Ухвала
від 14.08.2019 по справі 640/7373/19
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 640/7373/19

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

14 серпня 2019 року м. Київ

Суддя Шостого апеляційного адміністративного суду Літвіна Н.М., перевіривши апеляційну скаргу Голови конкурсної комісії з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України ОСОБА_3 на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 квітня 2019 року про вжиття заходів забезпечення позову у справі за адміністративним позовом ОСОБА_2 до Конкурсної комісії з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України, Голови конкурсної комісії з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України ОСОБА_3 , Міністерства закордонних справ України та Міністерства юстиції України про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання утриматись від вчинення дій, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 квітня 2019 року частково задоволено заяву ОСОБА_2 про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову.

Не погоджуючись з даною ухвалою суду Голова конкурсної комісії з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України ОСОБА_3 подала апеляційну скаргу.

Перевіривши апеляційну скаргу, суд вважає, що вона не може бути прийнята до апеляційного провадження та підлягає залишенню без руху, виходячи з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 295 КАС України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Згідно з ч. 2 ст. 295 КАС України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: 1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; 2) на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Нормами ч. 3 вказаної статті передбачено що строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених ч. 2 ст. 299 цього Кодексу.

На виконання вимог п. 8 ч. 1 ст. 296 КАС України у тексті апеляційної скарги Голова конкурсної комісії з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України ОСОБА_3 вказує, що копію ухвали суду вона отримала 06 травня 2019 року.

У відповідності до вимог п. 4 ч. 5 ст. 296 КАС України до апеляційної скарги додаються докази, що підтверджують дату отримання копії оскаржуваного судового рішення суду першої інстанції, за наявності.

Однак, будь-яких доказів, які б вказували, що скаржник отримала оскаржувану ухвалу саме 06 травня 2019 року останньою до суду не надано.

Такі докази відсутні також і у відокремлених матеріалах справи № 640/7373/19, які надійшли до апеляційного суду.

У відповідності до ч. 2 ст. 298 КАС України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених ст. 296 цього Кодексу, застосовуються положення ст. 169 цього Кодексу, згідно з якими апеляційна скарга залишається без руху з наданням строку для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення копії даної ухвали.

За таких обставин апеляційну скаргу Голови конкурсної комісії з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України Кузнєцової Н . С. необхідно залишити без руху та встановити семиденний строк з моменту вручення цієї ухвали протягом якого скаржнику необхідно надати до суду докази, що підтверджують дату отримання копії оскаржуваної ухвали суду, за наявності (або вказати про відсутність таких доказів).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 169, 295, 296, 298, 325, 328 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Голови конкурсної комісії з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України ОСОБА_3 на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 квітня 2019 року про вжиття заходів забезпечення позову у справі за адміністративним позовом ОСОБА_2 до Конкурсної комісії з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України, Голови конкурсної комісії з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України ОСОБА_3 , Міністерства закордонних справ України, Міністерства юстиції України про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання утриматись від вчинення дій - залишити без руху.

Встановити скаржнику строк для усунення недоліків апеляційної скарги - сім днів з дня отримання копії ухвали про залишення апеляційної скарги без руху.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає касаційному оскарженню.

Суддя Н.М. Літвіна

Дата ухвалення рішення14.08.2019
Оприлюднено16.08.2019
Номер документу83647066
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання утриматись від вчинення дій

Судовий реєстр по справі —640/7373/19

Ухвала від 21.09.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

Ухвала від 10.07.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

Ухвала від 10.07.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

Ухвала від 02.06.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

Ухвала від 16.09.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Літвіна Наталія Миколаївна

Ухвала від 14.08.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Літвіна Наталія Миколаївна

Ухвала від 12.06.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

Ухвала від 12.06.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

Ухвала від 12.06.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

Ухвала від 06.05.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні