Ухвала
від 12.07.2019 по справі 910/8888/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

м. Київ

12.07.2019Справа № 910/8888/19

Суддя Господарського суду міста Києва Котков О.В., розглянувши матеріали за позовом Громадської організації Київська міська організація Українського товариства сліпих (02156, м. Київ, вул. Жукова, 31) до 1. Комунального підприємства Київпастранс (04070, м. Київ, Набережне шосе, 2), 2. Департаменту міського благоустрою виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (04074, м. Київ, вул. Вишгородська, 21), 3. Комунального підприємства Київблагоустрій (03057, м. Київ, вул. Дегтярівська, 31, корпус 2) про усунення перешкод в користуванні зупинкою громадського транспорту, -

ВСТАНОВИВ:

08 липня 2019 року до Господарського суду міста Києва від Громадської організації Київська міська організація Українського товариства сліпих (позивач) надійшла позовна заява б/н від 04.07.2019 року до Комунального підприємства Київпастранс (відповідач-1), Департаменту міського благоустрою виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (відповідач-2), Комунального підприємства Київблагоустрій (відповідач-3), в якій викладені позовні вимоги, щоб в судовому порядку:

1. зобов`язати Комунальне підприємство Київпастранс , Департамент міського благоустрою виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Комунальне підприємство Київблагоустрій усунути порушення обла штування зупинки громадського транспорту по вул. Попудренко, в м. Києві, біля метро Дарниця , приведенням зупинок у відповідність до:

- п. 27 Єдиних правил розвитку автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30.03.1994 року №198, відповідно до яких у населених пунктах малі архітектурні форми (крім кіосків для продажу проїзних квитків на зупинках громадського транспорту) розміщуються за межею тротуару, пішохідних доріжок, алей на відстані не менше і метр, але не ближче ніж 5 метрів до проїзної частини доріг і вулиць;

- п. 35 Єдиних правил розвитку автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30.03.1994 року №198, відповідно до яких забороняється розміщувати малі архітектурні форми ближче ніж за 20 метрів до перехресть вулиць, в охоронних зонах інженерних мереж, на зупинці громадського транспорту на відставні ближче ніж 20 метрів в обидва боки по тротуару від установленого дорожнього знака, що її позначає;

2. зобов`язати Комунальне підприємство Київпастранс , Департамент міського благоустрою виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державноїадміністрації), Комунальне підприємство Київблагоустрій , з метою усунення порушення облаштування зупинок громадського транспорту по вул. Попудренко, в м. Києві, біля метро Дарниця , вчинити дії, визначені пунктами 13.2.5,13.3.1,13-3-2,13-3-3 Правил благоустрою міста Києва, затверджених рішенням Київської міської ради від 25.12.2008 року (із змінами і доповненнями), а саме:

- КП "Київпастранс" (код ЄДРПОУ 31725604) перевірити облаштування зупинки громадського транспорту по вул. Попудренко, в м. Києві, біля метро Дарниця на предмет розміщення на ній тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності та ' малі архітектурні форми з порушенням законодавства та Правил благоустрою м. Києва та надати інформацію до Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та районних в місті Києві державних адміністрацій для відповідного реагування;

- Департаменту міського благоустрою виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (код ЄДРПОУ 34926981) винести припис власникам (особі, яка здійснила встановлення) самовільно встановлених тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності з вивіскою Продукти , що розташовані на зупинці громадського транспорту по вул. Попудренко, в м. Києві, біля метро Дарниця з вимогою усунення порушень шляхом демонтажу об`єктів протягом одного робочого дня з обов`язковим відновленням благоустрою території.

- КП Київблагоустрій (код ЄДРПОУ: 26199708) здійснити демонтаж тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності з вивіскою Продукти , що розташовані на зупинці громадського транспорту по вул. Попудренко, в м. Києві, біля метро Дарниця та скласти відповідний акт демонтажу.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідачі, в порушення Правил благоустрою м. Києва, не вчинили дій по усуненню існуючих порушень облаштування зупинки громадського транспорту по вул. Попудренко в м. Києві, біля станції метро Дарниця , чим продовжуються чинитися перешкоди у користуванні особами з вадами зору та сліпими зупинкою громадського транспорту, розташованої в м. Києві по вул. Попудренка, біля станції метро Дарниця .

Відповідно до ч.ч. 1, 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України упозовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування.

Позовна заява повинна містити, зокрема, офіційні електронні адреси та адреси електронної пошти; відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Втім, всупереч вищезазначених положень Господарського процесуального кодексу України позовна заява не містить офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти відповідачів-1, 3; відомостей про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; відомостей щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

За змістом ч.ч. 1, 2 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху . Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Враховуючи викладене, керуючись ст. 162, ч.ч. 1, 2 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва -

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву б/н від 04.07.2019 року Громадської організації Київська міська організація Українського товариства сліпих до 1. Комунального підприємства Київпастранс , 2. Департаменту міського благоустрою виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), 3. Комунального підприємства Київблагоустрій про усунення перешкод в користуванні зупинкою громадського транспорту - залишити без руху.

2. Надати Громадській організації Київська міська організація Українського товариства сліпих строк для усунення встановлених недоліків позовної заяви протягом 5 (п`яти) днів з дня вручення даної ухвали.

3. Зобов`язати Громадську організацію Київська міська організація Українського товариства сліпих в строк для усунення встановлених недоліків позовної заяви через відділ діловодства суду надати:

- письмову заяву із зазначенням офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти відповідачів-1, 3;

- письмову заяву із зазначенням відомостей про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися;

- письмову заяву із зазначенням відомостей щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ki.arbitr.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Дата підписання: 12 липня 2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В.Котков

Дата ухвалення рішення12.07.2019
Оприлюднено15.07.2019
Номер документу82995850
СудочинствоГосподарське
Сутьусунення перешкод в користуванні зупинкою громадського транспорту

Судовий реєстр по справі —910/8888/19

Постанова від 04.02.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Ухвала від 04.02.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Ухвала від 14.01.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Ухвала від 17.12.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Ухвала від 25.11.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Ухвала від 22.10.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Котков О.В.

Ухвала від 05.09.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Котков О.В.

Ухвала від 05.09.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Котков О.В.

Ухвала від 27.08.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Котков О.В.

Ухвала від 24.07.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Котков О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні