Ухвала
від 24.10.2019 по справі 547/1242/18
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №547/1242/18

Провадження №2/547/210/19

У Х В А Л А

24 жовтня 2019 року смт.Семенівка

Семенівський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді Атаманової С.Ю.,

при секретарі судового засідання Совєтовій І.І.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в смт.Семенівка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Семенівської селищної ради Семенівського району Полтавської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Семенівського районного суду Полтавської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до відповідача про визнання за нею в порядку спадкування після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 права власності на земельну ділянку площею 2,46 га, що розташована на території Веселоподільського старостинського округу Семенівської об`єднаної територіальної громади Полтавської області.

Підготовче засідання проведено без участі позивача, її представника та представника відповідача Семенівської селищної ради Семенівського району Полтавської області з урахуванням положень ч.1 ст.198, ч.1 ст.223 ЦПК України.

Ухвалою Семенівського районного суду Полтавської області від 19.09.2019 року оголошено перерву в підготовчому засіданні по розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Семенівської селищної ради Семенівського району Полтавської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування, продовження підготовчого засідання по розгляду цивільної справи 24.10.2019 року та витребування від Семенівської державної нотаріальної контори копії спадкової справи №608/2004 на майно померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2

Станом на 24.10.2019 року ухвалу суду не виконано, оскільки вказана спадкова справа передана за належністю на постійне зберігання до Полтавського обласного нотаріального архіву.

Представником позивача до суду подано письмове клопотання про витребування від Полтавського обласного нотаріального архіву копії спадкової справи, заведеної на майно померлого ОСОБА_2 ..

Відповідно до п.10 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Частиною 3 ст.84 ЦПК України передбачено, що у разі задоволення клопотання, суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

На підставі викладеного, приймаючи до уваги, що зазначений в клопотанні представника позивача письмовий доказ - копія спадкової справи має значення для розгляду справи, суд приходить до висновку, що клопотання представника позивача підлягає задоволенню.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.189 ЦПК України завданнями підготовчого провадження є, крім іншого, визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів.

За змістом п.4 ч.5 ст.198 ЦПК України суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності, зокрема, витребування нових (додаткових) доказів.

Відповідно до ч.2 ст.258 ЦПК України питання про оголошення перерви в підготовчому засіданні вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Керуючись ст.ст.13, 76, 81, 84, 189, 197, 198, 258, 260, 261, 353 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1.Заяву представника позивача про витребування копії спадкової справи задоволити.

Витребувати від Полтавського обласного нотаріального архіву копію спадкової справи №608/2004 на майно померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Роз`яснити уповноваженій особі Полтавського обласного нотаріального архіву, що відповідно до вимог ст.84 ЦПК України особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Витребуваний письмовий доказ направити безпосередньо до суду в строк до 15 листопада 2019 року включно.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, судом можуть бути застосовані до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ч.1 ст.148 ЦПК України, а саме: стягнення у дохід державного бюджету штрафу від 0,3 до 3 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб за неподання витребуваних судом доказів без поважних причин або без їх повідомлення.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали для виконання пункту 1 резолютивної частини ухвали направити до Полтавського обласного нотаріального архіву.

2. Оголосити перерву в підготовчому засіданні по розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Семенівської селищної ради Семенівського району Полтавської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування та продовжити підготовче засідання по розгляду цивільної справи 1 8 листопада 2019 року о 13 год. 10 хв. в залі судових засідань №1 Семенівського районного суду Полтавської області за адресою: вул.Шевченка, 41а смт.Семенівка Полтавської області, про що повідомити учасників справи.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Семенівського районного суду Полтавської області С.Ю.Атаманова

СудСеменівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення24.10.2019
Оприлюднено25.10.2019
Номер документу85155022
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —547/1242/18

Рішення від 18.11.2019

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 24.10.2019

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 19.09.2019

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 08.08.2019

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Атаманова С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні