Ухвала
від 12.07.2019 по справі 355/1800/17
БАРИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 355/1800/17

Провадження № 1-кп/355/6/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про продовження строку тримання під вартою

12 липня 2019 року Баришівський районний суд Київської області в складі головуючого судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

обвинувачених ОСОБА_5 ,

розглянув у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду с. Баришівка клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця села Жуківка, Згурівського району, Київської області, проживаючого по АДРЕСА_1 , українця, громадянина України, освіта повна загальна середня, не одруженого, на утриманні дітей не має, не працюючого, не військовозобов`язаного, пільг та державних нагород не має, раніше чотири рази судимого, останній раз 08.09.2014 року Згурівським районним судом Київської області за ч.2 ст.178 КК України до 3 років позбавлення волі обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Баришівського районного суду Київської області з 26.12.2017 року перебуває кримінальне провадження відносно ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , які обвинувачуються у вчиненні злочину передбаченого ч. 3 ст.185 КК України.

06.12.2018 року в судовому засіданні відносно ОСОБА_5 було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. В подальшому запобіжний захід неодноразово продовжувався.

На даний час суд не закінчив розгляд справи. Крім того виникла необхідність проведення судово-психіатричної експертизи по справі, через що розгляд справи не буде закінчено до 12.07.2019 року.

11.07.2019 року прокурор ОСОБА_7 подав до суду клопотання про продовження відносно обвинуваченого ОСОБА_5 запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Клопотання мотивує тим, що ОСОБА_5 неодноразово не з`являвся в судове засідання що вказує на ухилення обвинуваченого ОСОБА_5 від явки до суду та затягування розгляду кримінального провадження в суді з метою ухилення від покарання.

Ознайомившись з клопотанням та доказами, якими воно обґрунтовується, заслухавши думку прокурора, пояснення підозрюваного вважаю, що клопотання слід задовольнити.

Судом встановлено, що в провадженні Баришівського районного суду Київської області з 26.12.2017 року перебуває кримінальне провадження відносно ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , які обвинувачуються у вчиненні злочину передбаченого ч. 3 ст.185 КК України, тобто вчиненні тяжкого злочину за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

При судовому розгляді клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, суд враховує вимоги п.п.3,4 ст.5 Конвенції про захист прав людини та практику Європейського суду з прав людини, згідно з якими обмеження прав особи на свободу і особисту недоторканість можливе лише в передбачених законом випадках за встановленою процедурою.

Крім цього, враховуючи практику Європейського суду та положення ч.1 ст. 178 КПК України, при розгляді питання про доцільність тримання особи під вартою, суд бере до уваги характер (обставини) і тяжкість передбачуваного злочину; обґрунтованість доказів того, що саме ця особа вчинила злочин; покарання, яке можливо, буде призначено в результаті засудження; характер, минуле, особисті та соціальні обставини життя особи, його зв`язки з суспільством.

Вважаю, що прокурором в судовому засіданні доведено наявність обґрунтованої підозри у вчиненні обвинуваченим ОСОБА_5 кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України.

Також вважаю, що прокурором доведено, що жоден з більш м`яких запобіжних заходів передбачених ч.1 ст.176 КПК України не може запобігти встановленим в судовому засіданні ризикам передбаченим ст. 177 КПК України, а тому підозрюваному ОСОБА_5 слід продовжити міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, враховуючи, що ОСОБА_5 підозрюється у вчиненні умисного, корисливого злочину. Під час судового розгляду справи неодноразово не з`являвся до суду, судом чотири рази 03.04.2018 року, 02.08.2018 року, 20.08.2018 року та 26.09.2018 року виносились ухвали про привід обвинуваченого в судове засідання. Три рази приводи неможливо було виконати через те, що обвинувачений за місцем проживання не перебував. Будь яких доказів поважності неявки в судове засідання обвинувачений суду не надав.

Таким чином обвинувачений ОСОБА_5 , неодноразово не з`являвся до суду, не має постійного доходу, а тому існують ризики, що обвинувачений перебуваючи на волі може переховуватися від суду з метою уникнення від кримінальної відповідальності.

Згідно ч.3 ст. 183 КПК України при постановленні ухвали про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою слідчий суддя зобов`язаний визначити розмір застави достатньої для забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим обов`язків передбачених цим Кодексом.

Враховуючи обставини кримінального провадження вважаю за необхідне визначити підозрюваному заставу в розмірі 46325 гривень, оскільки внесення застави саме в такому розмірі може гарантувати виконання підозрюваним покладених на нього обов`язків.

Крім цього, застосовуючи до підозрюваного альтернативний запобіжних захід у вигляді застави, який може бути ним внесений у будь-який момент, вважаю за необхідне відповідно до ст. 194 ч.5 КПК України покласти на нього ряд обов`язків.

Відповідно до ч.1 ст. 197 КПК України строк дії ухвали слідчого судді, суду про тримання під вартою або продовження строку тримання під вартою не може перевищувати шістдесяти днів.

Враховуючи викладене та керуючись ст. 323 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора ОСОБА_7 про продовження відносно обвинуваченого ОСОБА_5 запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задовольнити.

Продовжити до обвинуваченого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця села Жуківка, Згурівського району, Київської області, проживаючого по АДРЕСА_1 запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Державній Установі «Київський слідчий ізолятор» терміном на 60 діб з 12.07.2019 року до 09.09.2019 року .

Строк запобіжного заходу обрати на 60 днів, тобто до 24 години 09 вересня 2019 року.

Одночасно для забезпечення виконання ОСОБА_5 обов`язків, визначених КПК України визначити запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 46325 (сорок шість тисяч триста двадцять п`ять) грн., яка може бути внесена як самим підозрюваним так і іншою фізичною або юридичною особою (заставодавцем) на наступний депозитний рахунок Баришівського районного суду Київської області МФО 820172, Держказначейська служба України, м. Київ, код 02892095, отримувач коштів ТУ ДСА України в Київській області рахунок 37313002892095.

Підозрюваний або заставодавець мають право у будь-який момент внести заставу у розмірі, визначеному в ухвалі про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою протягом дії ухвали.

У разі внесення застави покласти на підозрюваного ОСОБА_5 наступні обов`язки:

- прибувати за кожною вимогою до суду;

- не відлучатися за межі населеного пункту в якому він проживає без дозволу суду;

- повідомляти суд про зміну свого місця проживання;

- утримуватись від спілкування зі свідками по справі.

- здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну.

Термін дії обов`язків, покладених судом, у разі внесення застави визначити до 09.09.2019 року.

Роз`яснити підозрюваному, що в разі внесення застави у визначеному в ухвалі розмірі, оригінал документу з відміткою банку, який підтверджує внесення на депозитний рахунок коштів має бути наданий уповноваженій службовій особі Державної Установи «Київський слідчий ізолятор».

Після отримання та перевірки протягом не більше одного робочого дня документа, що підтверджує внесення застави, уповноважена службова особа Державній Установі «Київський слідчий ізолятор» негайно має здійснити розпорядження про звільнення ОСОБА_5 з-під варти та повідомити усно і письмово прокурора ОСОБА_7 та суддю Баришівського районного суду Київської області ОСОБА_1 ..

У разі внесення застави та з моменту звільнення підозрюваного з-під варти внаслідок внесення застави, визначеної у даній ухвалі, підозрюваний зобов`язаний виконувати покладені на нього обов`язки, пов`язані із застосуванням запобіжного заходу у вигляді застави.

З моменту звільнення з-під варти у зв`язку з внесенням застави підозрюваний ОСОБА_5 вважається таким, до якого застосовано запобіжний захід у вигляді застави.

Ухвала судді підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Баришівського районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.07.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82971834
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця села Жуківка, Згурівського району, Київської області, проживаючого по АДРЕСА_1 , українця, громадянина України, освіта повна загальна середня, не одруженого, на утриманні дітей не має, не працюючого, не військовозобов`язаного, пільг та державних нагород не має, раніше чотири рази судимого, останній раз 08.09.2014 року Згурівським районним судом Київської області за ч.2 ст.178 КК України до 3 років позбавлення волі обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України

Судовий реєстр по справі —355/1800/17

Ухвала від 10.02.2020

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Вирок від 31.07.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

Ухвала від 12.07.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

Ухвала від 13.05.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

Ухвала від 13.05.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

Ухвала від 13.05.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

Ухвала від 09.04.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

Ухвала від 21.03.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

Ухвала від 09.02.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

Ухвала від 02.02.2019

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні