Ухвала
від 15.07.2019 по справі 229/5924/18
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Номер провадження 2/229/216/2019

Справа № 229/5924/18

15 липня 2019 року Дружківський міський суд Донецької області

у складі:

головуючого судді Лебеженко В.О.,

за участю секретаря судового засідання Слободкіної Т.І.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

ОСОБА_2

представника відповідача Подколзіна ОСОБА_3 .Т.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Дружківка Донецької області цивільну справу за позовом ТОВ Агро-Бета до Ясинуватської районної державної адміністрації, ОСОБА_4 про скасування державного акта про право власності на земельну ділянку,-

В С Т А Н О В И В:

15 липня 2019 року у судовому засіданні представник відповідача Подколзіна В ОСОБА_5 заявив клопотання про витребування у Ясинуватської районної державної адміністрації Донецької області розпоряджень голови Ясинуватської районної державної адміністрації Донецької області, які стали підставою для видачи державних актів на право власності на земельну ділянку: кадастровий номер НОМЕР_1 серія НОМЕР_2 , виданий ОСОБА_6 від 13.09.2007 року; кадастровий номер НОМЕР_1 , серія НОМЕР_3 виданий ОСОБА_4 від 23.10.2012 року.

В судовому засіданні представник відповідача наполягав на задоволенні його клопотання.

В судовому засіданні представники позивача не заперечували проти задоволення клопотання представника відповідача.

Суд, заслухавщи думку участників судового засідання, дослідивши доводи клопотання, вважає за можливе задовольнити клопотання представника відповідача.

Відповідно до вимог ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Частиною 1 ст. 84 ЦПК України встановлено, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Витребувані предтавником відповідача докази мають відношення до спору, та сприятимуть забезпеченню повноти та об`єктивності розгляду справи по суті.

Враховуючи те, що представником відповідача було заявлено відповідне клопотання про витребування зазначеного доказу, що при розгляді цивільної справи є обов`язковим, суд вважає, що відповідний доказ повинен бути судом витребуваний, а клопотання - задоволено.

Поряд з цим, в судовому засіданні представник позивача заявила клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції та просила його задовольнити.

Представник відповідача не заперечував проти задоволення клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Суд, заслухавши учасників судового засідання, вважає, що клопотання представника позивача про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, підлягає задоволенню.

Відповідно до вимог ч.4, 5 ст.212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Враховуючи те, що представником позивача було заявлено відповідне клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, що при розгляді цивільної справи є обов`язковим, суд вважає за можливе задовольнити вказане вище клопотання.

Керуючись ст.ст. 84, 212, 260-261 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Відкласти до 10 вересня 2019 року 10:00 години розгляд цивільної справи за позовом ТОВ Агро-Бета до Ясинуватської районної державної адміністрації, ОСОБА_4 про скасування державного акта про право власності на земельну ділянку - для витребування доказів по справі.

В судове засідання викликати сторін.

Клопотання представника відповідача Подколзіна ОСОБА_7 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у Ясинуватської районної державної адміністрації Донецької області (ЄДРПОУ 05420221, адреса: 86020, Донецька область, Ясинуватський район, смт.Очеретине, вул.Первомайська, буд.12) завірені належним чином копії розпоряджень голови Ясинуватської районної державної адміністрації Донецької області, які стали підставою для видачи державних актів на право власності на земельну ділянку: кадастровий номер НОМЕР_1 серія НОМЕР_2 , виданий ОСОБА_6 від 13.09.2007 року; кадастровий номер НОМЕР_1 , серія НОМЕР_3 виданий ОСОБА_4 від 23.10.2012 року.

Ухвала про витребування доказів виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Роз`яснити відповідальній особі Ясинуватської районної державної адміністрації Донецької області, що відповідно до вимог ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Копію ухвали для виконання направити до Ясинуватської районної державної адміністрації Донецької області (місцезнаходження: 86020, Донецька область, Ясинуватський район, смт.Очеретине, вул.Первомайська, буд.12).

Клопотання представника позивача Кириченко Ю.Ю. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовною заявою ТОВ Агро-Бета до Ясинуватської районної державної адміністрації Донецької області; Цапка ОСОБА_8 про скасування державного акту на право власності на земельну ділянку - задовольнити.

Судове засідання, призначене на 10:00 годину 10 вересня 2019 року по цивільній справі за позовною заявою ТОВ Агро-Бета до Ясинуватської районної державної адміністрації Донецької області; Цапка ОСОБА_8 про скасування державного акту на право власності на земельну ділянку, провести в режимі відеоконференції.

Доручити Чернігівському апеляційному суду (14000, м.Чернігів, вул. Гетьмана Полуботка, 2) забезпечення проведення судового засідання, призначеного на 10:00 годину 10 вересня 2019 року в режимі відеоконференції.

Копію ухвали про проведення судового засідання в режимі відеоконференції негайно надіслати до Чернігівського апеляційного суду (14000, м.Чернігів, вул. Гетьмана Полуботка, 2) для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В.О.Лебеженко

Дата ухвалення рішення15.07.2019
Оприлюднено19.07.2019
Номер документу83090220
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —229/5924/18

Рішення від 25.01.2021

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лебеженко В. О.

Рішення від 25.01.2021

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лебеженко В. О.

Ухвала від 23.12.2019

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лебеженко В. О.

Ухвала від 18.10.2019

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лебеженко В. О.

Ухвала від 15.07.2019

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лебеженко В. О.

Ухвала від 03.06.2019

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лебеженко В. О.

Ухвала від 17.05.2019

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лебеженко В. О.

Ухвала від 15.04.2019

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лебеженко В. О.

Ухвала від 13.03.2019

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лебеженко В. О.

Ухвала від 18.02.2019

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лебеженко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні