Ухвала
від 10.07.2019 по справі 552/2891/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/2891/18

Провадження № 1-кс/552/2752/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.07.2019 року слідчий суддя Київського районного суду м.Полтава ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , слідчого- ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого ВП №1 Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий ВП №1 Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням погодженим з прокурором про надання дозволу на проведення обшуку приміщень ФО-П ОСОБА_4 (ІПН НОМЕР_1 ), за адресою АДРЕСА_1 , з метою відшукання і вилучення накладних, документів стосовно купівлі-продажу паперових мішків для кормів для свійських тварин, електронних носіїв: дисків, флеш карт, системних блоків, ноутбуків, на яких зберігаються зразки логотипів (позначень, знаки для товарів та послуг) для нанесення на мішки з кормом для тварин, договорів про виготовлення мішків для подальшого фасування кормів укладені з ТОВ «Агрітрейд Україна» та ТОВ «Агрітрейд», які є предметом кримінального правопорушення та можуть мати значення для повного та об`єктивного встановлення істини по справі.

Клопотання обґрунтовував тим, що у провадженні ВП №1 Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області знаходиться кримінальне провадження, внесене до ЄРДР за №12015170020001134 від 19.09.2015 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 229 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що 19.06.2015 року до Київського РВ ПМУ УМВС України в області надійшло звернення ТОВ «Фідленс Україна» та ТОВ «Тандем 2002» про те, що на території Київського району м. Полтави діє підприємство, що здійснює виготовлення та реалізацію товару, який за своїм зовнішнім виглядом та розміщенням елементів дизайну повторює продукт виробництва ТОВ «Фідленс Україна» та ТОВ «Тандем 2002».

Допитана у якості представника потерпілого ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА» (ЄДРПОУ 36426518) пояснила, що з 2009 року є виробником готових кормів для тварин, що утримуються на фермах, та є власником свідоцтва (№ НОМЕР_2 ) на знак для товарів і послуг (торговельна марка) на комбіноване зображення:

Засновниками ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА» (ЄДРПОУ 36426518) були ОСОБА_5 та ОСОБА_6 . У подальшому, 24.02.2017 року ОСОБА_6 вийшов зі складу засновників та вигодонабувачів Товариства шляхом продажу своєї частки у статутному капіталі підприємства ОСОБА_7 .

З 2010 року ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА» виготовляє продукцію та використовує для її маркування зареєстроване комбіноване зображення з позначенням авторського права. Протягом 6 років ведення господарської діяльності ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА» працювало над формуванням у споживача позитивної думки про торгову марку та FeedLance постійно підтримувало імідж виробника якісної продукції.

Розробником оригінал-макету упаковки готових кормів для тварин під позначенням FeedLance виробництва ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА» є ОСОБА_8 тел. НОМЕР_3 та Приватне підприємство «Нестор Дизайн» (Код ЄДРПОУ 35322217), з яким ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА» уклала договір про надання поліграфічних послуг та виконання поліграфічних робіт №НД-24 від 13.11.2013року.

Виробником упаковки готових кормів для тварин під позначенням FeedLance виробництва ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА» є Приватне підприємство «Нестор Дизайн» (Код ЄДРПОУ 35322217, контактна особа ОСОБА_8 тел. НОМЕР_3 ), з яким ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА» уклала договір про надання поліграфічних послуг та виконання поліграфічних робіт.

Зовнішній вигляд упаковки готових кормів для тварин під позначенням FeedLance виробництва ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА» був розроблений Приватним підприємством «Нестор Дизайн» (Код ЄДРПОУ 35322217)

На початку 2015 року ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА» стало відомо про те, що ТОВ «АГРІТРЕЙД» (ЄДРПОУ 39271622) розповсюджує по різних областях України готові корми для тварин, використовуючи на упаковці для позначення продукції візуально схожий знак для товарів і послуг. Зокрема, графічне зображення кола на продукції, що розповсюджує ТОВ «АГРІТРЕЙД», дублює розмір, форму та кольорове забарвлення зображення кола, що входить в зареєстроване ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА» комбіноване зображення. Крім того, словесне зображення на продукції, що розповсюджує ТОВ «АГРІТРЕЙД», також візуально схоже на словесне зображення зареєстроване ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА», вони мають однаковий шрифт, забарвлення, співвідношення до графічного зображення кола та схожий зміст.

Окрім дублювання комбінованого зображення, власником якого є ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА», ТОВ «АГРІТРЕЙД» також копіює дизайн упаковки продукції ТОВ «ФІДЛЕЕІС-УКРАЇНА», що є порушенням ст. 6 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції».

При цьому ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА» будь-якого дозволу та/або згоди ТОВ «АГРІТРЕЙД» на використання чи розповсюдження вказаного товарного знаку не надавало.

Перевіркою відомостей, що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців інформації установлено, що ТОВ «АГРІТРЕЙД» було створено лише 25.06.2014 року. Крім того, установлено, що одним із засновників вказаного підприємства є ОСОБА_9 . Вказана особа з 02.03.2015 року по 30.04.2015 року обіймала посаду керівника Павлоградської філії відділу збуту ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА».

Враховуючи те, що дії ТОВ «АГРІТРЕЙД» призвели до змішування господарської діяльності ТОВ «АГРІТРЕЙД» з діяльністю ТОВ «ФІДЛЕНС- УКРАЇНА», введення в оману пересічного споживача, в зв`язку з відсутністю вагомих відмінностей у візуальному зображені торговельної марки, що не дає можливості відрізнити продукцію ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА» від продукції ТОВ «АГРІТРЕЙД», втрати довіри у споживачів до продукції ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА» та погіршення іміджу ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА» та понесення ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА» значних збитків, ОСОБА_9 було звільнено із займаної ним посади у ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА», а про протиправну діяльність ТОВ «АГРІТРЕЙД» повідомлено правоохоронні органи.

З огляду на проведення стосовно ТОВ «Агрітрейд», ТОВ «Вектор» (код ЄДРПОУ 32573131) та ТОВ «Інком Агро» (код ЄДРПОУ 39158416) досудового розслідування, вчинення щодо службових осіб та майна вказаних підприємств процесуальних дій, ТОВ «Агрітрейд» припинило свою протиправну діяльність з реалізації контрафактної продукції.

Водночас ОСОБА_9 продовжує здійснення діяльності з реалізацію недоброякісної контрафактної продукції, яка за своїм зовнішнім виглядом та розміщенням елементів дизайну повторює продукти виробництва ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА» та ТОВ «Тандем 2002», шляхом створення на початку 2016 року нового товариства - ТОВ «Агрітрейд Україна» (ЄДРПОУ 40260357), засновником якого є ОСОБА_10 , а він, ОСОБА_9 , є директором вказаного товариства. Зазначене підприємство за місцем знаходження, яке збігається з місцем реєстрації, має виробничі потужності, які використовує для виготовлення недоброякісних кормів, промаркованих позначеннями «Feedlance» та «Feedmix», схожими настільки, що їх можна сплутати із зареєстрованими знаками для товарів і послуг за свідоцтвами, що належать ТОВ «ФІДЛЕНС-УКРАЇНА» та ТОВ «Тандем 2002». Реалізація вказаної продукції здійснюється як зі складу за місцем знаходження підприємства, так і за допомогою служби перевезень «Нова Пошта».

10.12.2015 року у вказаному кримінальному провадженні призначено комплексну судову експертизу з питань інтелектуальної власності.

Висновком експертів №287/15 за результатами проведення вказаної експертизи установлено наступне:

1.Знак для товарів і послуг «Feedmix» за свідоцтвом України № НОМЕР_4 та знак для товарів і послуг «Feedlance» за свідоцтвом України № НОМЕР_2 не містить символи або терміни, що стали загальновживаними.

2.Позначення «Feedlance», нанесені на мішок з кормом для тварин, є схожим настільки, що їх можна сплутати із зареєстрованим знаком для товарів і послуг за свідоцтвом України № НОМЕР_2 .

3.Позначення «Feedmix», нанесені на мішок з кормом для тварин, є схожим настільки, що їх можна сплутати із зареєстрованим знаком для товарів і послуг за свідоцтвом України № НОМЕР_4 .

Крім цього, в ході проведення досудового розслідування було допитано в якості свідка ОСОБА_11 , яка пояснила, що в своєму домашньому господарстві має декілька голів свиней, яких годує сухим кормом щоб швидше набирали м`ясну вагу. В травні 2019 року вона вийшла на центральний ринок в смт. Нові Санжари з метою придбання корму для свиней. Там побачила як з мікроавтобуса, раніше невідомі особи, здійснюють реалізацію кормів для тварин. Поцікавилась про їх корм, на що молодий чоловік запевнив, що це дуже якісна продукція, яка виготовлена в Черкаській області, с. Сатанівка, назва корму «FeedMix», виробник ТОВ «Агрітрейд Україна», як і написано на самому мішку з кормом. Вартість 1 кг. 14 грн., але якщо брати більше ніж 40 кг., то вартість становитиме 10 грн. за 1 кг. Ціна зацікавила і вона купила 3 мішки, заплативши 600 грн. Через день після того як почала давати цей корм свиням, вони повністю перестали його вживати, після чого зрозуміла, що її ошукали. Декілька раз вона виходила на ринок з метою висловлення претензій особам, що продали їй корм, але їх не бачила.

Проведено огляд мішків з продукцією, котру придбала ОСОБА_11 , в ході чого встановлено, що маються надписи з наступним змістом «FEEDMIX PREMIX GF 3,5%. Виробник ТОВ «Агрітрейд Україна», Черкаська обл., Монастирищенський р-н, с. Сатанівка, вул. Івана Франка 19».

Крім цього, під час проведення аналізу інформації по рахунку ТОВ «Агрітрейд Україна» (код ЄДРПОУ 40260357), отриманої в відділенні АТ «ОТП Банк», встановлено що останній здійснює оплату коштів на рахунок ФО-П ОСОБА_4 (ІПН НОМЕР_1 ) з призначенням платежу «Оплата за мішки паперові зх». Аналогічні платежі виявлено також при проведенні аналізу інформації отриманої в відділенні АТ КБ «ПриватБанк».

Відповідно Інформаційної довідки про фізичну особу ОСОБА_4 (ІПН НОМЕР_1 ) встановлено що основним видом діяльності є «Виробництво гофрованого паперу та картону, паперової та картонної тари».

Також було встановлено, що ОСОБА_4 єзасновником та керівником ТОВ «КМН» (код ЄДРПОУ 36150959), основним видом діяльності якого також є «Виробництво гофрованого паперу та картону, паперової та картонної тари».

Дану діяльність ФО-П ОСОБА_4 (ІПН НОМЕР_1 ) та ТОВ «КМН» (код ЄДРПОУ 36150959) здійснює за адресою м. Вінниця, вул. Ватутіна, 141. В ході перевірки якої встановлено, що дійсно за даною адресою здійснюється виробництво різних предметів з паперу, зокрема ,мішків для фасування.

Відповідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, власником будівлі за адресою м. Вінниця, вул. Ватутіна 141, є ТОВ «КМН».

Заслухавши пояснення слідчого, ознайомившись із матеріалами доданими до клопотання, слідчий суддя приходить до таких висновків.

Згідно ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчим суддею встановлено, що в провадженні відділення поліції № 1 Полтавського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015170020001134 від 19.09.2015 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 229 КК України.

Надані до слідчого судді матеріали містять дані, які дають достатні підстави вважати, що дійсно було вчинено злочин, передбачений ч. 1 ст. 263 КК України.

Беручи до уваги, що в офісних, складських приміщення ФО-П ОСОБА_4 (ІПН НОМЕР_1 ), за адресою м. Вінниця, вул. Ватутіна 141, можуть зберігатись накладні, документи стосовно купівлі-продажу паперових мішків для кормів для свійських тварин, електронні носії: диски, флеш карти, системні блоки, ноутбуки, на яких зберігаються зразки логотипів (позначень, знаки для товарів та послуг) для нанесення на мішки з кормом для тварин, договори про виготовлення мішків для подальшого фасування кормів укладені з ТОВ «Агрітрейд Україна» та ТОВ «Агрітрейд». Вказані речі та документи можуть бути використані в кримінальному провадженні, як докази вини конкретних осіб у вчиненні розслідуваного правопорушення, дозволять детально з`ясувати спосіб його вчинення, проведення судово-економічних, а також експертиз з питань інтелектуальної власності, встановити особи виконавців та пособників злочину, свідків його вчинення, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст.234 -236 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку приміщень ФО-П ОСОБА_4 (ІПН НОМЕР_1 ), за адресою м. Вінниця, вул. Ватутіна 141, з метою відшукання і вилучення накладних, документів стосовно купівлі-продажу паперових мішків для кормів для свійських тварин, електронних носіїв: дисків, флеш карт, системних блоків, ноутбуків, на яких зберігаються зразки логотипів (позначень, знаки для товарів та послуг) для нанесення на мішки з кормом для тварин, договорів про виготовлення мішків для подальшого фасування кормів укладені з ТОВ «Агрітрейд Україна» та ТОВ «Агрітрейд», які є предметом кримінального правопорушення та можуть мати значення для повного та об`єктивного встановлення істини по справі.

Виконання ухвали доручити групі слідчих та групі прокурорів в кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали до 10.08.2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу82959150
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —552/2891/18

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 11.12.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 04.12.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 23.09.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 23.09.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 23.09.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 05.09.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 08.08.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 25.07.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 10.07.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні