Постанова
від 08.08.2019 по справі 689/1519/19
ЯРМОЛИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Справа № 689/1519/19

1-кс/689/515/19

УХВАЛА

про арешт майна

08 серпня 2019 року смт. Ярмолинці

Слідчий суддя Ярмолинецького районного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Ярмолинецького ВП ГУНП в Хмельницькій області лейтенант поліції ОСОБА_3 про арешт майна по кримінальному провадженню №12019240280000194, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 02.08.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.310 КК України,

встановив:

05 серпня 2019 року старший слідчий СВ Ярмолинецького ВП ГУНП в Хмельницькій області лейтенант поліції ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням погодженим прокурором про арешт майна.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що досудовим розслідуванням встановлено, що 02 серпня 2019 року в одному із сіл Ярмолинецького району, на присадибній земельній ділянці гр. ОСОБА_5 , ОСОБА_6 було виявлено незаконний посів рослин конопель в кількості понад 10 рослин.

02 серпня 2019 на підставі ухвали Ярмолинецького районного суду Хмельницької області працівниками поліції Ярмолинецького ВП ГУНП в Хмельницькій області під час обшуку території домоволодіння, що по АДРЕСА_1 , було виявлено та вилучено 5 (п`ять) рослини зовні схожі на рослини конопель. В подальшому вказані 5 рослини зовні схожі на рослини конопель поміщено у поліетиленовий пакет сірого кольору, який перев`язано ниткою, до кінців якої прикріплено бирку з пояснювальним написом, підписами понятих та учасників.

Слідчий в судове засідання не з`явився, про день та час слухання справи повідомлений належним чином, про причини неявки суд не повідомив. Клопотань про розгляд справи без його участі чи про відкладення розгляду клопотання не подавав, а тому в силу ч. 1 ст. 172 КПК України, слідчий суддя вважає за можливе провести розгляд даного клопотання за відсутності слідчого, оскільки його не неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання та участь не визнана обов`язковою.

Відповідно до ст. 107 ч.4 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалось.

Суд, дослідивши матеріали справи в межах наданих суду доказів вважає, що клопотання підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.167 КПК України тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, які зберегли на собі сліди кримінального правопорушення.

Згідно п. 1 ч.2 ст. 170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів .

Відповідно до ч.3 ст.170 КПК України у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Статтею 98 КПК України визначено, що речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення . Документи є речовими доказами, якщо вони містять ознаки, зазначені вчастині першій цієї статті.

Враховуючи те, що 5 (п`ять) рослини зовні схожі на рослини конопель, які поміщено у поліетиленовий пакет сірого кольору, який перев`язано ниткою, до кінців якої прикріплено бирку з пояснювальним написом, підписами понятих та учасників, має значення для кримінального провадження, визнані речовими доказами, з метою збереження стану та забезпечення подальшого призначення судових експертиз, тому є підстави для задоволення клопотання слідчого про накладення арешту на дані рослини.

Керуючись ст.ст. 98,167-168, 170-173,309, 369-372, 395 КПК України, слідчий суддя, -

постановив:

Клопотання задоволити.

Накласти арешт на вилучені 5 (п`ять) рослини зовні схожі на рослини конопель, які поміщено у поліетиленовий пакет сірого кольору, який перев`язано ниткою, до кінців якої прикріплено бирку з пояснювальним написом, підписами понятих та учасників, що були вилучені в ході обшуку території домоволодіння, що розташована по АДРЕСА_1 , що перебуває в користуванні ОСОБА_7 , 1937 року народження, які передати у камеру зберігання речових доказів Ярмолинецького ВП ГУНП в Хмельницькій області.

Ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим.

Копію ухвали вручити слідчому, особі, у володінні якої знаходилось майно,та прокурору.

На ухвалу може бути подано апеляційну скаргу до Хмельницького апеляційного суду протягом 5 днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя підпис

Копія вірна:

Суддя ОСОБА_1

СудЯрмолинецький районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення08.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83948734
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —689/1519/19

Постанова від 08.08.2019

Кримінальне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Кульбаба А. В.

Постанова від 05.08.2019

Кримінальне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Кульбаба А. В.

Ухвала від 02.08.2019

Кримінальне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Кульбаба А. В.

Ухвала від 02.08.2019

Кримінальне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Кульбаба А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні