Ухвала
від 16.07.2019 по справі 520/10835/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 520/10835/19

Провадження № 1-кс/520/8859/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.07.2019 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в м. Одесі клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , про проведення огляду у кримінальному провадженні за №12018160000000428 від 30.05.2018 року, за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання сторони обвинувачення про надання дозволу на проведення огляду, відділом розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управлінням ГУНП в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12018160000000428 відомості про яке 30.05.2018 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочаті за матеріалами перевірки УСБУ в Одеській області відносно службових осіб комунального підприємства, що діє на території Одеської області, які за попередньою змовою між собою, протягом тривалого часу привласнюють бюджетні кошти, що виділяються з місцевого бюджету на потреби вказаного комунального підприємства, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

В ході проведення досудового розслідування, встановлено, що директор комунального підприємства «Великодолинське» ОСОБА_5 , перебуваючи у змові з головним бухгалтером вказаного комунального підприємства ОСОБА_6 , шляхом використання свого службового становища, шляхом створення та використання злочинних схем розтрати та привласнення в особливо великих розмірах бюджетних коштів, що виділяються с місцевого бюджету, в тому числі шляхом нарахування заробітної плати на осіб, які фактично ніколи не були працевлаштовані та шляхом укладення угод з підконтрольними підприємствами, через які виводяться та привласнюються бюджетні кошти.

Так, встановлено, що однією із схем привласнення бюджетних коштів є оформлення директором КП «Великодолинське» ОСОБА_5 та бухгалтером вказаного підприємства ОСОБА_6 ряду осіб (так звані «мертві душі»), які фактично ніколи не працювали на вказаному підприємстві, ніяких робіт не виконували, про те на них нараховуються кошти виділені з місцевого бюджету. Встановлено, що протягом 2018 року вищевказані службові особи, керуючись корисливим наміром, з метою особистої наживи, підготували документи та зарахували до роботи на вказане комунальне підприємство 43 особи, які ніколи не працювали на вказаному підприємстві, а грошові кошти нараховані в якості заробітної плати присвоюються посадовими особами вказаного підприємства.

Іншою протиправною схемою привласнення бюджетних коштів, яку використовують службові особи КП «Великодолинське» та службові особи Великодолинської селищної ради є створення та залучення підконтрольних підприємств для укладення договорів на виконання підрядних робіт на території Великодолинської селищної ради.

Зокрема, в ході досудового розслідування до СУ ГУНП в Одеській області з УЗЕ в Одеській області ДЗЕ НПУ надійшли матеріали щодо фактів привласнення бюджетних коштів посадовими особами Великодолинської селищної ради Овідіопольського району Одеської області під час проведення державних закупівель «Поточного ремонту (утеплення будівлі) ДНЗ Теремок в смт. Великодолинське Овідіопольського району Одеської області» на загальну суму 108229 грн. Відповідно до вказаних матеріалів вбачається, що для виконання вказаних робіт Великодолинська селищна рада уклала з ФОП ОСОБА_7 договір підряду №24 від 05.03.2019 відповідно до умов якого потрібно було виконати ремонт (утеплення будівлі) ДНЗ «Теремок» в смт. Великодолинське. В подальшому на рахунок ФОП « ОСОБА_7 перераховано бюджетні кошти в розмірі 199969 гривень.

Однак, з отриманих матеріалів вбачаться що вказані роботи взагалі не проводились, але акти виконаних робіт були складені та підписані, що свідчить про умисне на заволодіння бюджетними коштами та невиконання робіт відповідно до укладеного договору.

Враховуючи, що на даний час по ДНЗ «Теремок» призначено судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручено експертам (експертами) Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, виникла необхідність надати доступ експертам до об`єкту дослідження, в зв`язку з чим сторона обвинувачення звертається до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення огляду.

В судовому засіданні слідчий клопотання про надання дозволу на проведення огляду підтримав у повному обсязі.

Вивчивши клопотання та матеріали, які обґрунтовують доводи клопотання, вислухавши думку слідчого, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Відповідно до ч.ч. 1,2ст. 237 КПК Україниогляд проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цьогоКодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно дост. 234 КПК Україниобшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення.

В судовому засіданні встановлено, що з метою повного всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, підтвердження злочинних дій посадових осіб, підтвердження або спростування факту фіктивного виконання ремонтних робіт, існує необхідність в проведенні огляду за адресою розташування ДНЗ «Теремок».

Зокрема, згідно клопотання, необхідність в наданні дозволу на проведення огляду за вищевказаною адресою обумовлюється необхідністю надання доступу експертам до об`єкту дослідження, так як в рамках даного кримінального провадження призначено проведення судової будівельно-технічної експертизи по ДНЗ «Теремок», що в повній мірі підтверджується ухвалою слідчого судді Київського районного суду м. Одеси від 19.06.2019 року, з якої між тим вбачається, що адресою розташування вказаного закладу є Одеська область, Овідіопольський район, смт. Великодолинське, вул. Кооперативна, 36.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, відомості щодо власника домоволодіння за адресою: Одеська область, Овідіопольський район, смт. Великодолинське, вул. Кооперативна, 36, у Реєстрі відсутні.

На підставі вищевикладеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини можливого вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, забезпечення повного, всебічного та неупередженого досудового розслідування, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання сторони обвинувачення підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 234, 235, 237, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , про проведення огляду у кримінальному провадженні за №12018160000000428 від 30.05.2018 року, за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України задовольнити.

Надати старшому групи слідчих по розслідуванню кримінального провадження - старшому слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області капітану поліції ОСОБА_3 із залученням спеціаліста або експерта дозвіл на проведення огляду приміщень Великодолинського дошкільного навчального закладу «Теремок» код ЄДРПОУ 36851740 розташований за адресою: Одеська область, Овідіопольський район, селище міського типу Великодолинське, вулиця Кооперативна, будинок 36, - з метою огляду та фіксування відомостей щодо виконання або невиконання робіт відповідно до умов договорів, фіксування інших відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушенняабо майна, яке здобуте у результаті його вчинення та які мають значення для досудового розслідування і можуть бути доказами під час судового розгляду.

Надати дозвіл на проведення огляду також слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Одеській області, які входять до складу слідчої групи по розслідуванню кримінального провадження №12018160000000428 від 30.05.2018, а саме: ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , а також іншим слідчим слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області які входять до складу слідчої групи по розслідуванню кримінального провадження №12018160000000428 від 30.05.2018 та/або процесуальним керівникам по даному кримінальному провадженню прокурорам відділу прокуратури Одеської області, які входять до складу групи прокурорів, або оперативним працівникам Управління захисту економіки в Одеській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, працівникам Управління Служби безпеки України в Одеській області за відповідним дорученням слідчого/прокурора, або іншим оперативним працівникам, за відповідним дорученням слідчого/прокурора.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83055736
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про інші клопотання

Судовий реєстр по справі —520/10835/19

Постанова від 01.12.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 17.11.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 22.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 17.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 24.06.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 25.05.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Котелевський Р. І.

Ухвала від 25.05.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Котелевський Р. І.

Ухвала від 27.05.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 22.05.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 22.05.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні