Ухвала
від 09.07.2019 по справі 320/2554/19
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну неналежної сторони

09 липня 2019 року №320/2554/19

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дудіна С.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області та Комунального підприємства "Управління міським господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області про визнання протиправними дій скасування припису та рішення,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулась ОСОБА_1 з позовом до Виконавчого комітету Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області, у якому позивач просить суд:

- визнати протиправними дії працівників Комунального підприємства "Управління міським господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області" щодо проведення 22.11.2018 демонтажу гаражу за адресою: АДРЕСА_1 ;

- скасувати припис Комунального підприємства "Управління міським господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області" щодо демонтажу гаражу за адресою: АДРЕСА_1 ;

- скасувати рішення Виконавчого комітету Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області від 24.10.2018 №45/17.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 13.06.2019 відкрито провадження в адміністративній справі; постановлено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження; призначено підготовче засідання на 09.07.2019 о 14 год. 30 хв.

У підготовче судове засідання, призначене на 09.07.2019, з`явились позивач, представник позивача та представник Виконавчого комітету Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області.

Відповідач, Комунальне підприємство "Управління міським господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області, у підготовче судове засідання, призначене на 09.07.2019, не з`явився, однак направив на адресу суду письмові пояснення з додатками, які були долучені судом до матеріалів справи.

У вказаних поясненнях відповідач зазначив про те, що Комунальне підприємство "Управління міським господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області не проводило демонтаж гаражу позивача та не складало відповідних документів з приводу цього, оскільки такі дії були вчинені Комунальним підприємством Управління комунального господарства , яке є самостійною юридичною особою.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено, що відповідно до наказу Комунального підприємства "Управління міським господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області" "Про зміни в штатному розкладі" від 06.07.2016 №647П зі штатного розкладу Комунального підприємства "Управління міським господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області з 01 липня 2016 року виведено, зокрема, спеціальний відділ по контролю за благоустроєм та незаконним будівництвом.

Як вбачається з матеріалів справи, Комунальне підприємство "Управління комунального господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області листом від 04.03.2019 №74 повідомило позивачу про проведення Спеціальним відділом по контролю за благоустроєм та незаконним будівництвом КП "УКГ" проведення перевірки місцезнаходження гаража позивача.

Отже, враховуючи вищенаведене, суд дійшов висновку про те, що оскаржувані позивачем дії по демонтажу гаражу за адресою: АДРЕСА_1 були вчинені працівниками Комунального підприємства "Управління комунальним господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області, а не працівниками Комунального підприємства "Управління міським господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області".

Присутній у підготовчому судовому засіданні 09.07.2019 представник позивача не заперечував проти заміни відповідача - Комунальне підприємство "Управління міським господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області, на належного - Комунальне підприємство "Управління комунальним господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області.

Так, відповідно до частини третьої статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Враховуючи вказане, суд вважає за необхідне замінити відповідача у справі - Комунальне підприємство "Управління міським господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області, на належного - Комунальне підприємство "Управління комунальним господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області.

Ухвалою суду від 13.06.2019 було витребувано докази по справі від позивача.

Проте, позивач вимоги ухвали суду не виконав, витребувані докази суду не надав, у звязку з чим суд вважає за необхідне зобов`язати позивача виконати вимоги суду, викладені в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Крім того, у підготовчому судовому засіданні 09.07.2019 у суду виникла необхідність витребування доказів по справі від Комунального підприємства "Управління комунальним господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області та від Архівного сектору Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області.

Згідно з частиною третьою статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

При цьому, суд звертає увагу учасників процесу та Архівного сектору Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області на те, що відповідно до частини восьмої статті 80 КАС України у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом, зокрема, накладення штрафу.

У підготовчому судовому засіданні 09.07.2019 у суду виникла необхідність викликати у судове засідання в якості свідків працівників КП "Управління комунальним господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області ОСОБА_5 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

Відповідно до положень статті 65 КАС України як свідок в адміністративній справі судом може бути викликана будь-яка особа, якій відомі обставини, що належить з`ясувати у справі.

Свідок викликається в судове засідання з ініціативи суду або учасників справи. Учасник справи, заявляючи клопотання про виклик свідка, повинен зазначити його ім`я, місце проживання (перебування), роботи чи служби та обставини, щодо яких він може дати показання.

Відповідно до пунктів 1 та 2 частини другої статті 181 КАС України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: визначених пунктами 1-3, 5 частини другої статті 205 цього Кодексу; залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни позивача, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

З урахуванням цього, суд вважає за доцільне відкласти підготовче судове засідання по справі на іншу дату.

Керуючись статтями 48, 80, 181, 205, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Замінити відповідача у справі - Комунальне підприємство "Управління міським господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області", на належного - Комунальне підприємств "Управління комунальним господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області (ідентифікаційний код 40535043, місцезнаходження: 08132, Київська обл., Києво-Святошинський р-н., м. Вишневе, вул. Зелена, буд.2).

2. Зобов`язати позивача направити на адресу Комунального підприємства "Управління комунальним господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області копію позовної заяви з додатками та докази направлення надати суду.

3. Встановити для Комунального підприємства "Управління комунальним господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області 15-деннйи строк для надання відзиву на позовну заяву, починаючи від дати отримання позовної заяви.

4. Встановити для позивача 5-дений строк для надання відповіді на відзиви на позовну заяву, починаючи від дня отримання відзивів на позовну заяву.

5. Зобов`язати позивача виконати вимоги суду, викладені в ухвалі від 13.06.2019.

6. Витребувати докази від Комунального підприємства "Управління комунальним господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області:

- Положення про КП "Управління комунального господарства" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області;

- акт або будь-який інший підтверджувальний документ, який був складений КП "Управління міським господарством" (чи мав бути складений) при здійсненні демонтажу гаражу позивача;

- письмові пояснення щодо затвердженого порядку, яким керується КП "Управління міським господарством" при здійсненні демонтажу гаражів в м. Вишневе;

- письмові пояснення щодо місця та порядку зберігання демонтованого гаражу позивача та речей, які в ньому знаходилися.

7. Витребувати докази від Архівного сектору Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області (08132, м. Вишневе, вул. Святошинська, 50):

- копію рішення Виконавчого комітету Вишневої міської ради народних депутатів від 10.07.1979 "Про надання дозволу на встановлення збірно-розбірного гаража гр. ОСОБА_1 ";

- заяву громадянки ОСОБА_1 , на підставі якої прийнято рішення Виконавчого комітету Вишневої міської ради народних депутатів від 10.07.1979;

- протокол засідання Виконавчого комітету Вишневої міської ради народних депутатів №18 від 10.09.1979.

8. Витребувані докази надати суду в строк до 23.07.2019.

9 . Повідомити учасникам справи та Архівному сектору Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області, що відповідно до положень статті 94 КАС України копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

10. Роз`яснити учасникам судового процесу та Архівному сектору Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області, що відповідно до положень статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України за неподання без поважних причин доказів, витребуваних судом, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом, зокрема, штраф або тимчасове вилучення доказів для дослідження судом.

У разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами.

11. Роз`яснити учасникам судового процесу, що відповідно до положень статті 79 Кодексу адміністративного судочинства України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи.

12. Відкласти підготовче судове засідання до 23.07.2019 до 15:00 год.

13. Викликати у підготовче засідання, яке відбудеться 23.07.2019 о 15:00 год. , в якості свідків:

- начальника спец. відділу по контролю та благоустрою КП "Управління комунальним господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області ОСОБА_5 (адреса роботи: 08132 , Київська область , м . Вишневе, вул. Зелена, 2);

- інспектора спец. відділу по контролю та благоустрою КП "Управління комунальним господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області ОСОБА_3 (адреса роботи: 08132, Київська область, м. Вишневе, вул. Зелена, 2);

- провідного юрисконсульта КП "Управління комунальним господарством" Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області ОСОБА_4 (адреса роботи: 08132, Київська область, м. Вишневе, вул. Зелена, 2).

14. Попередити ОСОБА_5 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду, передбачену статтями 384 та 385 Кримінального кодексу України.

15. Копію ухвали надіслати (видати) учасникам справи та Архівному сектору Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Дудін С.О.

Дата ухвалення рішення09.07.2019
Оприлюднено11.07.2019
Номер документу82930930
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій скасування припису та рішення

Судовий реєстр по справі —320/2554/19

Постанова від 02.09.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ключкович Василь Юрійович

Ухвала від 09.07.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ключкович Василь Юрійович

Ухвала від 09.07.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ключкович Василь Юрійович

Рішення від 27.03.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 06.08.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 23.07.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 09.07.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 13.06.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 27.05.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Рішення від 23.05.2019

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Колодіна Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні