Ухвала
від 11.07.2019 по справі 578/810/19
КРАСНОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ухвала

Іменем України

11 липня 2019 року

смт Краснопілля

справа № 578/810/19

провадження № 1-кс/578/405/19

Слідчий суддя Краснопільського районного суду Сумської області ОСОБА_1

розглянув у залі суду клопотання слідчого слідчого відділу Краснопільського відділення поліції (с. Краснопілля) Охтирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області лейтенанта поліції ОСОБА_2 /далі також слідчий у відповідному відмінку/, погоджене з прокурором Краснопільського відділу Охтирської місцевої прокуратури Сумської області молодшим радником юстиції ОСОБА_3 /далі також прокурор у відповідному відмінку/,

про призначення експертизи,-

учасники судового провадження:

секретар судового засідання ОСОБА_4

Встановив:

У провадженні слідчого відділу Краснопільського відділення поліції (с. Краснопілля) Охтирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області /далі також СВ Краснопільського ВП Охтирського ВП ГУНП в Сумській області/, фактичне місцезнаходження якого 42400, Сумська область, Краснопільський район, смт Краснопілля, вул. Мезенівська, 8, перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019200180000139 від 15.06.2019, за ознаками кримінального правопорушенння - злочину, передбаченого частиною першою статті 121 Кримінального кодексу України /далі також - КК у відповідному відмінку/.

09.07.2019 слідчий за погодженням з прокурором звернувся до слідчого судді Краснопільського районного суду Сумської області з клопотанням про призначення судово-медичної цитологічної експертизи та залучення експерта, обґрунтовуючи тим, що 14.06.2019 близько 23 год. 20 хв. ОСОБА_5 ,1978 р.н., знаходячись на літньому майданчику кафе «Візаві» розташованого в смт Краснопілля по вул. Лермонтова, 2 спричинив ОСОБА_6 , 1981 р.н., ножем множинні різані рани попередньої поверхні шиї, грудної клітини, обличчя, стегна зліва, проникаюче поранення порожнини зліва. Для з`ясування встановлення об`єктивної істини по кримінальному провадженню, яке підтверджує або спростовує факт причетності особи до вчинення кримінального провадження та вирішення інших питань і з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання в галузі судової медицини, тому у ході досудового розслідування виникла необхідність у призначенні судово-медичної цитологічної експертизи.

Слідчий, прокурор у судове засідання не прибули, повідомлялись належним чином, їх неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання, що узгоджується з положеннями частини третьої статті 244 Кримінального процесуального кодексу України /далі також КПК/.

Дослідивши матеріали, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання про призначення експертизи, приходжу до наступного висновку.

Згідно зістаттею 93 КПК збирання доказів здійснюється сторонами кримінального провадження, потерпілим, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, у порядку, передбаченому цим Кодексом. Сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Частиною першою статті 242КПК передбачено, що експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання. Не допускається проведення експертизи для з`ясування питань права.

Згідно з частиною другою статті 242 КПК, слідчий або прокурор зобов`язані звернутися з клопотанням до слідчого судді для проведення експертизи, зокрема, щодо встановлення причини смерті, тяжкості та характеру тілесних ушкоджень.

Експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження (стаття 243 КПК).

Таким чином,з метоюзабезпечення повного,об`єктивногота ефективногорозслідування укримінальному провадженні,слідчий суддяприходить довисновку прообґрунтованість клопотаннята наявністьпідстав дляпризначення уданому кримінальномупровадженні судово-медичної цитологічноїекспертизи

З цихпідстав, керуючись ст.ст. 242-245,309,369, 372 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя-

Постановив:

Клопотання задовольнити.

Призначити у кримінальному провадженні №12019200180000139 судово-медичну цитологічну експертизу.

Проведення експертизи доручити експертам Сумського обласного комунального закладу «Сумське обласне бюро судово-медичної експертизи».

На вирішення експертів поставити запитання:

? Чи є на вилученому ножі із маркуванням «KucheMesser» загальною довжиною 294 мм, із лезом довжиною 120 мм, кров людини, клітини, мікрочастки тканин людини, якщо так, то яка їх групова і статева приналежність?

? Чиможливе походженнякрові,клітин та мікрочастки тканин людини від підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , або потерпілого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ?

Для дослідження експерту направити:

- зразок крові підозрюваного ОСОБА_5

- зразок крові потерпілого ОСОБА_6

- ніж із маркуванням «KucheMesser» загальною довжиною 294 мм, із лезом довжиною 120 мм, із нашаруванням речовини бурого кольору, запакований до паперового конверту.

Надати експертам дозвіл на часткове або повне знищення об`єкту дослідження, якщо це передбачено методикою.

У разі потреби, за клопотанням експерта до слідчого, надати експерту для ознайомлення матеріали кримінального провадження, або його копії.

Повідомити експертів про їх права та обов`язки, передбачені статтею 69 КПК.

Попередити експертів про те, що за завідомо неправдивий висновок, відмову без поважних причин від виконання покладених обов`язків у суді, невиконання інших обов`язків експерт несе кримінальну відповідальність, передбачену стст. 384, 385 КК.

Доручити слідчому слідчого відділу Краснопільського відділення поліції (с. Краснопілля) Охтирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області лейтенанта поліції ОСОБА_2 або за його дорученням іншому уповноваженому працівнику Краснопільського відділення поліції (с. Краснопілля) Охтирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області надати в експертну установу ухвалу суду про призначення експертизи та отримати її висновок.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКраснопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення11.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу82984730
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення експертизи

Судовий реєстр по справі —578/810/19

Ухвала від 19.07.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 15.07.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 11.07.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 11.07.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 11.07.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 25.06.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Ухвала від 25.06.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Ухвала від 25.06.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Ухвала від 25.06.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Ухвала від 25.06.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні