Ухвала
від 03.07.2019 по справі 752/4315/19
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/4315/19

Провадження № 1-кс/752/6384/19

У Х В А Л А

Іменем України

03.07.2019 року Голосіївський районний суд міста Києва

у складі слідчого судді - ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

за участю захисника ОСОБА_4

за участю підозрюваного ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СУ Головного Управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_6 , погоджене прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_7 , подане у кримінальному провадженні № 42018100000001120від 22.11.2018року про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобовязання підозрюваному

ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю смт. Маньківка Черкаської області, зареєстрованому за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючому за адресою: АДРЕСА_2 , із середньою-спеціальною освітою, одруженого, раніше не судимому, слідчий суддя,-

Встановив

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на здійснення досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 203-2 КК України за підозрою ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_8 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , які за попередньою змовою групою осіб за участі невстановлених осіб, у період не пізніше січня 2018 року по червень 2019 року, діючи умисно, з метою незаконного збагачення займалися гральним бізнесом, з розподілом ролей.

Так, ОСОБА_9 здійснював фінансування грального бізнесу та контроль за його діяльністю, організовував безперешкодне функціонування гральних закладів, організовував підставних осіб для оформлення від їх імені необхідних договорів, особисто приймав участь у організації перевезення комп`ютерної техніки та іншого обладнання з грального закладу на ринку « ІНФОРМАЦІЯ_2 » до готелю « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

ОСОБА_10 за вказівками ОСОБА_9 займався підбором приміщень для організації в них гральних закладів, організував транспортування і розміщення комп`ютерної техніки зі спеціально встановленими програмами симуляції азартних ігор « ІНФОРМАЦІЯ_4 » у орендованих приміщеннях та забезпечував організацію їх роботи і технічного обслуговування, закриття та відкриття нових гральних закладів, підбір додаткового персоналу (касирів) для обслуговування гральних закладів; контроль за їх роботою; встановлення у закладах доступу до всесвітньої мережі «Інтернет», відеоспостереження та охоронної сигналізації. Отримував від ОСОБА_9 свою частку у розмірі від 15-20% грошових коштів від суми прибутку від зайняття гральним бізнесом.

ОСОБА_11 , ОСОБА_8 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 та інші невстановлені особи зі складу групи позмінно виконували роль касирів-адміністраторів гральних закладів, безпосередньо надавали клієнтам послуги з азартних ігор, отримуючи від них грошові кошти за надання коду-доступу для входу до програми «Iconnect», поповнення ігрового рахунку, видачу гравцям коштів у разі виграшу.

Слідчий вказує на обгрунтованість повідомленої 25.06.2019 року ОСОБА_8 підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 203-2 КК України.

Зазначає про наявність ризику, передбаченого п. 1 ч.1 ст. 177 КПК України, переховуватися від органів досудового розслідування та суду. Вказує також на ризик вчинити інше кримінальне правопорушення (п.5 ч.1 ст. 177 КПК України).

Просить застосувати підозрюваному запобіжний захід у вигляді особистого зодовязання, з покладенням обов`язків відповідно до ч.5 ст. 194 КПК України дя запобігання заявленим ризикам.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав з наведених мотивів.

Підозрюваний та захисник заперечували проти застосування вазаного у клопотанні запобіжного зажоду.

Заслухавши пояснення учасників провадження, вивчивши матеріали клопотання, суд дійшов таких висновків.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 194 КПК України, під час розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу слідчий суддя зобов`язаний встановити, чи доводять надані сторонами кримінального провадження докази обставини, які свідчать про: 1) наявність обґрунтованої підозри у вчиненні підозрюваним кримінального правопорушення; 2) наявність достатніх підстав вважати, що існує хоча б один із ризиків, передбачених статтею 177 цього Кодексу, і на які вказує слідчий, прокурор; 3) недостатність застосування більш м`яких запобіжних заходів для запобігання ризику або ризикам, зазначеним у клопотанні.

Матеріали провадження містять достатні дані, які вказують на існування обґрунтованої підозри у вчиненні ОСОБА_8 кримінального правопорушення, передбаченого ч.3ст.28,ч.1ст.203-2КК України.Зокрема,підтверджується протоколами обшуків,у томучислі квартириза місцеммешкання ОСОБА_9 та ОСОБА_10 ,висновками експертівщодо наявностіна вилученійкомп`ютерній техніціпрограмного забезпечення«iConnect»та вказаногопрограмного продукту,призначеного дляпроведення симуляційноївідеогри;протоколами оглядувилучених вучасників групимобільних телефонів,з листуваннямміж нимиу процесізайняття гральнимбізнесом;матеріалами проведенихнегласних слідчих(розшукових)дій.

Суд вважає встановленими обставини існування заявлених ризиків, передбачених п.1, 5 ч.1 ст. 177 КПК України, зважаючи на спільний характер протиправних дій групи осіб, учасником якої є підозрюваний, їх організацію та масштаби діяльності, відведену підозрюваному роль, що може спонукати підозрюваного до ухилення від виконання процесуальних обовязків, спробам переховуватися від органів досудового розслідування та вчиненню іншого (аналогічного) кримінального правопорушення.

Враховуючи також відповідно до ст. 178 КПК України дані про особу підозрюваного, який має визначне місце проживання, раніше не судимий, тяжкість покарання, яке йому загрожує у разі визнання винуватим у кримінальному правопорушенні, у вчиненні якого він підозрюється, суд дійшов висновку, що зможе запобігти заявленим ризикам та в цілому забезпечить виконання підозрюваним процесуальних обовязків запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання, з покладанням на нього обов`язків з числа передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України, зазначених у клопотанні слідчого.

Керуючись ст.ст. 177-179, 194, 196, 309, 372, КПК України, суд, -

Ухвалив

Клопотання задовольнити.

Застосувати до підозрюваного ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання з покладенням обов`язків з числа передбачених ч.5 ст. 194 КПК України:

-прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора та суду, залежно від стадії кримінального провадження;

- не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду залежно від стадії кримінального провадження;

-повідомлятислідчого,прокурора чисуд прозміну місцяпроживання задреси: АДРЕСА_2 , на іншу адресу.

Попередити підозрюваного ОСОБА_8 , що у разі невиконання покладених на нього обовязків до нього може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід і може бути накладено грошове стягнення в розмірі від 0,25 до 2 розмірів прожиткового мінумума для працездатних осіб.

Строк дії ухвали слідчого судді визначити в межах строку досудового розслідування до 24 серпня 2019 року включно.

Контроль за виконання особистого зобовязання покласти на слідчого.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення03.07.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82795057
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про застосування запобіжних заходів особисте зобов'язання

Судовий реєстр по справі —752/4315/19

Ухвала від 05.09.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шевченко Т. М.

Ухвала від 05.09.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шевченко Т. М.

Ухвала від 05.09.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шевченко Т. М.

Ухвала від 05.09.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шевченко Т. М.

Ухвала від 05.09.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шевченко Т. М.

Ухвала від 04.07.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 04.07.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 04.07.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 03.07.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 03.07.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні