Ухвала
від 25.07.2019 по справі 742/1552/19
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

25 липня 2019 року м. Чернігів

Унікальний номер справи № 742/1552/19

Головуючий у першій інстанції - Ільченко О. І.

Апеляційне провадження № 22-ц/4823/928/19

Чернігівський апеляційний суд у складі суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого - судді Харечко Л.К.

суддів : Онищенко О.І., Скрипки А.А.,

секретар - Позняк О.М.,

учасники справи: позивач - ОСОБА_1 , відповідачі - Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК ,

розглянув клопотання Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК Савельєвої А.М. і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про проведення судового засідання у режимі відеоконференції у справі за апеляційними скаргами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК на ухвалу судді Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 10.05.2019 року,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою судді Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 10.05.2019 року прийнята до розгляду позовна заява ОСОБА_1 та відкрито провадження у справі за його позовом до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК Савельєвої А.М. про визнання протиправною бездіяльності суб`єкта владних повноважень, зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою Чернігівського апеляційного суду від 10.07.2019 року відкрито апеляційне провадження у даній справі, а справа призначена до розгляду на 25.07.2019 року.

24.07.2019 року на адресу Чернігівського апеляційного суду надійшло клопотання Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК Савельєвої А.М. про проведення 25.07.2019 року судового засідання в режимі відеоконференції, а у разі неможливості, відкласти розгляд справи та призначити наступне судове засідання в режимі відеоконференції, так як сторона відповідача не може прибути в судове засідання у зв`язку зі зменшенням витрат на відрядження представника, враховуючи, що у ПАТ МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК Фондом гарантування вкладів фізичних осіб розпочато процедуру ліквідації. Отже просила доручити забезпечити проведення відеоконференції Господарському суду м. Києва або Шостому апеляційному адміністративному суду, або Північному апеляційному господарському суду.

25.07.2019 року на адресу Чернігівського апеляційного суду надійшло клопотання Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про відкладення судового засідання та призначення його проведення в режимі відеоконференції, посилаючись на те, що місцезнаходженням Фонду є м. Київ, а філій чи представництв в інших містах України, зокрема, в м. Чернігові, він не має. Таким чином просив доручити забезпечити проведення відеоконференції Шевченківському районному суду м. Києва або Шостому апеляційному адміністративному суду.

Відповідно до статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Таким чином, з метою забезпечення учасникам справи можливості у повній мірі реалізувати свої процесуальні права, наявну технічну можливість проведення засідання в такому режимі, а також те, що клопотання подані в строк, передбачений ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції з Господарським судом м. Києва, задовольнивши таким чином клопотання обох заявників.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК Савельєвої А.М. і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про проведення судового засідання в режимі відеоконференції задовольнити, здійснювати розгляд справи в режимі відеоконференції.

Доручити Господарському суду м. Києва забезпечити проведення судового засідання 23 вересня 2019 року о 11.00 годині в режимі відеоконференції в приміщенні цього суду за участю у ньому заявників.

Копію ухвали негайно надіслати Господарському суду м. Києва (м. Київ, вул. Хмельницького, 44-Б) та особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - Уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК Савельєвої А.М. і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: Судді:

Дата ухвалення рішення25.07.2019
Оприлюднено28.07.2019
Номер документу83281473
СудочинствоЦивільне
Сутьпроведення судового засідання у режимі відеоконференції у справі за апеляційними скаргами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК на ухвалу судді Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 10.05.2019 року

Судовий реєстр по справі —742/1552/19

Постанова від 10.11.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 29.09.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 23.06.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 25.05.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 20.04.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 05.04.2021

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Євстафієв О. К.

Постанова від 19.03.2021

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Євстафієв О. К.

Постанова від 19.03.2021

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Євстафієв О. К.

Ухвала від 15.02.2021

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Євстафієв О. К.

Ухвала від 02.02.2021

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Євстафієв О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні