Постанова
від 11.07.2019 по справі 300/587/19
ВОЛОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа №300/587/19

11 липня 2019 року смт Воловець

Суддя Воловецького районного суду Закарпатської області Софілканич О. А., отримавши матеріали справи про адміністративне правопорушення щодо ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , пенсіонера, за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

встановила:

11.07.2019 року на розгляд суду надійшов протокол про адміністративне правопорушення щодо ОСОБА_1 про вчинення ним правопорушення передбаченого ст.173 КУпАП.

Відповідно до ст.245 КУпАП завданням провадження в справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне і обєктивне зясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом, забезпечення виконання винесеної постанови.

При розгляді справ про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 173 КУпАП, присутність особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, є обов`язковою (ч. 2 ст. 268 КУпАП).

Стаття 278 КУпАП передбачає підготовку до розгляду справи про адміністративне правопорушення. Серед питань, які належить вирішити, суд зясовує, чи правильно складено протокол та чи витребувано необхідні додаткові матеріали, чи сповіщено осіб, які беруть участь у розгляді справи, про час і місце її розгляду.

У разі ухилення особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, від явки на виклик органу внутрішніх справ або судді районного суду цю особу може бути органом внутрішніх справ (Національною поліцією) піддано приводу (ч. 2 ст. 268 КУпАП).

За змістом ст. 278 КУпАП у випадку, якщо в протоколі чи інших матеріалах виявлені недоліки, особа, яка проводить підготовку до розгляду справи, повертає матеріали органу, який порушив адміністративну справу.

Враховуючи, що за вимогами ст.277 КУпАП справи даної категорії розглядаються протягом доби, за обов`язкової участі особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, а також беручи до уваги, що суд не може забезпечити явку цієї особи протягом доби шляхом надсилання поштового відправлення, орган, що здійснює підготовку адміністративних матеріалів зобов`язаний вжити заходів, передбачених ч. 2 ст.268 КУпАП до забезпечення участі особи в розгляді судом справи про адміністративне правопорушення, не допускаючи порушення строків розгляду та прав особи, яка притягається до адміністративної відповідальності.

У відповідності з ч. 1 статті 260 КУпАП у випадках прямо передбачених законами України, з метою забезпечення своєчасного і правильного розгляду справ та виконання постанов по справах про адміністративні правопорушення допускається адміністративне затримання особи, яке згідно з п. 1 ч. 2 статті 262КУпАП може провадитися лише органами (посадовими особами), уповноваженими на те законами України, зокрема органами внутрішніх справ (Національної поліції) при вчиненні дрібного хуліганства, вчиненні насильства в сімї, тощо.

На розгляд справи про адміністративне правопорушення в день її надходження участь особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, не була забезпечена уповноваженим на те органом, а відповідно протягом доби суд не має можливості розглянути справу.

На підставі викладеного адміністративні матеріали підлягають поверненню до Воловецького відділення поліції Мукачівського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області на дооформлення для виконання вимог закону щодо розгляду судом справи в строк передбачений законом.

Керуючись ст. ст.245, 256, 277, 278 КУпАП, суддя

постановила:

Повернути адміністративні матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ст.173 Кодексу України до Воловецького відділення поліції Мукачівського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області на дооформлення.

Постанова є остаточною та оскарженню не підлягає.

Суддя Софілканич О. А.

Дата ухвалення рішення11.07.2019
Оприлюднено14.07.2019
Номер документу82977966
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —300/587/19

Постанова від 02.01.2020

Адмінправопорушення

Воловецький районний суд Закарпатської області

Софілканич О. А.

Постанова від 11.07.2019

Адмінправопорушення

Воловецький районний суд Закарпатської області

Софілканич О. А.

Ухвала від 09.07.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Матуляк Я.П.

Рішення від 24.05.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Матуляк Я.П.

Ухвала від 29.05.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Матуляк Я.П.

Рішення від 24.05.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Матуляк Я.П.

Ухвала від 03.04.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Матуляк Я.П.

Ухвала від 21.03.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Матуляк Я.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні