Ухвала
від 12.08.2019 по справі 420/2913/19
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/2913/19

У Х В А Л А

12 серпня 2019 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Корой С.М.,

секретаря судового засідання Чернецької О.А.,

за участю сторін:

представника позивача - Кондраков О.О. (за довіреністю),

розглянувши у підготовчому засіданні питання про залучення до участі у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Опорного закладу Кулевчанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Саратської районної ради Одеської області про зупинення роботи відповідача - Саратської районної ради Одеської області як другого відповідача,-

В С Т А Н О В И В:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Опорного закладу Кулевчанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Саратської районної ради Одеської області про зупинення роботи.

Ухвалою від 20.05.2019 року Одеським окружним адміністративним судом відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження.

11.06.2019 року (вх.№20969/19) до суду від представника відповідача надійшов відзив на позовну заяву.

01.07.2019 року (вх.№23479/19) до суду від представника відповідача надійшло клопотання про розгляд справи у присутності учасників справи з метою реалізації можливості надати суду пояснення, навести свої доводи, міркування щодо питань, які виникнуть під час судового розгляду.

Станом на 19.07.2019 року з боку позивача не надходило відповіді на відзив.

З метою повного та всебічного з`ясування обставин у справі, зважаючи на клопотання представника відповідача, враховуючи, що у суду відсутня інформація щодо отримання позивачем копію відзиву на позовну заяву, а також, беручи до уваги строки розгляду даної адміністративної справи в порядку ст.262 КАС України, суд дійшов висновку про доцільність розгляду справи в порядку загального позовного провадження, про що 19.07.2019 року постановлено відповідну ухвалу.

У підготовчому судовому засіданні 12.08.2019 року судом з`ясовано, що Саратська районна рада Одеської області є засновником Опорного закладу Кулевчанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Опорний заклад Кулевчанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Саратської районної ради Одеської області заснований на майні, що належить на праві спільної власності територіальних громад сіл, селища Саратського району, інтереси яких представляє Саратська районна рада Одеської області в межах повноважень, визначених законом.

Враховуючи зазначене, судом у підготовчому судовому засіданні 12.08.2019 року постановлю на обговорення питання про залучення до участі у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Опорного закладу Кулевчанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Саратської районної ради Одеської області про зупинення роботи відповідача - Саратської районної ради Одеської області як другого відповідача.

Представник позивача вирішення вказаного питання залишив на розсуд суду.

Представник відповідача у підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце проведення розгляду справи повідомлявся належним чином та своєчасно.

Суд зазначає, що відповідно до п.9 ч.1 ст.4 КАС України відповідач - суб`єкт владних повноважень, а у випадках, визначених законом, й інші особи, до яких звернена вимога позивача.

Частиною 3 статті 46 КАС України визначено, що відповідачем в адміністративній справі є суб`єкт владних повноважень, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

Згідно з ч.4 ст.46 КАС України громадяни України, іноземці чи особи без громадянства, громадські об`єднання, юридичні особи, які не є суб`єктами владних повноважень, можуть бути відповідачами лише за адміністративним позовом суб`єкта владних повноважень:

1) про тимчасову заборону (зупинення) окремих видів або всієї діяльності громадського об`єднання;

2) про примусовий розпуск (ліквідацію) громадського об`єднання;

3) про затримання іноземця або особи без громадянства чи примусове видворення за межі території України;

4) про встановлення обмежень щодо реалізації права на свободу мирних зібрань (збори, мітинги, походи, демонстрації тощо);

5) в інших випадках, коли право звернення до суду надано суб`єкту владних повноважень законом.

Відповідно до ч.3, ч.4 ст.48 КАС України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача.

Згідно з ч.6 та ч.7 даної статті, після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку. Заміна відповідача допускається до ухвалення рішення судом першої інстанції.

Так, з наданої в матеріалах справи копії статуту Опорного закладу Кулевчанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Саратської районної ради Одеської області судом встановлено, що Саратська районна рада Одеської області є засновником закладу відповідача. Опорний заклад Кулевчанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Саратської районної ради Одеської області заснований на майні, що належить на праві спільної власності територіальних громад сіл, селища Саратського району, інтереси яких представляє Саратська районна рада Одеської області в межах повноважень, визначених законом.

У зв`язку із вищевикладеним, суд дійшов висновку про необхідність залучення до участі у справі в якості другого відповідача - Саратську районну раду Одеської області та про необхідність розпочати розгляд адміністративної справи № 420/2913/19 спочатку.

Керуючись ст.ст. 48, 120, 173, 181, 243, 248 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Опорного закладу Кулевчанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Саратської районної ради Одеської області про зупинення роботи, як другого відповідача - Саратську районну раду Одеської області (ідентифікаційний код юридичної особи 21001860).

Розпочати розгляд справи №420/2913/19 спочатку.

Встановити відповідачу - Саратській районній раді Одеської області п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву та додаткових доказів в обґрунтування своєї правової позиції. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзивів у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву Саратської районної ради Одеської області для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу - Саратській районній раді Одеської області п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію позовної заяви з доданими документами направити на адресу Саратської районної ради Одеської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили в порядку ст. 256 КАС України.

Повних текст ухвали підписано суддею 16.08.2019 року.

Суддя С.М. Корой

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.08.2019
Оприлюднено19.08.2019
Номер документу83680607
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/2913/19

Ухвала від 28.01.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С.М.

Ухвала від 27.01.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С.М.

Ухвала від 25.11.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С. М.

Ухвала від 02.10.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С. М.

Ухвала від 12.08.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С. М.

Ухвала від 19.07.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С. М.

Ухвала від 20.05.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні