Ухвала
від 05.08.2019 по справі 642/7972/16-ц
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

05.08.2019

Ленінський районний суд м. Харкова

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 642/7972/16-ц;

02 серпня 2019 року Провадження № 2-зз/642/20/19

Суд у складі:

головуючого судді Євтіфієва В.М.,

за участю секретаря Пшеничної Т.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Харкова заяву ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову, -

В С Т А Н О В И В:

До Ленінського районного суду м. Харкова надійшла заява ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову по справі за клопотанням компанії Stantis Limited (Стантіс Лімітед) про надання дозволу на примусове виконання рішення Спеціалізованого міжрайонного економічного суду м. Алмати від 18.07.2016 у справі № 7527-16-00-2/4201 ; зацікавлена особа: Товариство з обмеженою відповідальністю Науково - виробничий онкологічний та кардіологічний центр Макс - Велл .

Так, у заяві ОСОБА_1 просить скасувати заходи забезпечення позову, застосовані ухвалою суду від 13.01.2017, та посилається на те, що з вищенаведеного вбачається, на даний час не вирішено питання щодо зняття заходів забезпечення позову, а саме, накладеного ухвалою Ленінського районного суду міста Харкова від 13.01.2017р. арешту на частку у статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю Науково - виробничий онкологічний і кардіологічний центр Макс - Велл , заборони державним реєстраторам Департаменту реєстрації Харківської міської ради, а також будь - яким державним реєстраторам юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, в тому числі нотаріусам, іншим акредитованим суб`єктам, посадовим особам, які уповноважені відповідно до законодавства України здійснювати реєстраційні дії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадянських формувань, здійснювати будь - які реєстраційні дії щодо товариства, в тому числі щодо державної реєстрації припинення. Подальше існування заходів забезпечення позову не доцільне, а існування арешту порушує права товариства з обмеженою відповідальністю Науково - виробничий онкологічний і кардіологічний центр Макс - Велл . Можливість скасування заходів забезпечення позову пов`язана з існуванням чітко визначених правових підстав саме за умови яких суд зобов`язаний скасувати вжиті заходи. Таким чином представник заявника ОСОБА_1 вважає, що більше не має підстав для заявлених вимог стосовно накладення арешту на частку у статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю Науково - виробничий онкологічний і кардіологічний центр Макс - Велл та заборони державним реєстраторам, іншим акредитованим суб`єктам, посадовим особам, які уповноважені відповідно до законодавства України здійснювати реєстраційні дії та будь - які реєстраційні дії щодо товариства.

Таким чином, заявник просить:

Заходи забезпечення позову, накладені ухвалою Ленінського районного суду міста Харкова від 13 січня 2017 року по справі за клопотанням компанії Стантіс Лімітед про надання дозволу на примусове виконання рішення спеціалізованого міжрайонного економічного суду міста Алмати від 18.07.2016 у справі № 7527-16-00-2/4201 скасувати.

Заходи забезпечення позову, а саме арешт на частку у статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю Науково - виробничий онкологічний і кардіологічний центр Макс - Велл (ідентифікаційний код 34706364, 61177, Харківська область, місто Харків, вулиця Залютинська, буд. 4), що не перевищує суми стягнення 15 956 690, 68 доларів США та еквівалентністю 434 819 821, 03 грн. та заборонену державним реєстраторам Департаменту реєстрації Харківської міської ради, а також будь - яким державним реєстраторам юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, в тому числі нотаріусам, іншим акредитованим суб`єктам/, посадовим особам, які уповноважені відповідно до законодавства України здійснювати реєстраційні дії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб - підприємців та громадських формувань, здійснювати будь - які реєстраційні дії щодо Товариства з обмеженою відповідальністю Науково - виробничий центр Макс - Велл (ідентифікаційний код 34706364, 61177, Харківська область, місто Харків, вул. Залютинська, буд. 4) в тому числі щодо державної реєстрації припинення - зняти, арешт скасувати.

Заявник та інші учасники справи у судове засідання не з`явилися, повідомлялись належним чином, суд вважає за можливе провести розгляд заяви за їх відсутності.

Судом встановлено, що ухвалою Ленінського районного суду м. Харкова від 13.07.2017 застосовано заходи забезпечення позову, накладено арешт на частку у статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробничий онкологічний і кардіологічний центр Макс-Велл (ідентифікаційний код 34706364, 61177, Харківська область, місто Харків, вулиця Залютинська, будинок 4), що не перевищує суми стягнення 15956690,68 доларів США та еквівалентно 434819821,03грн.

Заборонено державним реєстраторам Департаменту реєстрації Харківської міської ради, а також будь-яким державним реєстраторам юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, в тому числі нотаріусам, іншим акредитованим суб`єктам, посадовим особам, які уповноважені відповідно до законодавства України здійснювати реєстраційні дії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, здійснювати будь-які реєстраційні дії щодо Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробничий онкологічний і кардіологічний центр Макс-Велл (ідентифікаційний код 34706364, 61177, Харківська область, місто Харків, вулиця Залютинська, будинок 4), в тому числі щодо державної реєстрації припинення.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Харкова від 03.02.2017, клопотання компанії Stantis Limited про надання дозволу на примусове виконання рішення Спеціалізованого міжрайонного економічного суду міста Алмати від 18 липня 2016 року у справі № 7527-16-00-2/4201 задоволено повністю.

Вищезазначені ухвали були оскаржені боржником до апеляційного суду Харківської області, однак при перегляді в апеляційній інстанції були залишені без змін.

В подальшому, 11 жовтня 2017 року, ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (провадження № 6-11732св17) було задоволено касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю Науково - виробничий онкологічний та кардіологічний центр Макс - Велл . Ухвалу Ленінського районного суду м. Харкова від 03 лютого 2017 року та ухвалу апеляційного суду Харківської області від 20 квітня 2017 року скасовано та постановлено нову ухвалу, якою відмовлено компанії Стантіс Лімітед у надані дозволу на примусове виконання рішення Спеціалізованого міжрайонного економічного суду міста Алмати від 18 липня 2016 року у справі № 7527-16-00-2/4201, про примусове стягнення коштів та видачі виконавчого листа.

Постановою Верховного Суду України від 05 червня 2019 року у задоволенні заяви компанії Стантіс Лімітед перо перегляд ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 11 жовтня 2017 року відмовлено.

У заяві заявник посилається на те, що на даний час не вирішено питання щодо зняття заходів забезпечення позову, накладеного ухвалою Ленінського районного суду м. Харкова.

Подальше існування заходів забезпечення позову не доцільне, а існування арешту порушує права товариства з обмеженою відповідальністю Науково - виробничий онкологічний і кардіологічний центр Макс - Велл .

Можливість скасування заходів забезпечення позову пов`язаний з існуванням чітко визначених правових підстав саме за умови яких суд зобов`язаний скасувати вжиті заходи.

Відповідно до статті 158 ЦПК України , суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи. Клопотання про скасування заходів забезпечення позову розглядається в судовому засіданні не пізніше п`яти днів з дня надходження його до суду. За результатами розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, постановляється ухвала. Примірник ухвали про скасування заходів забезпечення позову невідкладно після набрання такою ухвалою законної сили надсилається заявнику, всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову і яких суд може ідентифікувати, а також державним та іншим органам, які повинні були та (або) виконували ухвалу про забезпечення позову, для здійснення ними відповідних дій щодо скасування заходів забезпечення позову.

Відповідно до ч. 7 ст. 158 ЦПК України, у разі ухвалення судом рішення про задоволення позову заходи забезпечення позову продовжують діяти протягом дев`яноста днів з дня набрання вказаним рішенням законної сили або можуть бути скасовані за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Враховуючи наведене, суд приходить до висновку, що на даний час відпала потреба у продовженні дії вжитих судом заходів забезпечення позову, тому заяву ОСОБА_1 слід задовольнити, заходи забезпечення позову скасувати.

Керуючись ст. 158 , 260 , 261 ЦПК України ,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову - задовольнити.

Заходи забезпечення позову, накладені ухвалою Ленінського районного суду міста Харкова від 13 січня 2017 року по справі за клопотанням компанії Стантіс Лімітед про надання дозволу на примусове виконання рішення спеціалізованого міжрайонного економічного суду міста Алмати від 18.07.2016 у справі № 7527-16-00-2/4201 - скасувати.

Заходи забезпечення позову, а саме арешт на частку у статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю Науково - виробничий онкологічний і кардіологічний центр Макс - Велл (ідентифікаційний код 34706364, 61177, Харківська область, місто Харків, вулиця Залютинська, буд. 4), що не перевищує суми стягнення 15 956 690, 68 доларів США та еквівалентністю 434 819 821, 03 грн. та заборонену державним реєстраторам Департаменту реєстрації Харківської міської ради, а також будь - яким державним реєстраторам юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, в тому числі нотаріусам, іншим акредитованим суб`єктам, посадовим особам, які уповноважені відповідно до законодавства України здійснювати реєстраційні дії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, здійснювати будь - які реєстраційні дії щодо Товариства з обмеженою відповідальністю Науково - виробничий центр Макс - Велл (ідентифікаційний код 34706364, 61177, Харківська область, місто Харків, вул. Залютинська, буд. 4) в тому числі щодо державної реєстрації припинення - зняти, арешт скасувати.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Харківської області через Ленінський районний суд м. Харкова шляхом подання апеляційної скарги на ухвалу суду першої інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя В.М. Євтіфієв

СудЛенінський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення05.08.2019
Оприлюднено06.08.2019
Номер документу83449571
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —642/7972/16-ц

Ухвала від 05.08.2019

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Євтіфієв В. М.

Постанова від 05.06.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Мартєв Сергій Юрійович

Ухвала від 17.04.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Мартєв Сергій Юрійович

Ухвала від 27.03.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Мартєв Сергій Юрійович

Ухвала від 04.03.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Мартєв Сергій Юрійович

Ухвала від 26.02.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Мартєв Сергій Юрійович

Ухвала від 04.12.2017

Цивільне

Верховний Суд України

Гуменюк В.І.

Ухвала від 13.11.2017

Цивільне

Верховний Суд України

Гуменюк В.І.

Рішення від 11.10.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Висоцька Валентина Степанівна

Ухвала від 11.09.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Висоцька Валентина Степанівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні