Ухвала
від 14.02.2018 по справі 334/8174/17
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 14.02.2018

Справа № 334/8174/17

Провадження № 2/334/1665/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення позовної заяви без руху

14 лютого 2018 року Ленінський районний суд м. Запоріжжя у складі головуючого судді Турбіної Т.Ф. при секретарі Нестеренко Ю.І., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Товариська, 64 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулися до суду з позовною заявою до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Товариська, 64 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Ухвалою від 14.12.2017р. суд відкрив провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 .

У судовому засіданні, до початку розгляду справи по суті, встановлено, що зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки не відповідає вимог ст.175 ЦПК України.

Так відповідно до статті 175 ЦПК України в позовній заяві зазначаються: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються; зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Позовна заява ОСОБА_1 , ОСОБА_2 не відповідає цим вимогам, оскільки в ній не зазначено повне найменування відповідача, як юридичної особи, ідентифікаційний код відповідача як юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, не зазначено реєстраційні номери облікових карток платника податків позивачів.

Позивачами заявлено вимогу про стягнення матеріальної і моральної шкоди, однак ціна позову не зазначена, в позовній заяві відсутній обґрунтований розрахунок сум, що стягуються, в тому числі моральної шкоди на користь кожного з позивачів. У позовній заяві не зазначено докази, що підтверджують викладені у позовній заяві обставини.

За таких обставин, оскільки після відкриття провадження у справі з`ясувалося, що позовна заява про відшкодування матеріальної та моральної шкоди подана без дотримання вимог, передбачених ст. 175 ЦПК України, вона підлягає залишенню без руху для усунення зазначених недоліків, а саме для зазначення вірного та повного найменування (для юридичних осіб) відповідача, місцезнаходження відповідача, поштового індексу, ідентифікаційного коду відповідача як юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; своїх реєстраційних номерів облікових карток платника податків, відомих адрес електронної пошти. У позовній заяві слід зазначити ціну позову, викласти обґрунтований розрахунок сум, що стягуються, навести обставини, якими позивачі обґрунтовують свої вимоги, зокрема заподіяння моральної шкоди кожному з них, з посиланням на докази, що підтверджують обставини справи. Також на дотримання вимог ст. 175 ЦПК України позивачам не обхідно вказати власне письмове підтвердження про те, що ними не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Керуючись ст.ст.175-177,185, 353 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Товариська, 64 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди - залишити без руху.

Надати позивачам строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Попередити позивачів, що у випадку невиконання ухвали у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Турбіна Т. Ф.

СудЛенінський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення14.02.2018
Оприлюднено24.07.2019
Номер документу83187935
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —334/8174/17

Постанова від 04.06.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Журавель Валентина Іванівна

Ухвала від 11.02.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Журавель Валентина Іванівна

Ухвала від 15.01.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Журавель Валентина Іванівна

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Дашковська А. В.

Ухвала від 08.11.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Дашковська А. В.

Ухвала від 21.10.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Дашковська А. В.

Ухвала від 01.10.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Дашковська А. В.

Ухвала від 23.08.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Дашковська А. В.

Ухвала від 14.02.2018

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Турбіна Т. Ф.

Рішення від 06.02.2019

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Турбіна Т. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні