Ухвала
від 14.08.2019 по справі 442/5912/18
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 442/5912/18 Головуючий у 1 інстанції: Крамар О.В.

Провадження № 22-ц/811/252/19 Доповідач в 2-й інстанції: Крайник Н. П.

У Х В А Л А

судового засідання

14 серпня 2019 року Львівський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого - судді Крайник Н.П.

суддів Шеремети Н.О., Цяцяка Р.П.

при секретарі Куцику І.Б., з участю представника ПАТ Дрогобицький машинобудівний завод - Шемеляк Г.Т., преставника ПАТ Укрінком - Пилипа В.М., преставника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб - Ярошенко А.С., представника ТзОВ Сіті Рент - Шуневич Т.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Львові цивільну справу за апеляційною скаргою Публічного акціонерного товариства Дрогобицький машинобудівний завод на рішення Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 26 листопада 2018 року у справі за позовом Публічного акціонерного товариства Дрогобицький машинобудівний завод до Публічного акціонерного товариства Укрінком , Товариства з обмеженою відповідальністю Оптимум Фактор , ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю Сіті Рент за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Уповноважена особа фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення ліквідації ПАТ Укрінбанк Оберемко Роман Анатолійович про визнання договорів недійсними та скасування державної реєстрації речового права на нерухоме майно, -

в с т а н о в и в:

Оскаржуваним рішенням у задоволенні позову Публічного акціонерного товариства Дрогобицький машинобудівний завод до Публічного акціонерного товариства Укрінком , Товариства з обмеженою відповідальністю Оптимум Фактор , ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю Сіті Рент за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Уповноважена особа фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення ліквідації ПАТ Укрінбанк Оберемко Роман Анатолійович про визнання договорів недійсними та скасування державної реєстрації речового права на нерухоме майно відмовлено.

Рішення суду оскаржило ПАТ Дрогобицький машинобудівний завод .

Заслухавши суддю-доповідача щодо підстав зупинення провадження у справі, думку учасників справи, перевіривши матеріали справи, колегія суддів прийшла до висновку, що провадження у справі підлягає зупиненню з наступних мотивів.

Відповідно до п. 10 ч. 1 ст. 252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках перегляду судового рішення у подібних правовідносинах (у іншій справі) у касаційному порядку палатою, об`єднаною палатою, Великою Палатою Верховного Суду.

В ході апеляційного розгляду колегією суддів встановлено, що ухвалою Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного господарського суду від 23 січня 2019 року передано на розгляд Великої Палати Верховного Суду цивільну справу № 925/698/16 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Інвест ресурс до Публічного акціонерного товариства Первомайський молочноконсервний комбінат , Товариства з обмеженою відповідальністю Молочна компанія Волошкове поле , Публічного акціонерного товариства Юрія про стягнення 39562812,14 грн. боргу.

Передаючи на розгляд Першої судової палати Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду цивільну справу № 925/698/16, Верховний Суд виходив із наявності протилежних за змістом висновків щодо переходу прав та обов`язків від ПАТ Укрінбанк до ПАТ Українська інноваційна компанія : в одних випадках - до висновку про те, що ПАТ Українська інноваційна компанія не набула прав та обов`язків саме банківської установи ПАТ Укрінбанк , а в інших - що правонаступником ПАТ Український інноваційний банк є саме ПАТ Українська інноваційна компанія .

Вирішення вище наведеного питання, а саме чи є апелянт у даній справі, ПАТ Українська інноваційна компанія , правонаступником відповідача у цій справі, ПАТ Укрінбанк , має визначальне значення для прийняття законного та обґрунтованого рішення у справі за апеляційною скаргою Публічного акціонерного товариства Дрогобицький машинобудівний завод на рішення Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 26 листопада 2018 року.

Враховуючи наведене, колегія суддів приходить до висновку, що провадження у справі № 442/5912/18 за апеляційною скаргою Публічного акціонерного товариства Дрогобицький машинобудівний завод на рішення Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 26 листопада 2018 року у справі за позовом Публічного акціонерного товариства Дрогобицький машинобудівний завод до Публічного акціонерного товариства Укрінком , Товариства з обмеженою відповідальністю Оптимум Фактор , ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю Сіті Рент за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Уповноважена особа фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення ліквідації ПАТ Укрінбанк Оберемко Роман Анатолійович про визнання договорів недійсними та скасування державної реєстрації речового права на нерухоме майно слід зупинити до закінчення перегляду у касаційному порядку Великою Палатою Верховного Суду касаційної скарги ПАТ Юрія на постанову Київського апеляційного господарського суду від 04.12.2017 року та рішення Господарського суду Черкаської області від 06.10.2017 року у справі № 925/698/16.

Керуючись п. 10 ч. 1 ст. 252, ст.ст. 260, 381 ЦПК України, Львівський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ, -

у х в а л и в:

Зупинити апеляційне провадження у справі № 442/5912/18 за апеляційною скаргою Публічного акціонерного товариства Дрогобицький машинобудівний завод на рішення Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 26 листопада 2018 року у справі за позовом Публічного акціонерного товариства Дрогобицький машинобудівний завод до Публічного акціонерного товариства Укрінком , Товариства з обмеженою відповідальністю Оптимум Фактор , ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю Сіті Рент за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Уповноважена особа фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення ліквідації ПАТ Укрінбанк Оберемко Роман Анатолійович про визнання договорів недійсними та скасування державної реєстрації речового права на нерухоме майно до закінчення перегляду у касаційному порядку Великою Палатою Верховного Суду касаційної скарги ПАТ Юрія на постанову Київського апеляційного господарського суду від 04.12.2017 року та рішення Господарського суду Черкаської області від 06.10.2017 року у справі № 925/698/16.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена у касаційному порядку шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до суду касаційної інстанції протягом тридцяти днів з дня складання повної ухвали.

Повний текст ухвали складено 16.08.2019 року.

Головуючий: Крайник Н. П.

Судді: Шеремета Н. О.

Цяцяк Р. П.

Дата ухвалення рішення14.08.2019
Оприлюднено18.08.2019
Номер документу83689421
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договорів недійсними та скасування державної реєстрації речового права на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —442/5912/18

Ухвала від 07.10.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 24.02.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 14.08.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 14.08.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 22.04.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 08.02.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 08.02.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 17.01.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Рішення від 26.11.2018

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Крамар О. В.

Рішення від 26.11.2018

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Крамар О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні