Ухвала
від 15.07.2019 по справі 398/2372/19
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/2372/19

провадження №: 2/398/1471/19

УХВАЛА

"15" липня 2019 р. суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області Орловський В.В., розглянувши позовну заяву

ОСОБА_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,

в інтересах якої діє представник за довіреністю ОСОБА_2 , адреса: АДРЕСА_2 ,

до Протопопівської сільської ради Олександрійського району, юридична адреса: 28034, Кіровоградська обл., Олександрійський р-н, с. Протопопівка, вул. Козацька, 41,

про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом,

в с т а н о в и в:

Представник позивача, від імені позивача звернувся до суду з позовом в якому просить визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , рнокпп - НОМЕР_1 , після смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 , в порядку спадкування за законом, право власності на земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, без змін її цільового призначення, площею 0,9868 га, кадастровий номер НОМЕР_2 , яка знаходиться на території Протопопівської сільської ради Олександрійського району Кіровоградської області, яка належала ОСОБА_3 .

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч. 7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Враховуючи, що існуючий спір стосується прийняття спадщини, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, визначення кола спадкоємців, необхідно витребувати спадкову справу після ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Також враховуючи, що земельні ділянки були розділені, суд вважає за необхідне витребувати у Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області відомості, щодо власників земельних ділянок: НОМЕР_3 , НОМЕР_2 , НОМЕР_4 , які знаходять на території Протопопівської сільської ради.

Вказана справа відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 187-192, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в:

Прийняти позовну заяву та відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник за довіреністю ОСОБА_2 до Протопопівської сільської ради Олександрійського району про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом.

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області на 28 серпня 2019 року на 10 год. 00 хв. за адресою: вул. Першотравнева, 30, м. Олександрія, Кіровоградської області.

Установити 15 денний строк для подання відповідачем відзиву з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Витребувати у Приватного нотаріуса Чигиринського районного нотаріального округу, місцезнаходження 20900, вул. Хмельницького Б., 3, м. Чигирин, Черкаська обл., ОСОБА_4 , копію спадкової справи після померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 , якщо така заводилась.

Витребувати у Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області (адреса: 25006, м. Кропивницький, вул. Академіка Корольова, 26) відомості, щодо власників земельних ділянок: НОМЕР_3 , НОМЕР_2 , НОМЕР_4 , які знаходять на території Протопопівської сільської ради, з зазначенням підстав реєстрування права власності на дані земельні ділянки.

Роз`яснити приватному нотаріусу, та відповідальній особі Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/sud1118.

Ухвала може бути оскаржена лише з підстав недотримання правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційного суду Кіровоградської області у порядку, передбаченому ст. 355 і п.15.5 ч.1 Перехідних положень ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Орловський В.В.

СудОлександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення15.07.2019
Оприлюднено19.07.2019
Номер документу83106339
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —398/2372/19

Рішення від 17.12.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Орловський В. В.

Ухвала від 14.11.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Орловський В. В.

Ухвала від 15.10.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Орловський В. В.

Ухвала від 15.07.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Орловський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні