Ухвала
від 02.08.2019 по справі 689/1519/19
ЯРМОЛИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Справа № 689/1519/19

1-кс/689/509/19

УХВАЛА

про проведення обшуку

02 серпня 2019 року смт. Ярмолинці

Слідчий суддя Ярмолинецького районного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого СВ Ярмолинецького ВП ГУНП в Хмельницькій області лейтенанта поліції ОСОБА_3 розглянувши клопотання про проведення обшуку по кримінальному провадженню за №12019240280000194, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 02 серпня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.310 КК України,

встановив:

02серпня 2019року слідчий СВ Ярмолинецького ВП ГУНП в Хмельницькій області лейтенант поліції ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням про проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що 02 липня 2019 року в одному із сіл Ярмолинецького району, на присадибній земельній ділянці гр. ОСОБА_4 , ОСОБА_5 було виявлено незаконний посів рослин конопель в кількості понад 10 рослин.

За даним фактом 02 серпня 2019 року слідчим відділенням Ярмолинецького ВП ГУНП в Хмельницькій області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019240280000194, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.310 КК України та розпочато досудове розслідування.

Відповідно до довідки виданої виконкомом Вербецької сільської ради №293 від 02 серпня 2019 року на господарстві по АДРЕСА_1 без реєстрації проживає ОСОБА_6 , 1937 року народження.

Відповідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, об`єкт нерухомого майна, розташований за адресою АДРЕСА_1 ОСОБА_7 .

Виходячи з того, що в ході проведення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні виникла необхідність у проведенні обшуку з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення даного кримінального правопорушення, відшукання речей, які мають значення для розкриття та розслідування даного кримінального провадження, яке полягає в тому, що відшукання та вилучення вказаних речей забезпечить наявність в матеріалах кримінального провадження важливих речових доказів, отримання яких є необхідним для всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин у даному кримінальному провадженні, виникла необхідність в проведенні обшуку земельної ділянки та надвірних будівель домогосподарства, по АДРЕСА_1 без реєстрації проживає ОСОБА_6 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав повністю.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, суд прийшов до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ст.30 Конституції України кожному гарантується недоторканність житла. Не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Відповідно до ст.233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше, як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, встановлених ч.3 ст.233 КПК України, а саме слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину.

Статтею 234 КПК України передбачено,що обшукпроводиться зметою виявленнята фіксаціївідомостей прообставини вчиненнякримінального правопорушення,відшукання знаряддякримінального правопорушенняабо майна,яке булоздобуте урезультаті йоговчинення,а такожвстановлення місцезнаходженнярозшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді. У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про : найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий викладобставин кримінальногоправопорушення,у зв`язкуз розслідуваннямякого подаєтьсяклопотання; правовукваліфікацію кримінальногоправопорушення ззазначенням статті(частинистатті)закону Українипро кримінальнувідповідальність; підставидля обшуку; житлочи іншеволодіння особиабо частинужитла чиіншого володінняособи,де плануєтьсяпроведення обшуку; особу,якій належитьжитло чиінше володіння,та особу,у фактичномуволодінні якоївоно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати . До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Виходячи з того, що в ході проведення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні виникла необхідність у проведенні обшуку з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення даного кримінального правопорушення, відшукання речей, які мають значення для розкриття та розслідування даного кримінального провадження, яке полягає в тому, що відшукання та вилучення вказаних речей забезпечить наявність в матеріалах кримінального провадження важливих речових доказів, отримання яких є необхідним для всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин у даному кримінальному провадженні, виникла необхідність в проведенні обшуку земельної ділянки та надвірних будівель домогосподарства, по АДРЕСА_1 , де без реєстрації проживає ОСОБА_6 , тому клопотання слід задоволити та надати слідчому дозвіл на проведення обшуку.

Керуючись ст. 234-235, 369-372 КПК України,

постановив:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвілслідчому СВ Ярмолинецького ВП ГУНП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ Ярмолинецького ВП ГУНП в Хмельницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_8 , слідчому СВ Ярмолинецького ВП ГУНП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_9 , старшому слідчому СВ Ярмолинецького ВП ГУНП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_10 , на проведення обшуку житла (будинку), господарських будівель, земельної ділянки кадастровий номер 6825882000:01:005:0003, по АДРЕСА_1 , власником якого є ОСОБА_7 , де без реєстрації проживає ОСОБА_6 , з метою відшукання, виявлення і вилучення рослин конопель, а також інших речей та предметів, які заборонені у вільному обігу та здобуття інших доказів по кримінальному провадженню, за №12019240280000194, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 02 серпня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.310 КК України.

Строк дії ухвали до 02 вересня 2019 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя підпис

Копія вірна:

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЯрмолинецький районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення02.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83500877
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —689/1519/19

Постанова від 08.08.2019

Кримінальне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Кульбаба А. В.

Постанова від 05.08.2019

Кримінальне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Кульбаба А. В.

Ухвала від 02.08.2019

Кримінальне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Кульбаба А. В.

Ухвала від 02.08.2019

Кримінальне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Кульбаба А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні