Ухвала
від 12.06.2019 по справі б8/108-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

"12" червня 2019 р. Справа № Б8/108-10

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ДОНБАСТРАНЗИТСЕРВІС", Донецька обл., м. Маріуполь

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ФІРМА "ТРАНЗИТ", м. Фастів

про банкрутство

Суддя Лопатін А.В.

за участю секретаря судового засідання Рябоконь О.О.

за участю представників згідно з протоколом удового засідання.

Обставини справи:

У провадженні господарського суду Київської області перебуває справа № Б8/108-10 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ДОНБАСТРАНЗИТСЕРВІС" про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма Транзит» , провадження в якій порушено ухвалою господарського суду Київської області від 17.09.2010 р.

Постановою господарського суду Київської області від 02.09.2013 р. визнано банкрутом ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ"; відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" арбітражного керуючого Мальцеву А.В.

Ухвалою господарського суду Київської області від 24.02.2014 р. визнано поточні вимоги виконавчої дирекції Київського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності; визнано поточні вимоги ПАТ АБ "Укргазбанк"; вирішено інші процедурні питання по справі.

Ухвалою господарського суду Київської області від 17.11.2014 р. в зв`язку з приведенням у відповідність реєстру вимог кредиторів ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" вимогам ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визнано таким, що відповідає зазначеним вимогам Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в ред., затв. Законом від 22 грудня 2011 року N 4212-VI) реєстр вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "ФІРМА "ТРАНЗИТ"; визнано формування комітету кредиторів ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" у складі: УПФУ у м. Фастові Київської області, ТОВ "Кнауф Гіпс Донбас", ДП "Український державний центр залізничних рефрижераторних перевезень "Укррефтранс" таким, що утворений відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", який в наступному під час проведення процедур банкрутства представляє інтереси всіх кредиторів банкрута.

Ухвалою господарського суду Київської області від 02.03.2015 р. заяву арбітражного керуючого Мальцевої А.В. задоволено, звільнено останню від виконання нею повноважень ліквідатора банкрута - ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ", заяву арбітражного керуючого Чучкова М.О. про участь у справі задоволено, призначено останнього ліквідатором ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ", відмовлено у задоволенні заяви арбітражного керуючого Патерилова В.В. про участь у даній справі, зобов`язано арбітражного керуючого Мальцеву А.В. передати ліквідатору ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" - арбітражному керуючому Чучкову М.О. всю наявну бухгалтерську та іншу документацію банкрута, документацію пов`язану з провадженням у даній справі та ліквідаційною процедурою, печатки і штампи, всі наявні матеріальні та інші цінності банкрута, зобов`язано ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Чучкова М.О. один раз на місяць з дати винесення даної ухвали звітувати суду про фактично виконану роботу в ліквідаційній процедурі та надавати суду підтверджуючі докази, призначено судове засідання для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута на 25.05.2015 р., зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду остаточний звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута з додатками, визначеними Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та належними доказами всіх вжитих ним заходів в ліквідаційній процедурі, в тому числі продажу майна банкрута та погашення вимог кредиторів, окрім долучених.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 21.04.2015 р. апеляційну скаргу ПАТ АБ «Укргазбанк» задоволено частково, ухвалу господарського суду Київської області від 02.03.2015 у справі № Б8/108-10 скасовано.

Постановою Вищого господарського суду України від 28.07.2015 р. касаційну скаргу арбітражного керуючого Чучкова М.О. задоволено, постанову Київського апеляційного господарського суду від 21.04.2015 р. по справі № Б8/108-10 скасовано, ухвалу господарського суду Київської області від 02.03.2015 по справі № Б8/108-10 залишено в силі.

За час перебування матеріалів справи у суді касаційної інстанції, до господарського суду Київської області надійшло клопотання ПАТ АБ «Укргазбанк» про продовження строку ліквідаційної процедури банкрута та призначення ліквідатором ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" арбітражного керуючого Лахненка Є.М.; заява ТОВ «Автомобільний центр» про визнання кредиторських вимог останнього на суму 12160,00 грн.

06.08.2015 р. матеріали господарської справи № Б8/108-10 супровідним листом від 04.08.2015 р. № 04-22/356 повернуто до господарського суду Київської області.

Ухвалою господарського суду Київської області від 14.08.2015 р. суддею Лопатіним А.В. прийнято справу № Б8/108-10 до свого провадження, розгляд справи, розгляд клопотання ПАТ АБ «Укргазбанк» про продовження строку ліквідаційної процедури банкрута та призначення ліквідатором ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" арбітражного керуючого Лахненка Є.М., розгляд кредиторських вимог ТОВ «Автомобільний центр» призначено на 28.10.2015 р., зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду відзив на заявлені до боржника кредиторські вимоги ТОВ «Автомобільний центр» , письмові пояснення щодо правових підстав визнання заборгованості банкрута перед ТОВ «Автомобільний центр» (відповідь на претензію № 28/15-1 від 08.04.2015 р.), з документальним підтвердженням своєї позиції; зобов`язано ТОВ «Автомобільний центр» подати до суду докази сплати судового збору за подання кредиторської заяви та належним чином завірену копію акту прийому-передачі на зберігання SKODA OKTAVIA TOUR 1.61, державний номер НОМЕР_1 ; попереджено ТОВ «Автомобільний центр» про можливість залишення кредиторської заяви останнього без розгляду, у разі неподання витребуваних документів та неявки в судове засідання уповноваженого представника (п. 5 частини першої статті 81 ГПК України); зобов`язано ліквідатора банкрута подати на затвердження до суду за результатами ліквідаційної процедури ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута з пояснювальними записками до них.

10.09.2015 р. через канцелярію господарського суду Київської області ліквідатором банкрута подано клопотання про усунення перешкод у користуванні майном, скасування обтяжень та інших обмежень щодо розпорядження майном боржника.

Ухвалою господарського суду Київської області від 11.09.2015 р. розгляд клопотання ліквідатора банкрута про усунення перешкод у користуванні майном, скасування обтяжень та інших обмежень щодо розпорядження майном боржника призначено на 28.10.2015 р.

12.10.2015 р. через канцелярію господарського суду Київської області представником ПАТ АБ «Укргазбанк» подано скаргу на дії/ бездіяльність ліквідатора ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" - арбітражного керуючого Чучкова М.О.

Ухвалою господарського суду Київської області від 13.10.2015 р. розгляд скарги ПАТ АБ «Укргазбанк» на дії/ бездіяльність ліквідатора ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" - арбітражного керуючого Чучкова М.О. призначено на 28.10.2015 р.

28.10.2015 р. через канцелярію господарського суду Київської області представником ТОВ «Кнауф Гіпс Донбас» подано письмові пояснення щодо продовження строку ліквідаційної процедури та щодо клопотання ліквідатора банкрута про усунення перешкод у користуванні майном.

28.10.2015 р. через канцелярію господарського суду Київської області ліквідатором банкрута подано відзив на заявлені до боржника кредиторські вимоги, клопотання про прийняття відмови від частини заявлених вимог, клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури.

Ухвалою господарського суду Київської області від 28.10.2015 р. розгляд клопотання ліквідатора банкрута про усунення перешкод у користуванні майном, скасування обтяжень та інших обмежень щодо розпорядження майном боржника розгляд клопотання ПАТ АБ «Укргазбанк» про продовження строку ліквідаційної процедури банкрута та призначення ліквідатором ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" арбітражного керуючого Лахненка Є.М., розгляд кредиторських вимог ТОВ «Автомобільний центр» , розгляд скарги ПАТ АБ «Укргазбанк» на дії/ бездіяльність ліквідатора ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" - арбітражного керуючого Чучкова М.О. відкладено на 18.11.2015 р., зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду письмові пояснення щодо правових підстав визнання заборгованості банкрута перед ТОВ «Автомобільний центр» (відповідь на претензію № 28/15-1 від 08.04.2015 р.), з документальним підтвердженням своєї позиції, повторно зобов`язано ТОВ «Автомобільний центр» подати до суду належним чином завірену копію акту прийому-передачі на зберігання SKODA OKTAVIA TOUR 1.61, державний номер НОМЕР_1 , зобов`язано ліквідатора банкрута організувати та провести збори комітету кредиторів, на яких надати кредиторам поточний звіт ліквідатора ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" про виконану останнім роботу та на яких вирішити питання щодо продовження строку ліквідаційної процедури ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" та стосовно здійснення оцінки майна банкрута, зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду письмові пояснення та докази усунення обставин, які зумовили ПАТ АБ «Укргазбанк» на подання скарги на дії/ бездіяльність ліквідатора ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ".

10.11.2015 р. через канцелярію господарського суду Київської області ліквідатором банкрута подано клопотання про виключення зі складу учасників у справі № Б8/108-10 Української універсальної біржі «Капітал» .

17.11.2015 р. через канцелярію господарського суду Київської області представником ПАТ АБ «Укргазбанк» подано заяву, якою останній, врахувавши проведену ліквідатором банкрута в листопаді 2015 р. роботу, просить суд залишити без розгляду клопотання, які стосуються ліквідатора ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" - арбітражного керуючого Чучкова М.О., а саме: про призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Лахненка Є.М. та про припинення повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Чучкова М.О. та призначення іншого ліквідатора, а також скарги на дії ліквідатора банкрута.

Ухвалою господарського суду Київської області від 18.11.2015 р. клопотання від 22.05.2015 р. № 11012/4548/2015 в частині призначення ліквідатором ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" Лахненка Є.М., клопотання від 18.09.2015 р. про припинення повноважень арбітражного керуючого Чучкова М.О., як ліквідатора ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" та призначення нового ліквідатора банкрута, скаргу на дії/ бездіяльність ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Чучкова М.О. залишено без розгляду, визнатно ТОВ «Автомобільний центр» кредитором ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" з грошовими вимогами у розмірі 13378,00 грн., зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду реєстр вимог кредиторів ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" з внесеними змінами, з урахуванням визнаних грошових вимог ТОВ «Автомобільний центр» , в задоволенні заяви ліквідатора банкрута від 21.08.2015 р. № 55/15 в частині зобов`язання Управління ДАІ ГУ МВС у м. Києві оголосити розшук транспортного засобу відмовлено, заяву ліквідатора банкрута від 21.08.2015 р. № 55/15 в частині витребування у Управлінні ДАІ ГУ МВС у м. Києві інформації щодо транспортного засобу задоволено, прийнято відмову ліквідатора банкрута від частини заявлених вимог в клопотанні від 09.09.2015 р. № 59/15, а саме: в частині усунення перешкод у користуванні квартирами № 6 та № 7, за адресою: 03150, м. Київ, вул. Червоноармійська, буд. 89 зі сторони ОСОБА_1 шляхом її виселення та випискою з даних приміщень, в цій частині припинити провадження з розгляду клопотання від 09.09.2015 р. № 59/15, продовжено строк ліквідаційної процедури ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" на шість місяців, виключено зі складу учасників у справі № Б8/108-10 про банкрутство ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" Українську універсальну біржу «Капітал» , розгляд справи відкладено на 11.05.2016 р., зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду, за результатами проведення ліквідаційної процедури, на затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута з пояснювальними записками до них.

Направлено судовий запит Управлінню ДАІ ГУ МВС у м. Києві про надання інформації за ким наразі зареєстровано транспортний засіб, а саме: автомобіль «Ягуар X-Type» (номер кузова НОМЕР_2 , державний номер НОМЕР_3 , 2007 року випуску.

21.12.2015 р. через канцелярію господарського суду Київської області ліквідатором банкрута подано клопотання про визнання учасником у справі Б8/108-10 організатора аукціону ТОВ «Універсальний торговий дім «Меркурій» .

Ухвалою господарського суду Київської області від 23.12.2015 р. розгляд клопотання ліквідатора банкрута про визнання учасником у справі Б8/108-10 організатора аукціону ТОВ «Універсальний торговий дім «Меркурій» відкладено на 03.02.2016 р., зобов`язано кредиторів ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" подати до суду письмові пояснення, а у разі наявності, заперечення щодо вищезазначеного клопотання ліквідатора банкрута.

22.01.2016 р. через канцелярію господарського суду Київської області ліквідатором банкрута подано звіт про виконану останнім роботу.

02.02.2016 р. через канцелярію господарського суду Київської області представником кредитора - ПАТ АБ «Укргазбанк» подано письмові пояснення щодо клопотання ліквідатора банкрута.

02.02.2016 р. через канцелярію господарського суду Київської області представником кредитора - ТОВ «Кнауф Гіпс Донбас» подано письмові пояснення щодо клопотання ліквідатора банкрута.

03.02.2016 р. через канцелярію господарського суду Київської області представником кредитора - ТОВ «Кнауф Гіпс Донбас» подано уточнення щодо клопотання ліквідатора банкрута.

Ухвалою господарського суду Київської області від 03.02.2016 р. клопотання ліквідатора ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" від 21.12.2015 р. № 89/15 задоволено, залучено до участі у справі № Б8/108-10 організатора аукціону - ТОВ «Універсальний торговий дім «Меркурій» , зобов`язано ліквідатора ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" - Чучкова М.О. до початку виконання договору на організацію продажу майна банкрута з аукціону, укладеного між ТОВ «Універсальний торговий дім «Меркурій» та ліквідатором ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ", погодити його умови з кредиторами, а у разі відсутності погодження кредиторів з умовами вказаного договору, внести відповідні зміни.

Ухвалою (додатковою) господарського суду Київської області від 03.02.2016 р. клопотання ліквідатора банкрута від 09.09.2015 р. № 59/15 в частині скасування обтяжень та інших обмежень щодо розпорядження майном боржника задоволено, скасовано обтяження та будь-які обмеження щодо розпорядження майном ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ", а саме: обтяження та заборони відчуження нерухомого майна банкрута, зокрема квартир № 6 та № 7, які знаходяться за адресою: 03150 АДРЕСА_1 Київ, вул. Червоноармійська, буд. 89.

26.02.2016 р. через канцелярію господарського суду Київської області ліквідатором банкрута подано клопотання про зняття обмежень щодо розпорядження майном банкрута та надання згоди на продаж заставного майна банкрута.

Ухвалою господарського суду Київської області від 29.02.2016 р. розгляд клопотання ліквідатора банкрута про зняття обмежень щодо розпорядження майном банкрута та надання згоди на продаж заставного майна призначено на 20.04.2016 р.

08.04.2016 р. через канцелярію господарського суду Київської області гр. ОСОБА_2 подано скаргу на організатора аукціону.

20.04.2016 р. через канцелярію господарського суду Київської області ліквідатором банкрута подано клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку із перебуванням останнього на лікарняному.

Ухвалою господарського суду Київської області від 20.04.2016 р. розгляд клопотання ліквідатора банкрута про зняття обмежень щодо розпорядження майном банкрута та надання згоди на продаж заставного майна відкласти, а розгляд скарги гр. ОСОБА_3 на організатора аукціону призначено на 11.05.2016 р., повторно зобов`язано ПАТ «Банк «Український капітал» подати до суду письмові пояснення щодо ненадання згоди на продаж майна банкрута, яке є предметом забезпечення вимог ПАТ «Банк «Український капітал» , з правовим обґрунтуванням своїх заперечень, зобов`язано ТОВ «Універсальний торговий дім «Меркурій» подати до суду письмові заперечення щодо скарги.

11.05.2016 р. через канцелярію господарського суду Київської області ліквідатором банкрута подано письмові пояснення до клопотання від 26.02.2016 р. № 10/16 про зняття обтяжень та затвердження порядку продажу заставного майна банкрута, звіт про виконану роботу, клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" на шість місяців, письмові пояснення щодо скарги гр. ОСОБА_3 на організатора аукціону.

Ухвалою господарського суду Київської області від 11.05.2016 р. скаргу гр. ОСОБА_2 на дії організатора аукціону - ТОВ «Універсальний торговий дім «Меркурій» залишено без розгляду, прийнято відмову ліквідатора банкрута від розгляду клопотання № 10/16 від 26.02.2016 р. в частині надання згоди на продаж майна ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ", а саме: автомобіля марки Skoda Octavia Tour 1.6I; державний номер НОМЕР_1 ; кузов № НОМЕР_4 ; рік випуску - 2007; тех. паспорт ААС № 177815, провадження з розгляду клопотання № 10/16 від 26.02.2016 р. в зазначеній частині припинено, клопотання ліквідатора банкрута № 10/16 від 26.02.2016 р. в частині скасування обтяжень та будь-яких обмежень щодо розпорядження майном ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ", а саме: автомобілем марки Skoda Octavia Tour 1.6I; державний номер НОМЕР_1 ; кузов № НОМЕР_4 ; рік випуску - 2007; тех. паспорт ААС № 177815 задоволено, клопотання ліквідатора банкрута від 11.05.2016 р. № 23/16 про продовження стоку ліквідаційної процедури ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" на шість місяців залишено без задоволення, розгляд справи відкладено на 14.09.2016 р., зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду, за результатами проведення ліквідаційної процедури, на затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута з пояснювальними записками до них.

22.07.2016 р. на адресу суду від ліквідатора банкрута надійшов звіт про виконану роботу.

29.08.2016 р. на адресу суду від ліквідатора банкрута надійшов звіт про виконану роботу.

14.09.2016 р. ліквідатором банкрута через канцелярію суду подано документи для долучення до матеріалів справи, а саме: протокол засідання комітету кредиторів ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ", звіт ліквідатора про понесені останнім витрати, поточний звіт та клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури.

Ухвалою господарського суду Київської області від 14.09.2016 р. залишено без задоволення клопотання ліквідатора банкрута про продовження строку ліквідаційної процедури ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ", розгляд справи відкладено, розгляд звіту ліквідатора про здійснення та відшкодування витрат призначено на 01.03.2017 р.

22.02.2017 р. на поштову адресу господарського суду Київської області від ліквідатора банкрута надійшов поточний звіт.

27.02.2017 р. через канцелярію господарського суду Київської області ліквідатором банкрута подано клопотання про відкладення розгляду справи.

Ухвалою господарського суду Київської області від 01.03.2017 р. розгляд справи, розгляд звіту ліквідатора про здійснення та відшкодування витрат відкладено на 17.05.2017 р., зобов`язано ліквідатора подати до суду додаткові докази та за результатами проведення ліквідаційної процедури, на затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута з пояснювальними записками до них.

17.05.2017 р. ліквідатором банкрута подано клопотання про залишення без розгляду звіту ліквідатора про здійснення та відшкодування витрат, які були здійснені ліквідатором частково на заправку картриджа на суму 1768,00 грн., на папір та файли на суму 791,85 грн., на транспортні витрати на суму 6953,34 грн., на охорону майна на суму 93038,70 грн. та відкладення розгляду справи на три місяці.

Ухвалою господарського суду Київської області від 17.05.2017 р. клопотання ліквідатора банкрута від 16.05.2017 р. № 20/17 задовольнити, звіт ліквідатора про здійснення та відшкодування витрат, понесених під час виконання повноважень ліквідатора ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" залишено без розгляду, розгляд справи відкладено на 20.09.2017 р., повторно зобов`язано ліквідатора банкрута подати на затвердження до суду за результатами проведення ліквідаційної процедури ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута до якого долучити відомості та документи, перелік яких встановлено статтею 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» . У разі відсутності такої можливості, - письмові пояснення щодо причин неподання кінцевого звіту та деталізований поточний звіт про виконану роботу.

20.09.2017 р. через канцелярію господарського суду Київської області ліквідатором банкрута подано клопотання, яким останній просить відкласти розгляд справи на два місяці та залишити без розгляду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Ухвалою господарського суду Київської області від 20.09.2017 р. клопотання ліквідатора банкрута від 20.09.2017 р. № 90/17 задоволено частково, розгляд справи відкладено на 29.11.2017 р., в іншій частині клопотання ліквідатора банкрута від 20.09.2017 р. № 90/17 залишено без розгляду та повторно зобов`язано ліквідатора банкрута подати на затвердження до суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

28.11.2017 р. через канцелярію господарського суду Київської області ліквідатором банкрута подано клопотання про відкладення розгляду справи до якого, у свою чергу, додано протокол засідання комітету кредиторів ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" від 23.11.2017 р. на якому було розглянуто поточний звіт ліквідатора, затверджено звіт про грошову винагороду арбітражному керуючому, а також обговорено питання щодо відкладення розгляду справи на шість місяців.

Ухвалою господарського суду Київської області від 29.11.2017 р. клопотання ліквідатора банкрута від 28.11.2017 р. № 112/17 задоволено, розгляд справи відкладено на 23.05.2018 р., зобов`язано ліквідатора банкрута вжити заходів щодо пошуку автотранспортного засобу, а саме Jaguar X-Type, номер кузова НОМЕР_2 , державний номер НОМЕР_5 , 2007 року випуску, докази вжиття відповідних заходів подати до суду, повторно зобов`язано ліквідатора банкрута подати на затвердження до суду за результатами проведення ліквідаційної процедури ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута до якого долучити відомості та документи, перелік яких встановлено статтею 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» . У разі відсутності такої можливості, - письмові пояснення щодо причин неподання кінцевого звіту та деталізований поточний звіт про виконану роботу.

24.04.2018 р. на адресу господарського суду від ліквідатора банкрута надійшло клопотання про витребування доказів, яким ліквідатор просить суд витребувати від Регіонального сервісного центру МВС в м. Києві інформацію про нового власника автомобіля Jaguar X-Type, номер кузова НОМЕР_2 , державний номер НОМЕР_5 , 2007 року та Головного управління Національної поліції в Київській області інформації щодо результатів розшуку вказаного транспортного засобу.

Ухвалою господарського суду Київської області від 02.05.2018 р. розгляд клопотання ліквідатора банкрута про витребування доказів призначено на 23.05.2018 р.

17.05.2018 р. через канцелярію суду ліквідатором банкрута подано письмові обґрунтування клопотання про витребування доказів.

Ухвалою господарського суду Київської області від 23.05.2018 р. клопотання ліквідатора банкрута від 20.04.2018 р. № 228/18 про витребування доказів, з урахуванням уточнення, викладеного в правових обґрунтуваннях клопотання від 16.05.2018 р. № 236/18 задоволено, витребувано від Регіонального сервісного центру МВС в м. Києві інформацію про власника автотранспортного засобу, а саме: Jaguar X-Type, номер кузова НОМЕР_2 , державний номер НОМЕР_5 , 2007 року випуску, станом на сьогодні, встановлено ліквідатору банкрута строк до 01.10.2018 р. для подання на затвердження до суду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута.

01.10.2018 р. через канцелярію суду ліквідатором банкрута подано клопотання про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, до якого долучено відповідні документи. Крім того, ліквідатором банкрута подано клопотання про затвердження звіту про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення і відшкодування витрат, пов`язаних із процедурою банкрутства, арбітражного керуючого (ліквідатора) Чучкова М.О. та про здійснення оплати основної грошової винагороди за рахунок коштів кредиторів, пропорційно їх грошових вимог. До матеріалів справи також долучено звіт про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення і відшкодування витрат, пов`язаних із процедурою банкрутства, арбітражного керуючого (ліквідатора) Чучкова М.О. за період з 02.09.2013 р. по 28.09.2018 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 08.10.2018 р. розгляд клопотання ліквідатора банкрута про затвердження звіту про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення і відшкодування витрат, пов`язаних із процедурою банкрутства, арбітражного керуючого (ліквідатора) Чучкова М.О. та про здійснення оплати основної грошової винагороди за рахунок коштів кредиторів, пропорційно їх грошових вимог, розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута призначено на 28.11.2018 р., зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна щодо банкрута станом на поточну дату, зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду докази закриття банківських рахунків, відкритих ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ", а саме: довідку податкового органу, зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду належні та допустимі докази відсутності зареєстрованих за банкрутом об`єктів промислової та інтелектуальної власності, зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду довідку Державної митної служби України щодо перебування банкрута на обліку в митницях як суб`єкта зовнішньоекономічної діяльності, зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду довідку Державної архітектурно-будівельної інспекції щодо наявності/відсутності у банкрута дозволу на виконання будівельних робіт та переліку замовника будівництва, зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду належні докази: оплати послуг архіваріуса та підстав здійснення такої оплати; оплати послуг охорони майна та підстав здійснення такої оплати, а також належні докази понесення ліквідатором інших витрат в межах саме виконання повноважень ліквідатора ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ", зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду письмові пояснення щодо правових підстав здійснення розрахунків з кредиторами, вимоги яких включено в реєстр до другої черги задоволення, проте не здійснити оплату послуг ліквідатора, відшкодування якої віднесено Законом до першої черги задоволення, що в подальшому призвело до звернення з клопотанням до суду про покладення обов`язку здійснення оплати послуг арбітражного керуючого на всіх кредиторів, зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду документи, на підставі яких вибув з володіння ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" транспортний засіб Jaguar X-Type, номер кузова НОМЕР_2 , державний номер НОМЕР_5 , 2007 року випуску, враховуючи дату реєстрації вказаного транспортного засобу за новим власником - 24.09.2011 р. (лист Регіонального сервісного центру в м. Києві від 03.08.2018 р. № 31/2б-146961), тобто після відкриття провадження у даній справі, зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду обґрунтовані письмові пояснення щодо не виставлення на продаж автотранспортного засобу OPEL ASTRA 1.4 І 1389, (1999), № двигуна Х 14ХЕ20Н64801, який згідно з листом Управління ДАІ в м. Києві від 29.06.2011 р. зареєстровано за боржником.

20.11.2018 р. через канцелярію суду ліквідатором банкрута подано пояснення на виконання вимог ухвали господарського суду Київської області від 08.10.2018 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 28.11.2018 р. розгляд клопотання ліквідатора банкрута про затвердження звіту про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення і відшкодування витрат, пов`язаних із процедурою банкрутства, арбітражного керуючого (ліквідатора) Чучкова М.О. та про здійснення оплати основної грошової винагороди за рахунок коштів кредиторів, пропорційно їх грошових вимог, розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута відкладено на 23.01.2019 р., зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду докази закриття банківських рахунків, відкритих ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" в АТ «Піреус Банк МКБ» №№ 26057001100170, 26007001101613, зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду письмові пояснення та уточнення щодо клопотання в частині здійснення оплати основної грошової винагороди за рахунок коштів кредиторів, пропорційно їх грошових вимог, з урахуванням всіх визнаних судом кредиторів, в тому числі ТОВ «Автомобільний центр» та здійснення судом заміни кредиторів на їх правонаступників, зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду письмові пояснення та докази щодо вжитих заходів спрямованих на повернення транспортного засобу, який було реалізовано за біржовим контрактом від 04.05.2010 р. № 60118, укладеним між товариством з обмеженою відповідальністю "ФІРМА "ТРАНЗИТ" та ОСОБА_4 , за яким товариством з обмеженою відповідальністю "ФІРМА "ТРАНЗИТ" було відчужено на користь ОСОБА_4 автомобіль «Ягуар Х-Туре» (номер кузова НОМЕР_2 , державний номер НОМЕР_5 , 2007 року випуску) за 94 628,80 грн., з урахуванням того, що вказаний біржовий контракт визнано судом недійсним (ухвала від 08.12.2014 р. у справі № Б8/108-10), встановлено ліквідатору банкрута строк для подання вказаних документів до 16.01.2019 р., встановлено строк для подання учасниками у справі про банкрутство заперечень, аргументів, пояснень та міркувань щодо предмету розгляду в судовому засіданні, що відбудеться 23.01.2019 р. - до 16.01.2019 р.

16.01.2019 р. через канцелярію суду ліквідатором банкрута подано пояснення на виконання вимог ухвали господарського суду Київської області від 28.11.2018 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 23.01.2019 р. розгляд клопотання ліквідатора банкрута про затвердження звіту про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення і відшкодування витрат, пов`язаних із процедурою банкрутства, арбітражного керуючого (ліквідатора) Чучкова М.О. та про здійснення оплати основної грошової винагороди за рахунок коштів кредиторів, пропорційно їх грошових вимог, розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута відкладено на 15.05.2019 р.

04.02.2019 р. на адресу суду від ліквідатора банкрута надійшло клопотання про розшук транспортного засобу, яким ліквідатор просить суд накласти арешт на автомобіль «Ягуар Х-Туре» , державний номер НОМЕР_5 , 2007 року випуску та оголосити його в розшук, зобов`язати управління інформаційно-аналітичної підтримки ГУ НП в Київській області (03115, м. Київ, вул. Святошинська, 2) оголосити в розшук автомобіль «Ягуар Х-Туре» , державний номер НОМЕР_5 , 2007 року випуску.

20.03.2019 р. на адресу суду від ліквідатора банкрута надійшло клопотання про призначення до розгляду клопотання про розшук транспортного засобу, в якому ліквідатор банкрута просить суд накласти арешт на автомобіль «Ягуар Х-Туре» , державний номер НОМЕР_5 , 2007 року випуску та оголосити його в розшук, зобов`язати управління інформаційно-аналітичної підтримки ГУ НП в Київській області (03115, м. Київ, вул. Святошинська, 2) оголосити в розшук автомобіль «Ягуар Х-Туре» , державний номер НОМЕР_5 , 2007 року випуску.

Ухвалою господарського суду Київської області від 25.03.2019 р. розгляд клопотання ліквідатора банкрута про розшук транспортного засобу призначено на 15.05.2019 р., зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду у строк до 08.05.2019 р. додаткові обґрунтування клопотання ліквідатора банкрута про розшук транспортного засобу, в якому останній просить накласти арешт на транспортний засіб та зобов`язати управління оголосити його в розшук, з урахуванням приписів статті 38 Закону, якими встановлено, що з дня прийняття судом постанови про визнання боржника банкрутом та відкриття його ліквідаційної процедури, зокрема накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається, а також з урахуванням того, що «Ягуар Х-Туре» наразі зареєстровано не за банкрутом, що свідчить про відсутність вчинення заходів спрямованих, враховуючи визнання недійсним біржового контракту за яким такий автотранспортний засіб було відчужено боржником, на повернення відповідного майна у власність банкрута.

02.04.2019 р. на адресу господарського суду Київської області від ГУ ДФС у Київській області надійшло клопотання про процесуальне правонаступництво та заміну сторони її правонаступником, в якому заявник просить замінити кредитора - Фастівське відділення Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області на ГУ ДФС у Київській області.

16.04.2019 р. на адресу господарського суду Київської області від ліквідатора банкрута надійшли письмові пояснення у справі з долученими до них, зокрема уточненнями до клопотання про затвердження звіту про нарахування та виплату основної грошової винагороди, відшкодування витрат, пов`язаних із процедурою банкрутства арбітражного керуючого (ліквідатора) Чучкова М.О. за період з 02.09.2013 р. по 29.09.2018 р. та про здійснення оплати основної грошової винагороди за рахунок коштів кредиторів, пропорційно їх грошовим вимогам.

15.05.2019 р. ліквідатором банкрута через канцелярію суду подано документи для долучення до матеріалів справи.

Ухвалою господарського суду Київської області від 15.05.2019 р. клопотання ліквідатора банкрута від 31.01.2019 р. № 3/19 про накладення арешту на транспортний засіб та оголошення його в розшук залишено без задоволення, клопотання ГУ ДФС у Київській області б/д, б/н про заміну кредитора на правонаступника задоволено, замінено кредитора ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" - Фастівську ОДПІ на правонаступника Васильківську ОДПІ ГУ Міндоходів у Київській області, а Васильківську ОДПІ ГУ Міндоходів у Київській області замінити на правонаступника Васильківську ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, а Васильківську ОДПІ ГУ ДФС у Київській області замінити на правонаступника ГУ ДФС у Київській області, зобов`язано ліквідатора банкрута внести зміни до реєстру вимог кредиторів ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ", у зв`язку з заміною кредитора на його правонаступника у даній справі, реєстр з відповідними змінами у строк до 11.06.2019 р. подати до суду, розгляд клопотання ліквідатора банкрута про затвердження звіту про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення і відшкодування витрат, пов`язаних із процедурою банкрутства, арбітражного керуючого (ліквідатора) Чучкова М.О. та про здійснення оплати основної грошової винагороди за рахунок коштів кредиторів, пропорційно їх грошових вимог (з урахуванням уточнення), розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута відкладено на 12.06.2019 р., повторно зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду письмові пояснення та докази вжиття вичерпних заходів спрямованих на повернення транспортного засобу, який було реалізовано за біржовим контрактом від 04.05.2010 р. № 60118, укладеним між товариством з обмеженою відповідальністю "ФІРМА "ТРАНЗИТ" та ОСОБА_4 , за яким товариством з обмеженою відповідальністю "ФІРМА "ТРАНЗИТ" було відчужено на користь ОСОБА_4 автомобіль «Ягуар Х-Туре» (номер кузова НОМЕР_2 , державний номер НОМЕР_5 , 2007 року випуску) за 94 628,80 грн., з урахуванням того, що вказаний біржовий контракт визнано судом недійсним (ухвала від 08.12.2014 р. у справі № Б8/108-10).

11.06.2019 р. на адресу господарського суду від ліквідатора банкрута надійшли письмові пояснення.

В судовому засіданні, заслухавши присутніх учасників у справі та розглянувши матеріали справи, судом встановлено наступне:

01.10.2018 р. ліквідатором банкрута подано клопотання про затвердження за підсумками ліквідаційної процедури ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" звіту про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат, пов`язаних із процедурою банкрутства, арбітражного керуючого Чучкова М.О. за період виконання ним повноважень ліквідатора ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" та про здійснення оплати основної грошової винагороди ліквідатора за рахунок коштів кредиторів, пропорційно визнаних їх кредиторських вимог.

Матеріали справи також містять, поданий на затвердження звіт про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат, пов`язаних із процедурою банкрутства, арбітражного керуючого Чучкова М.О. за період виконання ним повноважень ліквідатора ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" у загальному розмірі 516184,92 грн., з яких: 214180,00 грн. грошової винагороди, 302004,92 грн. витрат. Крім того, в звіті вказано, що 87584,48 грн. основної грошової винагороди ліквідатору виплачено, невиплачена винагорода становить 126595,52 грн., які ліквідатор просить стягнути з кредиторів пропорційно їх затверджених кредиторських вимог.

Окрім наведеного, 16.04.2019 р. ліквідатором банкрута через канцелярію суду подано уточнення від 12.04.2019 р. № 11/19 до клопотання про затвердження за підсумками ліквідаційної процедури ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" звіту про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат, пов`язаних із процедурою банкрутства, арбітражного керуючого Чучкова М.О. за період виконання ним повноважень ліквідатора ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" та про здійснення оплати основної грошової винагороди ліквідатора за рахунок коштів кредиторів, пропорційно визнаних їх кредиторських вимог.

Судом враховано, що під час складання вищевказаних документів ліквідатором банкрута було допущено описку відносно періоду виконання ним повноважень за який нараховано грошову винагороду та під час якого понесено витрати, а саме: правильним періодом є з 02.03.2015 р. по 28.09.2018 р. , так як арбітражного керуючого Чучкова М.О. призначено ліквідатором ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" ухвалою від 02.03.2015 р., крім того, нарахування грошової винагороди ліквідатор здійснює саме з 02.03.2015 р.

Розглянувши вищевказане клопотання, з урахуванням уточнення до нього, повно та всебічно дослідивши матеріали справи, подані докази, проаналізувавши звіт про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат, пов`язаних із процедурою банкрутства, арбітражного керуючого (ліквідатора) Чучкова М.О. за період з 02.03.2015 р. № 28.09.2018 р. та чинне законодавство, суд зазначає таке:

Згідно з п. 3 частини першої статті 98 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі-Закон) арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право: отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Законом.

Відповідно до приписів частини першої статті 115 Закону арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Частиною третьою статті 115 Закону встановлено, що грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород. Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

Згідно з приписами частини четвертої статті 115 Закону витрати арбітражного керуючого, пов`язані з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Законом, крім витрат на страхування його відповідальності за заподіяння шкоди внаслідок неумисних дій або помилки під час виконання повноважень розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора, а також витрат, здійснення яких безпосередньо не пов`язане з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, і витрат, пов`язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати, що перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Приписами частини сьомої статті 115 Закону передбачено, що розпорядник майна звітує про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування його витрат на першому засіданні комітету кредиторів, а також за результатами процедури розпорядження майном боржника. Керуючий санацією не рідше одного разу на три місяці, а ліквідатор - щомісяця звітують перед комітетом кредиторів про нарахування та виплату основної та додаткової грошових винагород арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування витрат. Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат доводиться кредиторам до відома та повинен бути схвалений або погоджений комітетом кредиторів. Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Протокольним рішенням комітету кредиторів ТОВ "ФІРМА "ТРАНЗИТ" від 28.09.2018 р. погоджено звіт арбітражного керуючого Чучкова М.О. про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат, пов`язаних із процедурою банкрутства, арбітражного керуючого (ліквідатора) Чучкова М.О. за період з 02.03.2015 р. по 28.09.2018 р.

З огляду на все вищенаведене, суд задовольняє клопотання ліквідатора банкрута від 28.09.2018 р. № 265/18 в частині затвердження звіту ліквідатора про нарахування і виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування витрат за підсумками ліквідаційної процедури у справі № Б8/108-10, затверджує звіт арбітражного керуючого Чучкова Михайла Олександровича від 28.09.2018 р. № 264/18 про нарахування і виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування витрат в період з 02.03.2015 р. по 28.09.2018 р., погоджений комітетом кредиторів протокольним рішенням від 28.09.2018 р.

Що стосується клопотання ліквідатора банкрута від 28.09.2018 р. № 265/18, з урахуванням уточнення, в частині стягнення з кредиторів основної грошової винагороди арбітражного керуючого Чучкова М.О. (в невиплаченій частині) пропорційно визнаних кредиторських вимог, суд зазначає таке:

Порядок визначення та сплати грошової винагороди арбітражного керуючого врегульовано у ст. 115 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

Як вже зазначалось, відповідно до частини третьої ст. 115 Закону грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород. Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень. Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень керуючого санацією, ліквідатора.

Частиною п`ятою ст. 115 Закону передбачено, що сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв`язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство здійснюються за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

Відповідно до частини шостої вказаної статті Закону кредитори можуть створювати фонд для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого. Формування фонду та порядок використання його коштів визначаються рішенням комітету кредиторів та затверджуються ухвалою господарського суду.

Таким чином, приписами ст. 115 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» передбачено, що арбітражний керуючий виконує покладені на нього судом обов`язки та, відповідно, здійснює діяльність арбітражного керуючого на платній основі.

При цьому, стосовно порядку розподілу у справі про банкрутство витрат на оплату послуг ліквідатора, суд зауважує, що в силу приписів частин 2, 5, 6, 7 ст. 115 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , при невиявлені у боржника майна, обов`язок здійснення сплати грошової винагороди покладається на всіх кредиторів у справі - пропорційно визнаних вимог кожного.

Разом з тим, суд звертає увагу, що законодавець не ставить порядок розподілу витрат на оплату послуг ліквідатора в залежність від розміру вимог кожного із кредиторів у справі, майнового стану кожного кредитора у справі про банкрутство, правового статусу кредитора (особа, заснована на приватній чи державній формі власності, державний орган, громадська організація тощо), від джерел фінансування того чи іншого кредитора, а також від майнових результатів арбітражного керуючого у справі про банкрутство.

Таким чином, невиявленя ліквідатором банкрута в процедурі ліквідації майна, інших активів та грошових коштів, за умови встановленого судом факту повноти та належності виконання ним своїх обов`язків у цій процедурі, жодним чином не впливає на оплату його грошової винагороди.

Виходячи з наведеного, враховуючи, що станом на сьогодні ліквідатору банкрута не виплачено основну грошову винагороду в розмірі 126595,52 грн., у зв`язку з відсутністю у банкрута будь-якого майна, за рахунок якого можливо здійснити сплату вказаної грошової винагороди, а також враховуючи, що матеріалами справи підтверджується, що ліквідатором банкрута вчинено всі можливі дії спрямовані на пошук майна боржника, отже ліквідатором банкрута повно та належно виконуються покладені на нього обов`язки, суд дійшов висновку, що основна грошова винагорода арбітражного керуючого Чучкова М.О. за період виконання повноважень ліквідатора "ФІРМА "ТРАНЗИТ" в невиплаченій частині - 126595,52 грн., має бути стягнута з усіх кредиторів пропорційно визнаних вимог кожного, у зв`язку з чим, клопотання ліквідатора від 28.09.2018 р. № 265/18, з урахуванням уточнення від 12.04.2019 р. № 11/19 в зазначеній частині також підлягає задоволенню.

Керуючись Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1. Клопотання ліквідатора банкрута від 28.09.2018 р. № 265/18, з урахуванням уточнення від 12.04.2019 р. № 11/19 про затвердження звіту ліквідатора про нарахування і виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування витрат за підсумками ліквідаційної процедури у справі № Б8/108-10, стягнення з усіх кредиторів грошову винагороду в невиплаченій частині задовольнити.

2. Затвердити звіт арбітражного керуючого Чучкова Михайла Олександровича від 28.09.2018 р. № 264/18 про нарахування і виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування витрат в період з 02.03.2015 р. по 28.09.2018 р., погоджений комітетом кредиторів протокольним рішенням від 28.09.2018 р.

3. Покласти обов`язок здійснення оплати грошової винагороди ліквідатора на кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "ФІРМА "ТРАНЗИТ" пропорційно їх кредиторським вимогам визнаним судом.

4. Стягнути з Публічного акціонерного товариства Універсал банк (04114, м. Київ, вул. Автозаводська, 54/19; код ЄДРПОУ 21133352) на користь арбітражного керуючого Чучкова Михайла Олександровича ( АДРЕСА_2 7-129; свідоцтво № 462 від 15.03.2013 р.; ідентифікаційний номер НОМЕР_6 ) 17419 (сімнадцять тисяч чотириста дев`ятнадцять) гривень 54 копійок основної грошової винагороди.

5. Стягнути з Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк Укргазбанк (03087, м. Київ, вул. Єреванська, 1; код ЄДРПОУ 23697280) на користь арбітражного керуючого Чучкова Михайла Олександровича ( АДРЕСА_2 7-129; свідоцтво № 462 від 15.03.2013 р.; ідентифікаційний номер НОМЕР_6 ) 68108 (шістдесят вісім тисяч сто вісім) гривень 39 копійок основної грошової винагороди.

6. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Спецтранссервіс (04073, м. Київ, вул. Куренівська, 2-Б; код ЄДРПОУ 32670530) на користь арбітражного керуючого Чучкова Михайла Олександровича ( АДРЕСА_2 7-129; свідоцтво № 462 від 15.03.2013 р.; ідентифікаційний номер НОМЕР_6 ) 126 (сто двадцять шість) гривень 60 копійок основної грошової винагороди.

7. Стягнути з Дочірньої компанії Газ України Національної акціонерної компанії Нафтогаз України (04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1; код ЄДРПОУ 31301827) на користь арбітражного керуючого Чучкова Михайла Олександровича ( АДРЕСА_2 . 7-129; свідоцтво № 462 від 15.03.2013 р.; ідентифікаційний номер НОМЕР_6 ) 25 (двадцять п`ять) гривень 32 копійки основної грошової винагороди.

8. Стягнути з Державного підприємства Український державний центр залізничних рефрижераторних перевезень Укррефтранс (08500, Київська область, м. Фастів, вул. Червоний шлях, 1; код ЄДРПОУ 24210297) на користь арбітражного керуючого Чучкова Михайла Олександровича ( АДРЕСА_2 7-129; свідоцтво № 462 від 15.03.2013 р.; ідентифікаційний номер НОМЕР_6 ) 7595 (сім тисяч п`ятсот дев`яносто п`ять) гривень 73 копійки основної грошової винагороди.

9. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю УкрТрансБалт (08500, Київська область, м. Фастів, вул. Миру, 17, кв. 43; код ЄДРПОУ 34446930) на користь арбітражного керуючого арбітражного керуючого Чучкова Михайла Олександровича ( АДРЕСА_2 . 7-129; свідоцтво № 462 від 15.03.2013 р.; ідентифікаційний номер НОМЕР_6 ) 126 (сто двадцять шість) гривень 60 копійок основної грошової винагороди.

10. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Донбастранзитсервіс (87510, Донецька область, м. Маріуполь, просп. Леніна, буд. 13; код ЄДРПОУ 24155109) на користь арбітражного керуючого Чучкова Михайла Олександровича ( АДРЕСА_2 7-129; свідоцтво № 462 від 15.03.2013 р.; ідентифікаційний номер НОМЕР_6 ) 3937 (три тисячі дев`ятсот тридцять сім) гривень 12 копійок основної грошової винагороди.

11. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Кнауф Гіпс Донбас (84546, Донецька область, м. Соледар, вул. Володарського, 1; код ЄДРПОУ 31279540) на користь арбітражного керуючого Чучкова Михайла Олександровича ( АДРЕСА_2 7-129; свідоцтво № 462 від 15.03.2013 р.; ідентифікаційний номер НОМЕР_6 ) 27458 (двадцять сім тисяч чотириста п`ятдесят вісім) гривень 57 копійок основної грошової винагороди.

12. Стягнути з Публічного акціонерного товариства Пласке (65014, м. Одеса, вул. Маразліївська, 14-А; код ЄДРПОУ 30202681) на користь арбітражного керуючого Чучкова Михайла Олександровича ( АДРЕСА_2 7-129; свідоцтво № 462 від 15.03.2013 р.; ідентифікаційний номер НОМЕР_6 ) 316 (триста шістнадцять) гривень 48 копійок основної грошової винагороди.

13. Стягнути з Публічного акціонерного товариства Банк Український капітал (03062, м. Київ, пр. Перемоги, 67; код ЄДРПОУ 22868414) на користь арбітражного керуючого Чучкова Михайла Олександровича ( АДРЕСА_2 . 7-129; свідоцтво № 462 від 15.03.2013 р.; ідентифікаційний номер НОМЕР_6 ) 177 (сто сімдесят сім) гривень 23 копійки основної грошової винагороди.

14. Стягнути з Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області (03115, м. Київ, вул. Народного Ополчення, 5А; код ЄДРПОУ 39393260) на користь арбітражного керуючого Чучкова Михайла Олександровича ( АДРЕСА_2 7-129; свідоцтво № 462 від 15.03.2013 р.; ідентифікаційний номер НОМЕР_6 ) 1202 (одну тисячу дві) гривні 66 копійок основної грошової винагороди.

15. Стягнути з Фастівського об`єднаного управління пенсійного фонду України Київської області (08500, Київська область, м. Фастів, вул. А.Саєнка, 10; код ЄДРПОУ 37583191) на користь арбітражного керуючого Чучкова Михайла Олександровича ( АДРЕСА_2 7-129; свідоцтво № 462 від 15.03.2013 р.; ідентифікаційний номер НОМЕР_6 ) 25 (двадцять п`ять) гривень 32 копійки основної грошової винагороди.

16. Стягнути з Фастівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області (08500, Київська область, м. Фастів, пл. Перемоги, 1; код ЄДРПОУ 41438043) на користь арбітражного керуючого Чучкова Михайла Олександровича ( АДРЕСА_2 . 7-129; свідоцтво № 462 від 15.03.2013 р.; ідентифікаційний номер НОМЕР_6 ) 12 (дванадцять) гривень 66 копійок основної грошової винагороди.

17. Стягнути з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Фастівському районі Київської області (08500, Київська область, м. Фастів, вул. Суворова, 3; код ЄДРПОУ 25885620) на користь арбітражного керуючого Чучкова Михайла Олександровича ( АДРЕСА_2 . 7-129; свідоцтво № 462 від 15.03.2013 р.; ідентифікаційний номер НОМЕР_6 ) 12 (дванадцять) гривень 66 копійок основної грошової винагороди.

18. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Автомобільний центр (02166, м. Київ, вул. Братиславська, 52; код ЄДРПОУ 31669236) на користь арбітражного керуючого Чучкова Михайла Олександровича ( АДРЕСА_2 7-129; свідоцтво № 462 від 15.03.2013 р.; ідентифікаційний номер НОМЕР_6 ) 50 (п`ятдесят) гривень 64 копійки основної грошової винагороди.

19. Видати накази.

Копії ухвали направити учасникам у справі про банкрутство та Головному територіальному управлінню юстиції у Київській області.

Дата підписання 05.07.2019 р.

Суддя А.В. Лопатін

Дата ухвалення рішення12.06.2019
Оприлюднено05.07.2019
Номер документу82829390
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —б8/108-10

Ухвала від 12.06.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 12.06.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 15.05.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 25.03.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 23.01.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 28.11.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 08.10.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 04.07.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 23.05.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 06.06.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні