Ухвала
від 25.06.2019 по справі 320/719/19
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про витребування доказів

25 червня 2019 року м. Київ 320/719/19

Київський окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді - Панової Г.В., при секретарі судового засідання: Черниш А.І., розглянувши у порядку загального позовного провадження у підготовчому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом ОСОБА_1

до Вільнотарасівської сільської ради Білоцерківського району Київської області

про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

До Київського окружного адміністративного суду звернулась ОСОБА_1 з позовом Вільнотарасівської сільської ради Білоцерківського району Київської області, в якому просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність Вільнотарасівської сільської ради Білоцерківського району Київської області щодо не прийняття рішення за результатами розгляду клопотання ОСОБА_1 від 20.08.2018 про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо передачі безоплатно у власність із земель комунальної власності земельної ділянки площею 2 га для ведення особистого селянського господарства;

- зобов`язати Вільнотарасівську сільську раду Білоцерківського району Київської області винести на засідання чергової сесії Вільнотарасівської сільської ради, розглянути повторно клопотання, щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою, щодо передачі безоплатно у власність із земельної комунальної власності земельної ділянки площею 2,00 га для ведення особистого селянського господарства, з прийняттям рішення відповідно до ст. 118 Зального кодексу України.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 26.03.2019 відкрито провадження у справі та вирішено її розгляд здійснювати за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче судове засідання. Крім того, судом витребувано у сторін докази по справі.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 23.04.2019 судом продовжено строк проведення підготовчого провадження в адміністративній справі № 320/719/19, відкладено підготовче засідання на 28.05.2019 та повторно витребувано докази, які зазначені в ухвалі суду від 26.03.2019 та сторонами на вимогу суду надані не були.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 28.05.2019 судом втретє витребувано у відповідача: - належним чином засвідчені копії документів та матеріалів на підставі яких та з урахуванням яких було прийнято рішення двадцять четвертою сесією Вільнотарасівської сільської ради Білоцерківського району Київської області про відмову у задоволенні клопотання позивача від 20.08.2018; - рішення двадцять четвертої сесії Вільнотарасівської сільської ради Білоцерківського району про відмову у задоволенні клопотання ОСОБА_1 від 20.08.2018 щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо передачі безоплатно у власність із земель комунальної власності земельної ділянки площею 2,000 га для ведення особистого селянського господарства; - належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують той факт, що зазначена позивачем земельна ділянка розміром 2,0 не є вільною (викопіювання генерального плану, витяги тощо); - клопотання подане ОСОБА_1 до сесії Вільнотарасівської сільської ради Білоцерківського району Київської області щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою, щодо передачі безоплатно у власність із земель комунальної власності земельної ділянки площею 2,000 га для ведення особистого селянського господарства з додатками для огляду в судовому засіданні та належним чином засвідчена копія для долучення до матеріалів справи.

У підготовче судове засідання, призначене у справі на 25.06.2019 сторони не з`явились, хоча були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання у передбачений законодавством строк, що підтверджується наявними у матеріалах справи повідомленнями про вручення поштового відправлення зі штриховими ідентифікаторами №№ 0113330275811; 01133330275803 .

Позивач у підготовче судове засідання не з`явився, явку уповноваженого представника не забезпечив, проте, у матеріалах позовної заяви наявне клопотання представника позивача про розгляд справи в порядку письмового провадження без виклику позивача та його представника.

При цьому, судом встановлено, що від Вільнотарасівської сільської ради Білоцерківського району Київської області на виконання вимог ухвали суду від 28.05.2019 надійшов лист від 06.06.2019 № 02-14/162 та засвідчені копії: витягу з протоколу двадцять четвертої сесії Вільнотарасівської сільської ради сьомого скликання; результати поіменного голосування Про розгляд звернення ОСОБА_1 про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо передачі безоплатно у власність земельної ділянки ; копія листа до КОАС від 17.04.2019 №02-14/107; - фотокопія витягу з Генерального плану села Вільна Тарасівка із зазначеною земельною ділянкою.

Відповідно до частини четвертої статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Враховуючи викладене, керуючись приписами частини четвертої статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Разом з тим, судом встановлено, що станом на час проведення підготовчого судового засідання відповідачем не виконано повністю вимоги ухвали Київського окружного адміністративного суду від 28.05.2019. Так, зокрема відповідачем не надано до суду: належним чином засвідчені копії документів та матеріалів на підставі яких та з урахуванням яких було прийнято рішення двадцять четвертою сесією Вільнотарасівської сільської ради Білоцерківського району Київської області про відмову у задоволенні клопотання позивача від 20.08.2018, серед яких належним чином засвідчене клопотання подане ОСОБА_1 до сесії Вільнотарасівської сільської ради Білоцерківського району Київської області щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою, щодо передачі безоплатно у власність із земель комунальної власності земельної ділянки площею 2,000 га для ведення особистого селянського господарства з додатками. Разом з тим, відповідачем не надано до суду рішення двадцять четвертої сесії Вільнотарасівської сільської ради Білоцерківського району про відмову у задоволенні клопотання ОСОБА_1 від 20.08.2018 щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо передачі безоплатно у власність із земель комунальної власності земельної ділянки площею 2,000 га для ведення особистого селянського господарства, а наданий до суду витяг з протоколу та результати поіменного голосування фактично не є рішенням по суті, а підтверджує проведення процедури розгляду клопотання.

У свою чергу, щодо наданої до суду 07.06.2018 (вх. № 14863) фотокопії витягу з Генерального плану села Вільна Тарасівка із зазначеною земельною ділянкою, слід зазначити, що даний матеріал суду не надається за можливе розшифрувати та встановити, ті обставини на які посилається відповідач, зокрема те, що обрана позивачем земельна ділянка не є вільною, оскільки на цій земельній ділянці передбачена територія для розташування споруд водо підготовки, межа санітарно-захисної смуги. Також слід зауважити, що відповідачем жодним чином не вказано (вудстуні будь-які позначення, креслення тощо) на фотокопії схематичне розміщення де саме межі санітарно-захисної зони ТОВ Мегагруп Реал Істейд Юкрейн та співпадають вони із межами земельної ділянки, яку бажає отрмати позивач. Отже, суду не надається за можливе встановити той факт, чи дійсно обрана позивачем земельна ділянка розміром 2,0 не є вільною, як стверджує вдповідач.

Таким чином, відповідачу слід надати до суду належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують той факт, що зазначена позивачем земельна ділянка розміром 2,0 не є вільною (викопіювання генерального плану, витяги тощо), які у свою чергу, повинні бути схематично обґрунтованими та зрозумілими для суду.

Відповідно до частини четвертої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Частиною третьою статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Згідно з частиною третьою статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Водночас, невиконання в повному обсязі відповідачем вимог ухвали суду від 28.05.2019 в частині витребування доказів унеможливлює забезпечення судом повного та об`єктивного розгляду справи.

На підставі викладеного, суд дійшов висновку про необхідність повторно витребувати докази у відповідача, визначені ухвалою суду від 28.05.2019 про витребування доказів.

Відповідно до положень статті 180 Кодексу адміністративного судочинства України, у підготовчому засіданні суд, зокрема, з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; пропонує учасникам справи надати суду додаткові докази або пояснення; встановлює порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються, під час розгляду справи по суті; вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення, спеціаліста, здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Під час підготовчого засідання судом встановлено наявність передбачених пунктом 3 частини другої статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України підстав для відкладення підготовчого засідання.

Керуючись статтями 9, 47, 77, 80, 171, 180, 181, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

1. Відкласти підготовче засідання в адміністративній справі №320/719/19. Наступне підготовче засідання призначити на 23.07.2019 о 10:30, яке відбудеться у приміщенні Київського окружного адміністративного суду за адресою: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 10 поверх.

3. Витребувати докази по справі від відповідача :

- належним чином засвідчені копії документів та матеріалів на підставі яких та з урахуванням яких було прийнято рішення двадцять четвертою сесією Вільнотарасівської сільської ради Білоцерківського району Київської області про відмову у задоволенні клопотання позивача від 20.08.2018;

- рішення двадцять четвертої сесії Вільнотарасівської сільської ради Білоцерківського району про відмову у задоволенні клопотання ОСОБА_1 від 20.08.2018 щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо передачі безоплатно у власність із земель комунальної власності земельної ділянки площею 2,000 га для ведення особистого селянського господарства;

- належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують той факт, що зазначена позивачем земельна ділянка розміром 2,0 не є вільною (викопіювання генерального плану, витяги тощо із умовними позначеннями і чітким розмежуванням категорії земель та власників земель);

- клопотання подане ОСОБА_1 до сесії Вільнотарасівської сільської ради Білоцерківського району Київської області щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою, щодо передачі безоплатно у власність із земель комунальної власності земельної ділянки площею 2,000 га для ведення особистого селянського господарства з додатками для огляду в судовому засіданні та належним чином засвідчена копія для доручення до матеріалів справи.

4. Витребувані документи надіслати до суду у строк до 22 липня 2019 року з урахуванням поштового перебігу.

5. Попередити голову Вільнотарасівської сільської ради, що у випадку суд про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує заходи процесуального примусу у вигляді тимчасового вилучення цих доказів державним виконавцем та постановлення ухвали про накладення штрафу (статті 147 та 149 Кодексу адміністративного судочинства України).

6. Викликати для участі в засіданні учасників справи (їх представників).

7. Копію ухвали надіслати (видати) особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Панова Г. В.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.06.2019
Оприлюднено11.07.2019
Номер документу82930876
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —320/719/19

Рішення від 15.05.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 23.07.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 25.06.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 28.05.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 23.04.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 26.03.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 15.02.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні