Ухвала
від 02.07.2019 по справі 233/3745/19
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 233/3745/19

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

02.07.19 року м. Костянтинівка

Суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області Бєлостоцька О.В., розглянувши матеріал цивільної справи за позовом

Приватного акціонерного товариства АПК-Інвест (адреса місцезнаходження: Донецька область, Покровський район, с. Рівне, вул. Шопена, 1-а)

до

ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ),

третя особа - Костянтинівська районна державна адміністрація Донецької області (адреса місцезнаходження: Донецька область, м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 156)

про переукладення договору, -

ВСТАНОВИВ:

11 червня 2019 року до суду надійшла позовна заява ПрАТ АПК-Інвест до ОСОБА_1 , в якій позивач просить визнати переукладеним договір оренди земельної частки (паю) від 22 березня 2012 року, укладений між ПрАТ АПК-Інвест та ОСОБА_1 на договір оренди земельної ділянки, кадастровий номер НОМЕР_1 , площею 3,8475 га на тим самих умовах, що і раніше укладений договір оренди земельної частки (паю), починаючи з дати державної реєстрації права власності відповідача на земельну ділянку кадастровий номер НОМЕР_1 , площею 3,8475 га в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (17 квітня 2018 року) у запропонованій позивачем редакції.

01 липня 2019 року за запитом суду отримана інформація про зареєстроване у встановленому порядку місце проживання відповідача.

Подана позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається.

В силу ст. 30 ЦПК України справа підсудна Костянтинівському міськрайонному суду Донецької області.

З урахуванням викладеного вважаю, що дану позовну заяву слід прийняти до розгляду, відкрити провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначити дату, час і місце підготовчого судового засідання, визначивши строк для подання відповідачем відзиву на позов.

Крім того, у відповідності до вимог ч. 1 ст. 84 ЦПК України вважаю за необхідне задовольнити клопотання позивача про витребування доказів та з метоювсебічного, повного та об`єктивного розгляду справи та ухвалення справедливого рішення по ній витребувати у Костянтинівської районної державної адміністрації належним чином засвідчену копію рішення, на підставі якого було видано сертифікат серії НОМЕР_2 на право на земельну частку (пай) і копію Розпорядження, на підставі якого було здійснено державну реєстрацію права власності на земельну ділянку ОСОБА_1 , а також у Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області належним чином засвідчені копії технічної документації з землеустрою, що посвідчує право власності ОСОБА_1 на земельну ділянку площею 3,8475 га, кадастровий номер НОМЕР_1 , яка розташована на території Миколайпільської селищної ради Костянтинівського району Донецької області, та схеми поділу земель колективної власності КСП Дружківський із переліком членів КСП.

Керуючись ст.ст. 84, 187 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом Приватного акціонерного товариства АПК-Інвест до ОСОБА_1 , третя особа - Костянтинівська районна державна адміністрація Донецької області, про переукладення договору .

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 12 серпня 2019 року о 10 годині 00 хвилин в приміщенні Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, про що повідомити сторони, третю особу.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам провадження, в тому числі відповідачеві та третій особі - разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів.

Запропонувати відповідачеві протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії даної ухвали подати до суду відзив на позов, одночасно надіславши копію відзиву з доданими до нього документами позивачеві та надавши суду докази такого надіслання.

Роз`яснити відповідачеві, що у випадку ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд згідно вимог ч. 8 ст. 178, ч. 2 ст. 191 ЦПК України розгляне справу за наявними матеріалами.

Запропонувати третій особі протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії даної ухвали подати до суду письмові пояснення щодо позову, одночасно надіславши копію пояснень з доданими до них документами сторонам у справі та надавши суду докази такого надіслання.

Клопотання Приватного акціонерного товариства АПК-Інвест про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Костянтинівської районної державної адміністрації належним чином засвідчені копії:

-рішення, на підставі якого було видано сертифікат серії НОМЕР_2 на право на земельну частку (пай) ;

-розпорядження, на підставі якого було здійснено державну реєстрацію права власності на земельну ділянку ОСОБА_1 .

Витребувати у Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області належним чином засвідчені копії:

- технічної документації з землеустрою, що посвідчує право власності ОСОБА_1 на земельну ділянку площею 3,8475 га, кадастровий номер НОМЕР_1 , яка розташована на території Миколайпільської селищної ради Костянтинівського району Донецької області;

- схеми поділу земель колективної власності КСП Дружківський із переліком членів КСП.

Витребувані докази надати Костянтинівському міськрайонному суду Донецької області у строк десять днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://ksm.dn.court.gov.ua/sud0527/gromadyanam/csz/.

Ухвала про відкриття провадження у справі може бути оскаржена окремо від рішення суду лише з підстав недотримання правил підсудностіу встановлений законом строк і порядок, в іншій його частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення02.07.2019
Оприлюднено03.07.2019
Номер документу82744539
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —233/3745/19

Ухвала від 13.06.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Наумик О. О.

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Наумик О. О.

Рішення від 10.10.2019

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Рішення від 10.10.2019

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 13.09.2019

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 02.07.2019

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні