Ухвала
від 23.07.2019 по справі 591/4535/19
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/4535/19

Провадження № 1-кс/591/3347/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 липня 2019 року м. Суми

Слідчий суддя Зарічного районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання ст. слідчого СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №12019200000000054 від 28.02.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, про тимчасовий доступ до документів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з погодженим прокурором клопотанням, в якому просить надати тимчасовий доступ до речей і документів, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: до податкових звітів з прибутку, з податку на додану вартість, інших звітів за результатами фінансово-господарської діяльності, в т.ч. звітів по Єдиному соціальному внеску з розшифровкою, витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (свідоцтво про державну реєстрацію) благодійної організації « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за період з 01.01.2018 по 30.06.2019, відомості про рахунки організації та в яких банківських установах відкриті, з можливістю ознайомитися з ними та вилучити в роздрукованому вигляді.

Слідчий вважає, що зазначені документи мають суттєве значення у даному кримінальному провадженні, містять відомості, які можуть бути використані як докази та самі по собі, або в сукупності з іншими речами та документами мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і в інший спосіб встановити вказані обставини не є можливим.

Слідчий в судове засідання не з`явився, через від нього надійшла заява про підтримання клопотання в повному обсязі та розгляд справи у його відсутність.

Представник володільця майна у судове засідання не з`явився, про розгляд справи повідомлений належним чином.

Суд вважає за можливе розглянути справу без їх участі, а також на підставі ч. 4 ст. 107 КПК України, не здійснювати фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів.

Слідчий суддя, дослідивши копії матеріалів кримінального провадження, вивчивши матеріали справи, дійшов наступного висновку.

У провадженні СУ ГУНП в Сумській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019200000000054 від 28.02.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України за фактом систематичного отримання неправомірної вигоди службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_3 за попередньою змовою із службовими особами БО « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

В ході досудового розслідування встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_3 , з метою особистого збагачення та в інтересах інших осіб, діючи за попередньою змовою із службовими особами Благодійної організації « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), та через підконтрольних начальників відділів, побудували злочинну схему з одержання неправомірної вигоди від замовників та представників замовників судових експертиз, проведення яких призначено до ІНФОРМАЦІЯ_3 за прискорення строків виконання експертиз та їх результатів шляхом зарахування коштів на розрахунковий рахунок № НОМЕР_2 , відкритий в КБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та належить благодійній організації « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

За таких обставин виникла необхідність в долученні до матеріалів кримінального провадження податкових звітів з прибутку, з податку на додану вартість, інших звітів за результатами фінансово-господарської діяльності, в т.ч. звітів по Єдиному соціальному внеску з розшифровкою, витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (свідоцтво про державну реєстрацію) благодійної організації « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за період з 01.01.2018 по 30.06.2019, а також до інформації про рахунки організації з метою подальшого залучення відомостей про рух коштів по рахункам. Вивчення та аналіз даних звітів надасть можливість встановити отримані доходи та витрати організації, прибутковість кількість працівників, інші дані, що в сукупності з іншими відомостями може бути доказом злочинної діяльності вказаних службових осіб. Дані про рахунки підприємства необхідні для подальшого тимчасового доступу до відомосте про рух коштів на рахунках, вивченням чого можна буде встановити надходження коштів на рахунки та їх витрати, що також в сукупності з іншими даними може бути доказом вини.

Встановлено, що благодійна організація « ІНФОРМАЦІЯ_2 » зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 . На податковому обліку організація перебуває в територіальному підрозділі ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

З метою повного, усестороннього та об`єктивного досудового розслідування, а також встановлення істини у справі, наявності або відсутності складу злочину, суд вважає, що докази по справі можуть міститися в вказаних документах.

Тому, клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.85, 159 - 166 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати у кримінальному провадженні №42019200000000054 слідчим СУ ГУНП в Сумській області, які входять до групи слідчих у кримінальному провадженні, а саме ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: до податкових звітів з прибутку, з податку на додану вартість, інших звітів за результатами фінансово-господарської діяльності, в т.ч. звітів по Єдиному соціальному внеску з розшифровкою, витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (свідоцтво про державну реєстрацію) благодійної організації « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за період з 01.01.2018 по 30.06.2019, відомості про рахунки організації та в яких банківських установах відкриті, з можливістю ознайомитися з ними та вилучити в роздрукованому вигляді.

Встановити строк дії ухвали в 30 днів з дня її постановлення.

Контроль за виконанням ухвали покласти на ст. слідчого СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 .

Відповідно до ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання вимог ухвали, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених матеріалів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.07.2019
Оприлюднено17.02.2023

Судовий реєстр по справі —591/4535/19

Ухвала від 23.07.2019

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 23.07.2019

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 23.07.2019

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні