Ухвала
від 01.08.2019 по справі 909/622/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/622/19

УХВАЛА

01.08.2019 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі:

судді Рочняк О. В.

секретар судового засідання Михайлюк А. С.

розглянувши у підготовчому засіданні справу

за позовом : Товариства з обмеженою відповідальністю "Вертикаль і К"

(вул. Степана Бандери, буд.62, корпус 2, м. Івано-Франківськ,76014)

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгово Будівельна Компанія Оберіг "

вул. Гаркуші ,буд.35, офіс 53 , м.Івано-Франківськ, 76018

про стягнення заборгованості за договором поставки в сумі 230 684 грн 02 коп.

за участю представників сторін:

від позивача: Волосянко Роман Олексійович;

від відповідача: представник не з"явився

ВСТАНОВИВ: товариство з обмеженою відповідальністю "Вертикаль і К" звернулася до Господарського суду Івано-Франківської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю " Торгово Будівельна Компанія Оберіг " про стягнення заборгованості за договором поставки в сумі 230 684 грн 02 коп.

Згідно з ухвалою Господарського суду Івано-Франківської області від 18.06.2019, суд прийняв позовну заяву до розгляду, відкрив провадження у справі, постановив розглядати справу за правилами загального позовного провадження, встановив сторонам строк для надання відзиву на позов, відповіді на відзив та заперечення; підготовче засідання призначив на 17.07.2019.

За змістом частини третьої статті 177 Господарського процесуального кодексу України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 183 ГПК України підготовче засідання проводиться за правилами, передбаченими статтями 196 - 205 цього Кодексу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених главою 3 ГПК України.

17.07.2019 суд постановив ухвалу, яку занесено до протоколу судового засідання, про відкладення підготовчого засідання на 01.08.2019.

Згідно з ч. 7 ст. 183 ГПК України у разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви, підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

Відповідач не скористався передбаченим Господарським процесуальним кодексом України правом на участь представника у підготовчому засіданні, хоча, у відповідності до ст.ст.120, 242 ГПК України, належним чином повідомлений про день, час і місце підготовчого засідання.

Так, ухвали суду направлялись відповідачу за юридичною адресою, вказаною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань (вул.Гаркуші, буд.35, офіс 53, м.Івано-Франківськ, 76018). Ухвала повідомлення про судове засідання від 17.07.2019 додатково направлялася засновнику ТОВ "Торгово Будівельна Компанія Оберіг" ОСОБА_1 на адресу, вказану у витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (вул. Зелена, будинок 8, с. Любша, Рогатиський район, Івано-Франківська область).

Направлені відповідачу на юридичну адресу ухвали повернулися до суду з відміткою "не числиться", ухвала направлена на адресу засновника згідно до відстеження з сайту "Укрпошти " повернуто на адресу суду.

За змістом пунктів 116, 117 Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 270 від 05.03.2009, вбачається, що у разі неможливості вручення одержувачам поштові відправлення зберігаються об`єктом поштового зв`язку місця призначення протягом одного місяця з дня їх надходження. Поштові відправлення повертаються об`єктом поштового зв`язку відправнику у разі, зокрема, закінчення встановленого строку зберігання.

Відповідно до частини 5 статті 242 ГПК України, учасникам справи, які не були присутні в судовому засіданні, або якщо судове рішення було ухвалено поза межами судового засідання чи без повідомлення (виклику) учасників справи, копія судового рішення надсилається протягом двох днів з дня його складення у повному обсязі в електронній формі у порядку, визначеному законом, - у випадку наявності в особи офіційної електронної адреси, або рекомендованим листом з повідомленням про вручення, якщо така адреса відсутня.

Відповідно до пункту 4 частини 6 статті 242 ГПК України, днем вручення судового рішення є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження.

Отже, у разі якщо копію прийнятого судового рішення (ухвали, постанови, рішення) направлено судом листом за належною поштовою адресою, тобто повідомленою суду учасником справи, і повернено підприємством зв`язку з посиланням на відсутність (вибуття) адресата, відмову від одержання чи закінчення строку зберігання поштового відправлення, то вважається, що адресат повідомлений про прийняте судове рішення.

Водночас, суд зазначає, що за змістом статей 2, 4 Закону України "Про доступ до судових рішень" вбачається, що кожен має право на доступ до судових рішень у порядку, визначеному цим Законом. Усі судові рішення є відкритими та підлягають оприлюдненню в електронній формі. Для реалізації права доступу до судових рішень, внесених до Реєстру, користувачу надаються можливості пошуку, перегляду, копіювання та роздрукування судових рішень або їхніх частин (названу правову позицію висловлено в численних постановах Верховного Суду, у тому числі від 28.01.2019 у справі № 915/1015/16 та від 12 березня 2019 року у справі № 923/1432/15).

Згідно з приписами ч.1 ст.202 Господарського процесуального кодексу України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи.

Стаття 42 ГПК України передбачає, що прийняття участі у судовому засіданні є правом сторони. При цьому, норми вказаної статті зобов`язують сторони добросовісно користуватись належними їм процесуальними правами.

За приписами ч. 1ст. 43 Господарського процесуального кодексу України учасники судового процесу та їх представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.

Відповідач своїм правом на подання відзиву на позов не скористався.

Відповідно до ч. 1 ст. 177 Господарського процесуального кодексу України, завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

У підготовчому засіданні суд вчинив відповідні дії, з`ясував та вирішив питання, передбачені ч. 2 ст.182 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 185 Господарського процесуального кодексу України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.46, 177, 182, 183, 185, 202, 233-235 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті на 05.09.2019 о 10:00 год.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул.Шевченка,16, м.Івано-Франківськ, зал судових засідань №11.

Учасникам справи направити представників у судове засідання.

Повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені документами, визначеними ст.60 ГПК України.

Учасники справи мають права та обов`язки, визначені ст.ст.42, 46 ГПК України.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 08.08.2019

Суддя О.В. Рочняк

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення01.08.2019
Оприлюднено09.08.2019
Номер документу83536985
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/622/19

Рішення від 26.09.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 16.09.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Рішення від 05.09.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 01.08.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 17.07.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 18.06.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні