Ухвала
від 16.07.2019 по справі 904/1555/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49600

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

за результатами попереднього засідання

16.07.2019м. ДніпроСправа № 904/1555/19

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Владимиренко І.В. розглянувши матеріали справи

Кредитор : Товариства з обмеженою відповідальністю "САМОЦВІТ", м. Дніпро

Боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю "УКРАГРО-2003" (49000, м. Дніпро, вул. Калинова, 43; ЄДРПОУ 32354026)

про визнання банкрутом

Представники:

від кредитора представник не з`явився

від боржника представник не з`явився

розпорядник майна Штельманчук М.С. посв. № 194 від 28.02.13р.

ВСТАНОВИВ:

Товариства з обмеженою відповідальністю "САМОЦВІТ" подано заяву щодо банкрутства Товариства з обмеженою відповідальністю "УКРАГРО-2003" (49000, м. Дніпро, вул. Калинова, 43; ЄДРПОУ 32354026).

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 22.04.2019р. прийнято заяву про порушення справи про банкрутство до розгляду. Підготовче засідання суду призначено на 02.05.2019 о 11:00р.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 02.05.2019р. заяву ТОВ "УКРАГРО-2003" № б/н від 02.05.19р. про відкладення розгляду справи задоволено. Відкладено підготовче засідання на 14.05.2019р. о 10:45 год.

Ухвалою господарського суду від 14.05.19р. відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "УКРАГРО-2003" (49000, м. Дніпро, вул. Калинова, 43; ЄДРПОУ 32354026). Визнані грошові вимоги ТОВ "САМОЦВІТ" в загальній сумі 1 426 659,38 грн. Введено мораторій на задоволення вимог кредиторів. Введено процедуру розпорядження майном боржника строком на сто п`ятнадцять календарних днів. Розпорядником майна ТОВ "УКРАГРО-2003" призначено арбітражного керуючого Штельманчука Михайла Сергійовича (свідоцтво на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 194 від 28.02.2013р.; адреса для листування: 49000 АДРЕСА_1 м. Дніпро, вул. Тбіліська, 23). Призначено попереднє засідання суду на 16.07.2019р. о 10:00.

14.05.19р. на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України в мережі інтернет господарським судом Дніпропетровської області здійснено офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про порушення справи про банкрутство ТТовариства з обмеженою відповідальністю "УКРАГРО-2003" (49000, м. Дніпро, вул. Калинова, 43; ЄДРПОУ 32354026).

Відповідно до п. 1 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

В межах встановленого Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» строку заяви з грошовими вимогами до суду не подавалися.

Згідно з п. 4 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Відповідне правило не поширюється на вимоги кредиторів щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян, сплати страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування.

Згідно п. 5 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", розпорядник майна боржника не пізніше ніж на десятий день з дня, наступного після закінчення встановленого частиною першою цієї статті строку, з урахуванням результатів розгляду вимог кредиторів боржником повністю або частково визнає їх або відхиляє з обґрунтуванням підстав визнання чи відхилення, про що письмово повідомляє заявників і господарський суд, а також подає до суду письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами разом з копіями повідомлень про вручення поштового відправлення та описів вкладення в поштове відправлення або інших документів, що підтверджують надсилання повідомлення кредиторами.

Згідно з ч. 2, 3 п. 6 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", заяви з вимогами конкурсних кредиторів або забезпечених кредиторів, у тому числі щодо яких є заперечення боржника чи інших кредиторів, розглядаються господарським судом у попередньому засіданні суду.

За наслідками розгляду зазначених заяв господарський суд ухвалою визнає чи відхиляє (повністю або частково) вимоги таких кредиторів.

Відповідно до п. 8 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", вимоги конкурсних кредиторів, визнані боржником або господарським судом, вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

Розпорядник майна зобов`язаний окремо внести до реєстру вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за їх відсутності - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав.

Розпорядник майна зобов`язаний окремо внести до реєстру відомості про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та/або даними обліку боржника.

Згідно з п. 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

26.06.19р. до суду від розпорядника майна надійшло клопотання до якого додано реєстр вимог кредиторів. Судом реєстр вимог кредиторів прийнятий до розгляду.

12.07.19р. до суду від представника боржника надійшло клопотання про відкладення розгляду справи. Судом клопотання прийнято до роззгляду..

Розглянувши клопотання представника боржника про відкладення розгляду справи, господарський суд вирішив наступне.

В своєму клопотанні ліквідатор зазначив, що представник боржника здійснює повноваження секретаря окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів, а тому не може прийняти участь у даному судовому засіданні та просить суд відкласти судове засідання.

Відповідно до ст. 56 Господарського процесуального кодексу України сторона, третя особа, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь в судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника. Особиста участь у справі особи не позбавляє її права мати в цій справі представника. Юридична особа бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника. Держава, територіальна громада бере участь у справі через відповідний орган державної влади, орган місцевого самоврядування відповідно до його компетенції, від імені якого діє його керівник або представник.

Згідно ст.. 58 Господарського процесуального кодексу України представником у суді може бути адвокат або законний представник. При розгляді справ у малозначних спорах (малозначні справи) представником може бути особа, яка досягла вісімнадцяти років, має цивільну процесуальну дієздатність, за винятком осіб, визначених статтею 59 цього Кодексу. Органи та інших осіб, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах малолітніх чи неповнолітніх осіб або осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена, представляють у суді їх посадові особи, крім випадків, коли такі органи та особи є стороною чи третьою особою у справі. Одна й та сама особа може бути одночасно представником декількох позивачів або декількох відповідачів або декількох третіх осіб на одній стороні, за умови відсутності конфлікту інтересів між ними.

Частиною 2 ст. 202 Господарського процесуального кодексу України визначено, що суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав: 1) неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про направлення йому ухвали з повідомленням про дату, час і місце судового засідання; 2) перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними; 3) виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; 4) необхідність витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 216 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 202 цього Кодексу. Якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі.

Згідно п. 3.9.2 постанови Пленум Вищого господарського суду України № 18 від 26.12.2011 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції", господарський суд з урахуванням обставин конкретної справи може відхилити доводи учасника судового процесу - підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи, державного чи іншого органу щодо відкладення розгляду справи у зв`язку з відсутністю його представника (з причин, пов`язаних з відпусткою, хворобою, службовим відрядженням, участю в іншому судовому засіданні і т. п.). При цьому господарський суд виходить з того, що у відповідних випадках такий учасник судового процесу не позбавлений права і можливості забезпечити за необхідності участь у судовому засіданні іншого представника згідно з ст. 58 ГПК, з числа як своїх працівників, так і осіб, не пов`язаних з ним трудовими відносинами. Неможливість такої заміни представника і неможливість розгляду справи без участі представника підлягає доведенню учасником судового процесу на загальних підставах (статті 73 - 76 ГПК).

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 98 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право: залучати для забезпечення виконання своїх повноважень на договірних засадах інших осіб та спеціалізовані організації з оплатою їхньої діяльності за рахунок боржника, якщо інше не встановлено цим Законом чи угодою з кредиторами.

Представником боржника неможливість прибути в судове засідання замість себе представника відповідно до вимог діючого законодавства, господарському суду не доведена.

Враховуючи вищенаведене, господарський суд вирішив клопотання представника боржника від 12.07.19. про відкладення розгляду справи залишити без задоволення.

Також, 15.07.19р. до суду від розпорядника майна надійшло клопотання № 01-34/17-07 від 15.07.19р. про зобов`язання керівника ТОВ "УКРАГРО-2003" ОСОБА_1 забезпечити організацію та проведення інвентаризації майна боржника. Судом клопотання прийнято до розгляду.

16.07.19р. до суду від розпорядника майна надійшло клопотання про залишення без розгляду клопотання розпорядника майна № 01-34/17-07 від 15.07.19р. про зобов`язання керівника ТОВ "УКРАГРО-2003" ОСОБА_1 забезпечити організацію та проведення інвентаризації майна боржника та долучити до матеріалів справи документи подані до даного клопотання.

Господарський суд розглянувши вищезазначене клопотання вирішив клопотання розпорядника майна про залишення без розгляду клопотання розпорядника майна № 01-34/17-07 від 15.07.19р. про зобов`язання керівника ТОВ "УКРАГРО-2003" ОСОБА_1 забезпечити організацію та проведення інвентаризації майна боржника та долучити до матеріалів справи документи подані до даного клопотання задовольнити.

Клопотання розпорядника майна № 01-34/17-07 від 15.07.19р. про зобов`язання керівника ТОВ "УКРАГРО-2003" ОСОБА_1 забезпечити організацію та проведення інвентаризації майна боржника залишити без розгляду, документи подані до даного клопотання долучити до матеріалів справи.

В судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частину ухвали.

Розглянувши в судовому засіданні 16.07.19р. реєстр вимог кредиторів, матеріали кредиторських вимог, заслухавши присутніх учасників провадження у справі про банкрутство, суд встановив наступне.

Згідно з наданим розпорядником майна уточненим реєстром вимог кредиторів ТОВ "УКРАГРО-2003", до реєстру включені вимоги наступного кредитора:

1. Товариства з обмеженою відповідальністю "САМОЦВІТ" в сумі 19 210,00 грн. (1 черга задоволення); 1 426 659,38 грн. (4 черга задоволення) - визнані ухвалою суду від 14.05.19р.

Вимоги інших кредиторів у встановлений строк до господарського суду не надходили.

Таким чином, господарський суд вважає за необхідне затвердити реєстр вимог кредиторів ТОВ "УКРАГРО-2003" з вимогами наступного кредитора:

1.Товариства з обмеженою відповідальністю "САМОЦВІТ" в сумі 19 210,00 грн. (1 черга задоволення); 1 426 659,38 грн. (4 черга задоволення) - визнані ухвалою суду від 14.05.19р.

Відповідно до п. 8 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", вимоги конкурсних кредиторів, визнані боржником або господарським судом, вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

Розпорядник майна зобов`язаний окремо внести до реєстру вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за їх відсутності - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав.

Розпорядник майна зобов`язаний окремо внести до реєстру відомості про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та/або даними обліку боржника.

Згідно з п. 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

За результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, які вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 22 цього Закону.

Відповідно до ч. 1 п. 1 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", протягом десяти днів після винесення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Рішення про створення та склад комітету кредиторів слід направити господарському суду у 10-ти денний строк.

У судовому засіданні 16.07.19р. встановлено дату проведення зборів кредиторів до 29.07.2019р. та дату підсумкового засідання суду яке відбудеться 06.08.2019р. о 12:30год.

Керуючись ст.ст. 16, 22, 23, 25, 26, 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 121, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд -

УХВАЛИВ:

Затвердити реєстр вимог кредиторів у справі про банкрутство ТОВ "УКРАГРО-2003" з вимогами наступного кредитора:

1.Товариства з обмеженою відповідальністю "САМОЦВІТ" в сумі 19 210,00 грн. (1 черга задоволення); 1 426 659,38 грн. (4 черга задоволення) - визнані ухвалою суду від 14.05.19р.

Зобов`язати розпорядника майна арбітражного керуючого Штельманчука М.С., у 10-ти денний строк після проведення попереднього засідання відповідно до ст. 26 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення.

Встановити дату проведення зборів кредиторів: до 29.07.2019р. Рішення зборів кредиторів та комітету кредиторів направити господарському суду до початку підсумкового засідання.

Підсумкове засідання суду , на якому буде вирішено питання про санацію боржника, чи про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи припинення провадження у справі про банкрутство призначити на 06.08.2019р. о 12:30 год.

Явку в судове засідання учасників провадження у справі про банкрутство визнати обов`язковою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена у 10-ти денний строк до Центрального апеляційного господарського суду через господарський суд Дніпропетровської області.

Копію ухвали направити: кредитору, боржнику, розпоряднику майна.

Суддя І.В. Владимиренко

Дата ухвалення рішення16.07.2019
Оприлюднено19.07.2019
Номер документу83115365
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —904/1555/19

Ухвала від 09.06.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 14.04.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 11.03.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 03.12.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Постанова від 06.08.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 16.07.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 14.05.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 02.05.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 22.04.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні