Ухвала
від 17.07.2019 по справі 320/3756/19
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

17 липня 2019 року м. Київ № 320/3756/19

Суддя Київського окружного адміністративного суду Брагіна О.Є., розглянувши позовну заяву Північного офісу Держаудитслужби України до комунального підприємства "Броварське районне виробниче управління житлово-комунального господарства" Броварської міської ради про зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

Північний офіс Держаудитслужби звернувся до суду з вимогами до КП "Броварське районне виробниче управління житлово-комунального господарства" про зобов`язання виконати вимогу позивача.

Відповідно до ч. 1 ст. 171 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи: подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником); немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Дослідивши подану заяву на предмет дотримання вимог ст.ст.160, 161 КАСУ, суд констатує її невідповідність встановленим положенням процесуального законодавства.

Згідно із ч.ч. 1, 2 ст. 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Недоліки позовної заяви повинні бути усунені шляхом подання позовної заяви, яка відповідає вимогам вищевказаних статтей у кількості екземплярів, що відповідає кількості учасників справи із викладенням обставин позовної заяви з посиланням на докази, що їх підтверджують, зокрема, але не виключно, що КАП "Броварське районне виробниче управління ЖКГ" є підконтрольним позивачу об`єктом перевірки згідно абз.1 п.4 Положення від 02.06.2016 № 23.

На підставі ч.4 ст.46 КАСУ, громадяни України, іноземці чи особи без громадянства, громадські об`єднання, юридичні особи, які не є суб`єктами владних повноважень, можуть бути відповідачами лише за адміністративним позовом суб`єкта владних повноважень: 1) про тимчасову заборону (зупинення) окремих видів або всієї діяльності громадського об`єднання;

2) про примусовий розпуск (ліквідацію) громадського об`єднання; 3) про затримання іноземця або особи без громадянства чи примусове видворення за межі території України; 4) про встановлення обмежень щодо реалізації права на свободу мирних зібрань (збори, мітинги, походи, демонстрації тощо); 5) в інших випадках, коли право звернення до суду надано суб`єкту владних повноважень законом.

Отже, зазначення закону, який наділяє даний суб`єкт владних повноважень звертатися з позовом до суду; підстави для проведення перевірки відповідача з представленням належним чином засвідченої копії плану проведення ревізії на підконтрольному об`єкті; копію робочого плану та програму аудиту та підтвердження їх передачі для ознайомлення об`єкту аудиту відповідно пункту 16 Порядку № 252; копії направлень на проведення аудиту відповідача та копії вимоги, яка є предметом спору.

Відповідно до ч.2 ст.161 КАСУ, суб`єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення іншим учасникам справи, які не мають офіційної електронної адреси, копії позовної заяви та доданих до неї документів.

У якості такого доказу надано список згрупованих відправлень позивача, що в розумінні положень наведеної статті, не є належним доказом у справі.

Крім того, жодна копія документу, яка приєднана до позовної заяви не засвідчена у встановленому законом порядку.

Приймаючи до уваги все вищевказане, позивач зобовязаний надати суду зворотнє повідомлення про вручення копії позовної заяви КП "Броварське районне виробничне управління" та засвідчити копії документів, долучених до позову у встановленому законом порядку.

Керуючись ст.ст. 161, 169, 171, 248, 250 АС України, суд -

у х в а л и в:

позовну заяву Північного офісу Держаудитслужби України (код 40479560, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 18) до комунального підприємства "Броварське районне виробниче управління житлово-комунального господарства" Броварської міської ради (код 20577569, смт. Димерка Броварського району Київської області, вул. Комунальна, 6) про зобов`язання вчинити певні дії, - залишити без руху.

Копію ухвали надіслати позивачеві для виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду .

Суддя Брагіна О.Є.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.07.2019
Оприлюднено19.07.2019
Номер документу83067027
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —320/3756/19

Рішення від 06.07.2020

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Бахаєв І. М.

Постанова від 16.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Тетяна Романівна

Постанова від 16.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Тетяна Романівна

Ухвала від 25.02.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Тетяна Романівна

Ухвала від 25.02.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Тетяна Романівна

Ухвала від 12.02.2020

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Бахаєв І. М.

Ухвала від 30.01.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Тетяна Романівна

Ухвала від 12.12.2019

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Бахаєв І. М.

Ухвала від 21.08.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Брагіна О.Є.

Ухвала від 13.08.2019

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Бахаєв І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні