об`єднаної територіальної громади та ПП «БЕЛІСІУМ» були укладені договори на проведення капітального ремонту доріг на території Томаківської селищної ради: 12.07.2018 року - 1 249 773, 00 гривень - капітальний ремонт дорожнього покриття вул. Весняна, смт. Томаківка, договір №42; 06.08.2018 року - 1 399 015,00 гривень - капітальний ремонт дороги по вул. Козацька, смт. Томаківка, договір №51. Встановлений строк дії договорів складає до 31.12.2018 року, а в частині розрахунків - до повного виконання своїх зобов`язань.

На проведення зазначеної закупівлі з обласного бюджету виділено понад 3000000 гривень.

З серпня по жовтень 2018 року службові особи виконавчого комітету Томаківської об`єднаної територіальної громади та ПП «БЕЛІСІУМ» були закриті акти виконаних робіт КБ-2в, в яких значно завищений обсяг виконаних робіт. Зазначені акти КБ-в стали підставою для перерахування грошових коштів на адресу підрядника.

У ході досудового розслідування проведено огляд місця від 02.05.2019 року, а саме проведено огляд по вул. Весняна, смт. Томаківка, та по вул. Козацька, смт. Томаківка щодо виконання робіт суб`єктом господарювання ПП «БЕЛІСІУМ». Оглядом встановлено, що роботи з капітального ремонту вулиць не відповідають кошторисній документації щодо товщині шару основу та асфальтного покриття.

Відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань директором ПП «БЕЛІСІУМ» та ПП «ЕВРОДОРСТРОЙ» є ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до рапорту старшого о/у УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ НП України встановлено, що директор ПП «ЕВРОДОРСТРОЙ» (код ЄДРПОУ 36729818) ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , (ІПН НОМЕР_1 ) мешкає: АДРЕСА_1 , та фактично використовує зазначене приміщення.

В ході досудового розслідування встановлено, що ПП «Будівельник Томаківщини» (код ЄДРПОУ 35019921) засновник ОСОБА_5 здійснював технічний нагляд на об`єктах капітального ремонту та поточного ремонту доріг на території доріг Томаківської об`єднаної територіальної громади.

Відповідно до рапорту старшого о/у УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ НП України встановлено, що засновник ОСОБА_5 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 .

У зв`язку з викладеним прокурор просив надати дозвіл на проведення обшуку в приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_2 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знаряддя кримінального правопорушення та їх вилучення, а саме: документів щодо закупівлі капітального та поточного ремонту доріг на території Томаківської об`єднаної територіальної громади (у тому числі положення про комітет з конкурсних торгів, документів підтверджуючих проходження членами комітету відповідного навчання, документації конкурсних торгів, протоколів засідань комітету з конкурсних торгів, звіту про результати проведення торгів, цінових пропозицій усіх учасників, обґрунтувань вартості процедури закупівлі, договору закупівлі з усіма додатками до нього, додаткових угод та аргументацій їх укладення, дефектних актів, специфікацій тощо); проектно-кошторисної документації щодо капітального та поточного ремонту доріг на території Томаківської об`єднаної територіальної громади; актів форми КБ-2В щодо виконання підрядних робіт з капітального та поточного ремонту доріг на території Томаківської об`єднаної територіальної громади; відомість ресурсів; розрахунку загальновиробничих видатків; договорів на виконання робіт з капітального та поточного ремонту доріг; договорів на виконання технічного нагляду щодо виконання вказаного капітального ремонту; договорів на здійснення авторського нагляду; підсумкова відомість ресурсів об`єктів щодо капітального та поточного ремонту доріг на території Томаківської об`єднаної територіальної громади; розрахунку загальновиробничих витрат до локального кошторису на проведення капітального та поточного ремонту доріг на території Томаківської об`єднаної територіальної громади; платіжних доручень щодо перерахування Томаківською об`єднаною територіальною громадою коштів за виконання технічного та авторського нагляду, виготовлення проектно-кошторисної документації та виконання робіт з капітального та поточного ремонту доріг на території Томаківської об`єднаної територіальної громади, а також інші документи, які мають значення для проведення досудового розслідування.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Вислухавши прокурора, дослідивши клопотання із доданими до нього матеріалами, матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Встановлено, що у провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 42019040000000268 від 25.04.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 15, ч. 3 ст. 191 КК України.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до вимог пунктів 4, 5, 7 ч. 3 ст. 234 КПК України, за правилами якої слідчий суддя розглядає клопотання про проведення обшуку, клопотання про проведення обшуку повинно містити крім інших відомості про: підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Відповідно до вимог п. 6 ч. 2 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук (огляд) житла чи іншого володіння особи повинна містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук (огляд).

Задовольняючи клопотання, слідчий суддя виходить з того, що матеріалами, доданими до нього, було підтверджено, що було вчинене зазначене у клопотанні кримінальне правопорушення, а також, що в приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_2 , можуть знаходитися зазначені в клопотанні речі та документи, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні.

Відповідно до вимог частини 5 статті 237 КПК України при проведенні обшуку дозволяється вилучення лише речей і предметів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу.

Керуючись ст. ст. 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати прокурорам другого відділу процесуального керівництва прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_3 , слідчим, які входять до складу групи слідчих у кримінальному провадженні № 42019040000000268 від 25.04.2019 року, дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_2 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знаряддя кримінального правопорушення та їх вилучення, а саме:

- документів щодо закупівлі капітального та поточного ремонту доріг на території Томаківської об`єднаної територіальної громади (у тому числі положення про комітет з конкурсних торгів, документів підтверджуючих проходження членами комітету відповідного навчання, документації конкурсних торгів, протоколів засідань комітету з конкурсних торгів, звіту про результати проведення торгів, цінових пропозицій усіх учасників, обґрунтувань вартості процедури закупівлі, договору закупівлі з усіма додатками до нього, додаткових угод та аргументацій їх укладення, дефектних актів, специфікацій тощо);

- проектно-кошторисної документації щодо капітального та поточного ремонту доріг на території Томаківської об`єднаної територіальної громади;

- актів форми КБ-2В щодо виконання підрядних робіт з капітального та поточного ремонту доріг на території Томаківської об`єднаної територіальної громади;

- відомість ресурсів;

- розрахунку загальновиробничих видатків;

- договорів на виконання робіт з капітального та поточного ремонту доріг;

- договорів на виконання технічного нагляду щодо виконання вказаного капітального ремонту;

- договорів на здійснення авторського нагляду;

- підсумкова відомість ресурсів об`єктів щодо капітального та поточного ремонту доріг на території Томаківської об`єднаної територіальної громади;

- розрахунку загальновиробничих витрат до локального кошторису на проведення капітального та поточного ремонту доріг на території Томаківської об`єднаної територіальної громади;

- платіжних доручень щодо перерахування Томаківською об`єднаною територіальною громадою коштів за виконання технічного та авторського нагляду, виготовлення проектно-кошторисної документації та виконання робіт з капітального та поточного ремонту доріг на території Томаківської об`єднаної територіальної громади.

Строк дії ухвали до 24 липня 2019 року включно.

Ухвала надає право на проникнення за адресою: Дніпропетровська обл., Томаківський р-н, смт. Томаківка, вул. Зарічна, буд. 5, лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.06.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82717276
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —202/4258/19

Ухвала від 13.07.2020

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Крот С. І.

Ухвала від 25.06.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 25.06.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 23.06.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 10.06.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 10.06.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 10.06.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 10.06.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 10.06.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 10.06.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні