Ухвала
від 02.10.2009 по справі 22ц-3957/09
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Головуючий у першій інста нції: Ільченко Н.А. Справа № 22ц- 3957/09

Доповідач: Сегеда С.М. Катег орія: ЦП: 40

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 жовтня 2009 року м. Одеса

Колегія суддів судової па лати у цивільних справах апе ляційного суду Одеської обла сті в складі:

головуючого Сегеди С.М.,

суддів: Кононенко Н.А., Цюри Т .В.,

за участю секретаря Шкраба к В.О.,

представника позивача ОС ОБА_1 - ОСОБА_2 (т.1, а.с.11, т.2 а.с .310),

представника позивачів О СОБА_3, ОСОБА_4 - ОСОБА_5 (т.1, а.с.78, 140),

представника відповідачів ОСОБА_6, ТОВ „ТРК „100 відсот ків, ТОВ „ТРК

„ОНТ" - ОСОБА_7 (т.1, а.с.43, 46, т.2, а .с.311),

представника відповідачів ТОВ „ТРК , АРТ", ТОВ „ТРК „Град" - ОСОБА_8

(т.2, а.с.312, 313),

розглянувши у відкритому судовому засіданні з ініціат иви суду цивільну справу за а пеляційними скаргами ОСОБ А_1, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 н а рішення Приморського район ного суду м. Одеси від 16 червня 2009 року, за позовними заявами ОСОБА_1, ОСОБА_3, ОСОБА _4 до ОСОБА_6, товариства з обмеженою відповідальністю „Телерадіокомпанія „APT" (далі - ТОВ „ТРК , АРТ"), товариства з о бмеженою відповідальністю „ Телерадіокомпанія „100 відсот ків" (далі - ТОВ „ТРК „100 відсотк ів), товариства з обмеженою ві дповідальністю „Телерадіок омпанія „ОНТ" (далі - ТОВ „ТРК „ ОНТ"), товариства з обмеженою в ідповідальністю „Телерадіо компанія „Град" (далі - ТОВ „ТР К „Град") про захист честі, гід ності і ділової репутації, ви знання відомостей недостові рними та їх спростування, а та кож про відшкодування мораль ної шкоди,

встановила:

Рішенням Приморського рай онного суду м. Одеси від 16 черв ня 2009 року позовні вимоги ОС ОБА_1, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 були задоволені частково та були визнані недостовірними відомостями відносно них, по ширені Азаровим А.С. у його офі ційній заяві, зробленій в яко сті голови Всеукраїнської по літичної партії Народної Дов іри", що транслювалася з 04 вере сня 2008 року на телевізійних ка налах ТОВ „ТРК „APT", ТОВ „ТРК „100 в ідсотків", ТОВ „ТРК „ОНТ", ТОВ „ ТРК „Град".

У задоволенні решти позов них вимог було відмовлено.

Зазначене рішення було ос каржено в апеляційному поряд ку ОСОБА_1, ОСОБА_3 та ОСОБА_4

Рішенням колегії суддів су дової палати у цивільних спр авах апеляційного суду Одесь кої області від 18 вересня 2009 ро ку апеляційні скарги були за доволені частково, а рішення Приморського районного суду м. Одеси від 16 червня 2009 року, в ч астині відмови в задоволенні позовних вимог, було скасова не та було ухвалене в цій част ині нове рішення, яким позовн і вимоги ОСОБА_1, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 були задоволен і частково.

У судовому засіданні була проголошена вступна та резо лютивна частина рішення.

При виготовленні описової та мотивувальної частини рі шення, судовою колегію була в иявлена описка, яка підлягає виправленню з ініціативи су ду.

Так, абзаци 28-33 резолютивної частини рішення підлягають в иключенню, оскільки згідно м отивувальної частини рішенн я, судова колегія не зобов'язу вала ОСОБА_6 спростовуват и на телеканалах ТОВ „ТРК „Гр ад" і ТОВ „ТРК „АНТ" спростовув ати зазначені в цих абзацах в ідомості, а суд при виготовле нні резолютивної частини ріш ення допустив описку, яка бул а оголошена в судовому засід анні та підлягає виправленню .

Згідно мотивувальної част ини рішення ОСОБА_6 зобов' язаний спростувати на телека налах ТОВ „ТРК „Град" і ТОВ „ТР К „АНТ" стосовно позивача О СОБА_1 лише інформацію, яка в икладена в абзаці 34 резолютив ної частини рішення наступно го змісту:

„...используя административ ный ресурс и служебное полож ение, что само по себе являетс я должностным преступлением , ОСОБА_9 в паре с привлекав шимся к уголовной ответствен ности и отбывшим срок за экон омические преступления - пер вым заместителем городского головы ОСОБА_1, ... организо вывают и осуществляют корруп ционные, противоправные и пр овокационные действия...".

Керуючись ст.ст. 219; 304; 315; 317; 319 ЦПК України, колегія суддів

ухвалила:

Виправити описку в рішенн і апеляційного суду Одеської області від 18 вересня 2009 року у цивільній справі за позовни ми заявами ОСОБА_1, ОСОБА _3, ОСОБА_4 до ОСОБА_6, то вариства з обмеженою відпові дальністю „Телерадіокомпан ія „APT", товариства з обмеженою відповідальністю „Телераді окомпанія „100 відсотків", това риства з обмеженою відповіда льністю „Телерадіокомпанія „ОНТ", товариства з обмеженою відповідальністю „Телераді окомпанія „Град" про захист ч есті, гідності і ділової репу тації, визнання відомостей н едостовірними та їх спростув ання, а також про відшкодуван ня моральної шкоди.

Виключити із резолютивної частини рішення абзаци 28-33 нас тупного змісту:

1. „Под постоянным прессинг ом находятся строительные ко мпании и компании финансовог о рынка - кредитные союзы, кто не хочет подчиняться беззако нным правилам игры, устанавл иваемым мэром города ОСОБА _9 и его командой исполнител ей. возглавляемых ОСОБА_1. .., составляющих руководство п реступной группы, находящейс я во власти".

Указанные сведения в отнош ении ОСОБА_1 являются недо стоверными и я их опровергаю .

2. „...заместитель городского головы - ОСОБА_1... в период в седозволенности решил устре мить настоящий передел рынка рекламы, идея заключалась в м онополизации на 15 лет рекламн ого рынка и представления фр анцузской компании , jcdecaux" права единоличного присутствия в центральной части города бол ее 3 000 рекламных плоскостей. Не мецкой компании „Stroer" - в осталь ной части города, при этом бол ее 50 отечественных компаний д олжны были полностью разорит ься и оставить без средств к с уществованию более 1000 семей с воих сотрудников. Кроме этог о, заход иностранных компани й должен был осуществляться через управляемые сыном все того же ОСОБА_1 и, растущие как на дрожжах, его компании « Гармония» и «Бомонд»".

Изложенные выше сведения являются недостоверными и я их опровергаю.

3. „Я и мои коллеги, отстаива я права малого и среднего биз неса в Украине, заявляем о нед оверии и открытом противосто янии ОСОБА_9 и его команде провокаторов и преступников -исполнителей: ОСОБА_1..."

„Указанные оскорбительные сведения в отношении ОСОБА _1 являются недостоверными и я их опровергаю".

Ухвала апеляційного суду н абирає законної сили з момен ту її проголошення і касацій ному оскарженню не підлягає.

СудАпеляційний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення02.10.2009
Оприлюднено17.05.2010
Номер документу8325731
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —22ц-3957/09

Ухвала від 08.09.2009

Цивільне

Апеляційний суд Автономної Республіки Крим

М'ясоєдова Т.М.

Ухвала від 02.10.2009

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Сегеда С.М.

Рішення від 18.09.2009

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Сегеда С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні