Ухвала
від 01.08.2019 по справі 202/5143/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/5143/19

Провадження № 1-кс/202/8212/2019

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

1 серпня 2019 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернулася з погодженим із прокурором клопотанням, в якому просить надати їй та прокурору першого відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 тимчасовий доступ до документів особової справи ОСОБА_5 з можливістю зняття копій, яка знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (ідентифікаційний код юридичної особи: НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання обґрунтовано тим, що до прокуратури Дніпропетровської області надійшло звернення судді ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_6 щодо незаконного втручання ОСОБА_7 в її діяльність як судді під час розгляду цивільної справи №2-7934/10.

Під час досудового розслідування встановлено, що скаргу ОСОБА_7 від 23.01.2019 року за вхідним №2342 було прийнято судовим розпорядником ОСОБА_5 , яка на теперішній час звільнилася.

З метою допиту ОСОБА_5 як свідка виникла необхідність в отриманні її анкетних даних та контактного номеру телефону, однак у наданні цих даних ІНФОРМАЦІЯ_2 було відмовлено на підставі ст. 16 Закону України «Про захист персональних даних».

За цих підстав виникла необхідність у тимчасовому доступі до особової справи колишнього судового розпорядника ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 , яка перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_1 . Вказані документи необхідні для встановлення місцезнаходження зазначеної особи.

У судове засідання слідчий не з`явився, надав заяву, у якій просив провести судове засідання без його участі.

Представник особи, у володінні якої знаходяться документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, - ІНФОРМАЦІЯ_3 в судове засідання не з`явився, про час і місце розгляду клопотання слідчого був повідомлений.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів підлягає частковому задоволенню за наступних підстав:

Слідчим суддею встановлено, що Слідчим управлінням ГУНП у Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42019040000000097 від 21.02.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст.376 КК України, за зверненням судді Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська ОСОБА_6 щодо незаконного втручання ОСОБА_7 в її діяльність як судді під час розгляду цивільної справи № 2-7934/10.

Відповідно до частини першої статті 160 КПК Українисторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу.

За змістом статті 159 КПК України тимчасовий доступдо речейі документівполягає унаданні сторонікримінального провадженняособою,у володінніякої знаходятьсятакі речіі документи,можливості ознайомитисяз ними,зробити їхкопії тавилучити їх(здійснитиїх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Частиною п`ятою статті 163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження в своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з частиною 6 статті 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя вважає доведеним, що інформація щодо місця проживання та контактного номеру телефону ОСОБА_5 , яка перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 , в сукупності з іншими документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, оскільки в органу досудового розслідування виникла необхідність її допиту як свідка і її покази можуть бути використані як докази, однак за відсутності повних даних про особу встановити вищевказані відомості неможливо.

За таких обставин слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого необхідно задовольнити частково, зобов`язавши Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська надати слідчому та/або прокурору в кримінальному провадженні №42019040000000097від 21.02.2019року тимчасовий доступ до інформації, яка міститься в особовій справі ОСОБА_5 , а саме адреси місця її проживання та контактного номеру телефону.

Підстав для надання органу досудового розслідування тимчасового доступу до особової справи ОСОБА_5 у цілому слідчий суддя не вбачає, оскільки слідчим не доведено, що інша інформація, яка мітиться в особовій справі, має значення для кримінального провадження.

Керуючись ст. ст. 159, 163-164, 369-372 КПК України, слідчий суддя

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, задовольнити частково.

ІНФОРМАЦІЯ_4 (адреса місцезнаходження: АДРЕСА_1 ) надати слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 та прокурору першого відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 тимчасовий доступ до інформації, яка міститься в особовій справі ОСОБА_5 , а саме адреси місця її проживання та контактного номеру телефону.

В іншій частині клопотання відмовити.

Строк дії ухвали слідчого судді до 31 серпня 2019 року.

Роз`яснити, що невиконання ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів може мати наслідки, що передбачені ч. 1 ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженнюне підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83543717
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —202/5143/19

Ухвала від 05.09.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 14.08.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 14.08.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 14.08.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 14.08.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 12.08.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні