Ухвала
від 08.08.2019 по справі 910/10388/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

м. Київ

08.08.2019справа № 910/10388/19

Господарський суд міста Києва у складі судді Марченко О.В., розглянувши матеріали позовної заяви колективного підприємства Мар`їнське мисливсько-риболовецьке господарство Українського товариства мисливців і рибалок (85612, Донецька обл., Мар`їнський район, м. Курахове, вул. Грушева, буд. 2; ідентифікаційний код 24812079)

до Донецької обласної державної адміністрації (84306, Донецька обл., м. Краматорськ, вул. Олекси Тихого, буд. 6; ідентифікаційний код 00022473)

про визнання незаконним та скасування розпорядження від 17.04.20149 №419/5-19,

без виклику учасників справи ,

ВСТАНОВИВ:

Колективне підприємство Мар`їнське мисливсько-риболовецьке господарство українського товариства мисливців і рибалок (далі - Підприємство) звернулося до господарського суду міста Києва з позовом до Донецької обласної державної адміністрації (далі - Адміністрація) про визнання незаконним та скасування розпорядження голови Адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 17.04.20149 №419/5-19 Про надання в користування мисливських угідь на території Мар`їнського району Донецької області громадській організації Мисливсько-рибальське господарство Бекас загальною площею 55 137,7650 га строком на 15 років (далі - розпорядження №419/5-19).

Позовні вимоги мотивовано тим, що: розпорядження №419/5-19 прийнято з порушенням норм статті 10, частини першої статті 22 Закону України Про мисливське господарство та полювання , оскільки на момент прийняття Адміністрацією оскаржуваного розпорядження власниками та користувачами земельних ділянок не було надано погодження на ведення громадській організації Мисливсько-рибальське господарство Бекас (далі - Організація) мисливського господарства в їх межах та у Підприємства вже виникло право на ці угіддя, і це право ґрунтується на договорі про умови ведення мисливського господарства від 27.09.2016 (далі - Договір), укладеного Донецьким обласним управлінням лісового та мисливського господарства (далі - Управління) та Підприємством, який є чинним; розпорядженням Адміністрації від 19.05.2016 №411 Про надання в користування надання в користування мисливських угідь на території Донецької області Підприємству надано в користування мисливські угіддя строком до 18.05.2031; у зв`язку з прийняттям Адміністрацією розпорядження №№419/5-19 позивач позбувся мисливських угідь, на які Підприємство мало преважне право.

Господарський суд міста Києва визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду за правилами загального позовного провадження, виходячи з приписів статті 12 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) і враховуючи, що предметом позову є визнання недійсним рішення №329-р.

У позовній заяві Підприємством визначено Управління та Організацію як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до частини другої статті 50 ГПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З огляду на те, що Управлінням та Підприємством укладено Договір, а Організації розпорядженням №419/5-19 надано в користування мисливських угідь на території Мар`їнського району Донецької області, з метою всебічного, повного і об`єктивного дослідження обставин справи, враховуючи, що рішення з даної справи може вплинути на права і обов`язки Управління та Підприємства, господарський суд міста Києва дійшов висновку про можливість залучення Управління та Підприємства до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Крім того, позивачем разом з позовною заявою подано суду клопотання про витребування у Адміністрації належним чином завіреної копії розпорядження №419/5-19, мотивуючи його тим, що на адвокатський запит позивача Адміністрація не надала належним чином завіреної копії розпорядження №419/5-19, а Управління надало Підприємству не завірену копію розпорядження №419/5-19.

Частиною першою статті 81 ГПК України передбачено, що учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 80 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Дослідивши зміст позовної заяви та доданих до неї документів, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання Підприємства про витребування у відповідача належним чином засвідченої копії розпорядження №419/5-19, яке визнається недійсним в даному судовому провадженні.

З огляду на викладене та керуючись статтями 12, 176, 234 та 235 ГПК України, господарський суд міста Києва

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 27.08.19 о 12:40. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал №13.

4. Залучити до участі у справі Донецьке обласне управління лісового та мисливського господарства (83102, м. Красний Лиман, вул. Чапаєва, буд. 1-А; ідентифікаційний код 35292738) та громадську організацію Мисливсько-рибальське господарство Бекас (85612, Донецька обл., Мар`їнський район, м. Курахове, вул. Енергетиків, буд. 2А; ідентифікаційний код 42503448) як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

5. Встановити позивачу строк для надання суду оригіналів всіх документів, доданих до позовної заяви, що стосуються предмету спору - для огляду безпосередньо у засіданні.

6. Встановити відповідачу строк у п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для надання суду:

- відзиву на позов в порядку статті 165 ГПК України з доданням доказів, що підтверджують викладені обставини, та доказів надіслання відзиву і доданих до нього документів позивачу;

- належним чином засвідчену копію розпорядження Донецької обласної державної адміністрації Донецької обласної військово-цивільної адміністрації від 17.04.20149 №419/5-19 Про надання в користування мисливських угідь на території Мар`їнського району Донецької області громадській організації Мисливсько-рибальське господарство Бекас .

7. Встановити позивачу строк у п`ять днів з дня отримання від відповідача відзиву на позовну заяву для подання до суду відповіді на відзив в порядку статті 166 ГПК України з доданням доказів, що підтверджують викладені обставини, та доказів направлення вказаних документів відповідачу.

8. Встановити відповідачу строк у п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив для подання до суду заперечення на відповідь на відзив в порядку статті 167 ГПК України з доданням доказів, що підтверджують викладені обставини, та доказів направлення вказаних документів позивачу.

9. Запропонувати третім особам у строк у п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати суду письмові пояснення щодо позову з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову з доданням доказів, що підтверджують викладені обставини, та доказів надіслання письмових пояснень і доданих до них документів позивачу та відповідачу; у строк не пізніше п`яти днів з моменту отримання відзиву надати суду письмові пояснення щодо відзиву з доданням доказів, що підтверджують викладені обставини, та доказів надіслання письмових пояснень і доданих до них документів позивачу та відповідачу.

10. Звернути увагу учасників справи на те, що: заяви, клопотання, відзив і заперечення необхідно подавати тільки в письмовій формі у визначені даною ухвалою та ГПК України строки; документи та додаткові докази, які витребовуються ухвалою суду для долучення до матеріалів справи, у прошитому вигляді з обов`язковим описом додатків завчасно, необхідно подати до канцелярії господарського суду міста Києва за адресою: 01030, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 44, корпус А.

11. Звернути увагу учасників справи на можливість врегулювання спору за участі судді з урахуванням норм глави 4 ГПК України та на можливість врегулювання спору мирним шляхом з урахуванням норм статті 192 ГПК України.

12. Повідомити учасників справи про таке: у суду відсутня технічна можливість забезпечення учасникам справи права брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи; учасники справи можуть отримати інформацію у справі в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України на сторінці за такою веб-адресою: https://ki.arbitr.gov.ua/sud5011/ .

13. Копію даної ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набрала законної сили 08.08.2019 та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Марченко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення08.08.2019
Оприлюднено12.08.2019
Номер документу83537337
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/10388/19

Постанова від 10.09.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Зуєв В.А.

Ухвала від 12.08.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Зуєв В.А.

Постанова від 09.06.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Буравльов С.І.

Ухвала від 12.05.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Буравльов С.І.

Ухвала від 31.03.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Буравльов С.І.

Ухвала від 10.03.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Буравльов С.І.

Ухвала від 10.02.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Буравльов С.І.

Ухвала від 20.01.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Буравльов С.І.

Рішення від 02.12.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Ухвала від 08.11.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні