Ухвала
від 17.07.2019 по справі 910/6099/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

попереднього засідання

17.07.2019Справа № 910/6099/19

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Інтерспорт

(ідентифікаційний код: 30045171)

до Товариства з обмеженою відповідальністю Консалтінг Центр Про

(ідентифікаційний код 39798203)

про банкрутство

Суддя Омельченко Л.В.

За участю секретаря судового засідання Терещенко Л.С.

Особи, які беруть участь у справі: Розпорядник майна боржника - арбітражний керуючий Реверук П.К.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю Інтерспорт звернулося до суду із заявою вих. № 11/05 від 11.05.2019 про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Консалтінг Центр Про у зв`язку з неможливістю останнім погасити встановлену судовими рішеннями заборгованість на загальну суму 2 167 271,85 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва було прийнято до розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Інтерспорт про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Консалтінг Центр Про , підготовче засідання суду призначено на 29.05.2019 о 12:20, здійснено виклик для участі у судовому засіданні представників заявника, боржника та арбітражного керуючого Міхна Назара Вікторовича (свідоцтво № 1179 від 11.07.2013), визначеного автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у справах про банкрутство, встановлено арбітражному керуючому Міхну Назару Вікторовичу строк до 29.05.2019 (включно) для подачі до суду заяви про його участь у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Консалтінг Центр Про , зобов`язано заявника надати суду оригінали документів, копії яких приєднано до заяви вих. № 11/05 від 11.05.2019 про порушення провадження у справі про банкрутство, зобов`язано Товариство з обмеженою відповідальністю Консалтінг Центр Про надати суду належним чином засвідчені копії правоустановчих документів, відзив на заяву про порушення справи про банкрутство з додатками, складений відповідно до ч. 2 ст. 13 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", документи, які підтверджують фінансовий та майновий стан товариства (останній звіт по балансу з розшифровкою суми по статті "Основні засоби"), список кредиторів і дебіторів товариства.

14.05.2019 від арбітражних керуючих Комлика І.С та Гусака Ю.М. через відділ діловодства Господарського суду міста Києва надійшли заяви про згоду на участь у справі про банкрутство із додатками до них.

16.05.2019 через відділ діловодства Господарського суду міста Києва від арбітражного керуючого Ткачука О.В. надійшла заява про участь у справі із додатками до неї.

21.05.2019 через відділ діловодства Господарського суду міста Києва від арбітражного керуючого Сиволобова М.М. надійшла заява про участь у справі із додатками до неї.

23.05.2019 через відділ діловодства Господарського суду міста Києва від арбітражного керуючого Реверука П.К. надійшла заява про участь у справі із додатками до неї.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 29.05.2019 було, серед іншого, відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Консалтінг Центр Про , визнано безспірні грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю Інтерспорт до Товариства з обмеженою відповідальністю Консалтінг Центр Про у розмірі 2 167 271,85 грн, уведено мораторій на задоволення вимог кредиторів, уведено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю Консалтінг Центр Про , призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Реверука Петра Костянтиновича (свідоцтво № 783 від 08.04.2013), встановлено оплату послуг арбітражному керуючому Реверуку Петру Костянтиновичу у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень за рахунок коштів заявника, починаючи з дати його призначення та до моменту прийняття комітетом кредиторів відповідного рішення про встановлення оплати послуг розпорядника майна, вирішено офіційно оприлюднити оголошення про відкриття справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Консалтінг Центр Про у встановленому законодавством порядку, визначено дату проведення попереднього судового засідання у справі на 17.07.2019 о 12:40.

15.07.2019 через відділ діловодства суду від розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Реверука П.К. надійшов для залучення до матеріалів справи реєстр вимог кредиторів ТОВ Консалтінг Центр Про .

У судове засідання 17.07.2019 з`явився розпорядник майна боржника арбітражний керуючий Реверук П.К., який доповів суду про проведену роботу під час процедури розпорядження майном боржника та просив суд затвердити реєстр вимог кредиторів.

Відповідно до ч. 2 ст. 25 Закону у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

За результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, які вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду.

У реєстрі вимог кредиторів повинні міститися відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, черговість задоволення кожної вимоги.

Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов`язань у шосту чергу та може бути предметом мирової угоди.

Погашення неустойки (штрафу, пені) у справі про банкрутство можливе лише в ліквідаційній процедурі при спрощеному порядку розгляду справи про банкрутство.

Згідно з ч. 6 ст. 23 Закону заяви з вимогами конкурсних кредиторів або забезпечених кредиторів, у тому числі щодо яких є заперечення боржника чи інших кредиторів, розглядаються господарським судом у попередньому засіданні суду. За наслідками розгляду зазначених заяв господарський суд ухвалою визнає чи відхиляє (повністю або частково) вимоги таких кредиторів.

У ч. 1 ст. 23 Закону встановлено, що конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Офіційне оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Консалтінг Центр Про відбулося 29.05.2019, тобто кінцевою датою для заявлення конкурсних грошових вимог до боржника є 28.06.2019.

Після публікації вказаного оголошення та у строк, встановлений ст. 23 Закону, до суду заяв з конкурсними грошовими вимогами до боржника не надійшло. Крім того, як вбачається з письмових пояснень розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Реверука П.К., у зазначений строк на адресу останнього також не надходило заяв з кредиторськими вимогами до боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю Консалтінг Центр Про .

Враховуючи встановлені судом обставини, приймаючи до уваги визнання безспірних вимог кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю Інтерспорт Ухвалою Господарського суду міста Києва про відкриття провадження у справі від 29.05.2019 у розмірі 2 167 271,85 грн та враховуючи відсутність інших заяв із грошовими вимогами до боржника, внесенню до реєстру вимог кредиторів боржника підлягають грошові вимоги кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю Інтерспорт у загальному розмірі 2 186 481,85 грн, а саме: 19 210, 00 грн - перша черга, 2 167 271,85 грн - четверта черга.

Згідно абз. 3 ч. 8 ст. 23 Закону розпорядник майна зобов`язаний окремо внести до реєстру вимог кредиторів відомості про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та/або даними обліку боржника.

У суду відсутні відомості та розпорядником майна боржника також не повідомлено про наявність вимог, зазначених у абз. 3 ч. 8 ст. 23 Закону.

Відповідно до абз. 2 ч. 8 ст. 23 Закону розпорядник майна боржника зобов`язаний окремо внести до реєстру вимог кредиторів вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за їх відсутності - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав. Наявності вимог кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, а також відомостей про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав, з матеріалів справи судом не встановлено.

У строк, встановлений ч. 1 ст. 23 Закону, до суду не надходило інших письмових звернень від осіб, чиї вимоги до боржника забезпечені заставою його рухомого чи нерухомого майна.

Отже, зважаючи на встановлені судом обставини справи, реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю Консалтінг Центр Про підлягає затвердженню у складі одного кредитора.

Станом на 17.07.2019 заяв від кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, не надійшло.

Дослідивши матеріали справи та розглянувши поданий розпорядником майна боржника на затвердження реєстр вимог кредиторів, суд встановив, що поданий розпорядником майна реєстр вимог кредиторів відповідає фактичним обставинам, встановленим судом.

Керуючись ст.ст. 3, 12, 73, 232, 235 Господарського процесуального кодексу України та Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

УХВАЛИВ:

1. Визнати конкурсним кредитором Товариства з обмеженою відповідальністю Консалтінг Центр Про :

- Товариство з обмеженою відповідальністю Інтерспорт (ідентифікаційний номер 30045171) на суму 2 186 481,85 грн (19 210,00 грн - перша черга, 2 167 271,85 грн - четверта черга).

2. Затвердити реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю Консалтінг Центр Про відповідно до резолютивної частини цієї ухвали.

3. Зобов`язати розпорядника майна боржника провести не пізніше 26.07.2019 збори кредиторів боржника, повідомивши про дату, місце і час проведення зборів визнаного судом кредитора, уповноважену особу працівників та засновників (учасників) боржника не пізніше, ніж за три робочих дні до вказаної дати (докази чого надати суду).

4. Зобов`язати розпорядника майна боржника провести у строк не пізніше 04.08.2019 збори комітету кредиторів (докази чого надати суду).

5. Визначити дату підсумкового засідання суду на 12.08.2019 о 12:20, яке відбудеться у приміщенні Господарського суду м. Києва у залі судових засідань № 7 (корпус Б).

6. Зобов`язати розпорядника майна боржника у строк до 08.08.2019 надати суду протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів та про перехід до наступної судової процедури у справі про банкрутство (процедури санації, ліквідації, мирової угоди) або закриття провадження у справі, передбачених ст. 27 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

7. Зобов`язати розпорядника майна боржника у строк до 08.08.2019 надати суду протокольне рішення зборів комітету кредиторів про звернення до Господарського суду із клопотання про перехід до наступної судової процедури у справі про банкрутство.

Ухвала набирає законної сили 17.07.2019 та може бути оскаржена у десятиденний строк в установленому законодавством порядку.

Повний текст складено 18.07.2019.

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення17.07.2019
Оприлюднено19.07.2019
Номер документу83086162
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —910/6099/19

Ухвала від 14.12.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 14.12.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 23.11.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 26.10.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 07.09.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 18.09.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 18.09.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 12.08.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 17.07.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 29.05.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні