Ухвала
від 08.08.2019 по справі 547/1242/18
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №547/1242/18

Провадження №2/547/210/19

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження у справі

08 серпня 2019 року смт.Семенівка

Суддя Семенівського районного суду Полтавської області Атаманова С.Ю., розглянувши позовну заяву

ОСОБА_1 (позивач), адреса місця проживання, вказана в позовній заяві: АДРЕСА_1 до

Семенівської селищної ради Семенівського району Полтавської області (відповідач), адреса місцезнаходження, вказана в позовній заяві: вул.Незалежності, буд.№44 а смт.Семенівка Семенівського району АДРЕСА_2 області, поштовий індекс 38200

предмет позову: про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування,-

В С Т А Н О В И В:

28.12.2018 року позивач ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до відповідача про визнання за нею в порядку спадкування після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 права власності на земельну ділянку площею 2,46 га, розташованої на території Веселоподільського старостинського округу Семенівської об`єднаної територіальної громади Полтавської області.

При вирішенні питання про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі приходжу до наступного висновку.

Відповідно до ч.2 ст.27 ЦПК України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Відповідно до ч.1 ст.30 ЦПК України позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини.

Як вбачається зі змісту доданих до позовної заяви копій документів, поданий позивачем позов безпосередньо виникає із приводу земельної ділянки, що знаходиться на території Веселоподільського старостинського округу Семенівської об`єднаної територіальної громади Полтавської області, що підтверджується державним актом на право приватної власності на землю серія НОМЕР_1 .

На підставі викладеного, приходжу до висновку, що справа підсудна Семенівському районному суду Полтавської області.

Подана ОСОБА_1 позовна заява відноситься до предметної, суб`єктної та територіальної юрисдикції Семенівського районного суду Полтавської області та підлягає прийняттю до розгляду у порядку цивільного судочинства.

Позовна заява за формою та змістом відповідає вимогам ст.175 ЦПК України.

Позовну заяву подано з додержанням вимог ст.177 ЦПК України.

Відповідно до положень п.2 ч.2 ст.19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до п.2 ч.4 ст.274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо спадкування.

З урахуванням викладеного, цивільна справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження, як справа у спорі щодо спадкування земельної ділянки.

Згідно положень п.п.15.3 п.15 Розділу ХІІІ Перехідні положення Цивільного процесуального кодексу України, в редакції, яка набрала чинності 15.12.2017 року, розгляд справи у суді здійснюватиметься за матеріалами справи у паперовій формі.

В прохальній частині позовної заяви позивачем зазначено про витребування від Першої Слов`янської державної нотаріальної контори Донецької області спадкової справи № 655/2016 на майно померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 та спадкової справи № 222/2018 на майно померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_4 , а також із Семенівської державної нотаріальної контори спадкову справу №608/2004 на майно померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 ..

Інші клопотання та заяви позивача в порядку ст.ст.84, 183 ЦПК України разом з позовною заявою до суду подані не були.

Відповідно до вимог ч.1 ст.196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження у справі необхідно провести підготовче засідання.

Керуючись ст.ст.3, 19, 174, 178, 187, 189, 190, 191, 196, 258, 260, 274, 353, п.п.15.3 п.15 Розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України,-

П О С Т А Н О В И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Семенівської селищної ради Семенівського району Полтавської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування.

2. Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче засідання у справі на 19 вересня 2019 року о 08 год. 30 хв. в залі судових засідань №1 Семенівського районного суду Полтавської області за адресою: вул.Шевченка, буд.№41а смт.Семенівка Полтавської області, про що повідомити учасників справи.

4. Встановити відповідачу строк для подачі відзиву на позов протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії даної ухвали.

Роз`яснити відповідачу, що у разі заперечення проти позову він має право відповідно до ч.4 ст.174, ч.1 ст.191 ЦПК України, протягом встановленого судом строку надіслати суду - відзив на позовну заяву і всі докази, що підтверджують заперечення проти позову; позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів. Відзив підписується відповідачем або його представником. До відзиву, підписаного представником відповідача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника відповідача відповідно до вимог ст.ст.58, 62 ЦПК України.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до ч.5 ст.178 ЦПК України до відзиву, наданого до суду, необхідно додати документи, що підтверджують надіслання (надання) ним відзиву і доданих до нього документів позивачу.

Роз`яснити відповідачу, що згідно положень ч.8 ст.178, ч.2 ст.191 ЦПК України у разі ненадання відзиву (заперечення проти позову) у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до ч.9 ст.83 ЦПК України копії доказів, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Роз`яснити сторонам, що згідно ст.95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

5. Клопотання позивача про витребування від Першої Слов`янської державної нотаріальної контори Донецької області спадкової справи № 655/2016 на майно померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 та спадкової справи № 222/2018 на майно померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_4 , а також із Семенівської державної нотаріальної контори спадкову справу №608/2004 на майно померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 підлягає вирішенню під час підготовчого засідання з урахуванням вимог п.3 ч.1 ст.43 ЦПК України відповідно до положень п.п.7, 10 ч.2 ст.197 ЦПК України.

6. Повідомити учасників справи про наявність в Семенівському районному суді Полтавської області технічної можливості забезпечити їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. У цьому разі відповідна заява учасника справи має бути подана до суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання з направленням копії такої заяви в той же строк іншому учаснику справи.

7. Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи. Відповідачу одночасно надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити, що учасники справи мають право отримати інформацію щодо розгляду справи, зайшовши на веб-адресу сторінки суду, розміщеної на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (веб-сайт: http://https://court.gov.ua/sud1627/).

Ухвала може бути оскаржена окремо від рішення суду в апеляційному порядку щодо відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Апеляційна скарга може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Полтавського апеляційного суду або через Семенівський районний суд Полтавської області.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому даної ухвали суду.

Суддя Семенівського районного суду

Полтавської області С.Ю.Атаманова

СудСеменівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення08.08.2019
Оприлюднено09.08.2019
Номер документу83531151
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —547/1242/18

Рішення від 18.11.2019

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 24.10.2019

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 19.09.2019

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 08.08.2019

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Атаманова С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні