Ухвала
від 19.08.2019 по справі 911/2042/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"19" серпня 2019 р. Справа № 911/2042/19

Суддя Шевчук Н.Г. розглянувши матеріали позовної заяви

Акціонерного товариства комерційний банк "Приватбанк", 01001, місто Київ, вулиця Грушевського, будинок 1 Д

до ОСОБА_1 , АДРЕСА_1

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Товариства з обмеженою відповідальністю "Агропромислова група України", 08600, Київська область, місто Васильків, вулиця Соборна, будинок 72, адміністративний корпус № 106, кабінет 412

про стягнення 200 000,00 грн заборгованості за Договором банківського обслуговування б/н від 24.03.2015, зобов`язання за яким забезпечено договором поруки №POR1434543421883 від 17.06.2015

встановив:

Акціонерне товариство Комерційний банк "Приватбанк" звернулося до господарського суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення 200 000,00 грн заборгованості за Договором банківського обслуговування б/н від 24.03.2015, зобов`язання за яким забезпечено договором поруки №POR1434543421883 від 17.06.2015.

Дослідивши матеріали позовної заяви та додані до неї документи суддя дійшов висновку, що позовна заява не відповідає вимогам Глави 1 Розділу ІІІ Господарського процесуального кодексу України з наступних підстав.

Відповідно до пункту 2 частини третьої статті 162 Господарського процесуального кодексу України, позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

В позовній заяві позивач зазначає в якості відповідача ОСОБА_1 та просить стягнути з нього суму заборгованості за кредитом, тоді як відповідно до Заяви про приєднання до умов і правил надання банківських послуг, підписантом якої є директор ТОВ "Агропромислова група України" ОСОБА_1 , а також відповідно до копії паспорту яка міститься в матеріалах позовної заяви, як підтвердження особи з якою укладено договір поруки зазначено прізвище ОСОБА_1 .

За таких обставин суддя приходить до висновку про порушення позивачем вимог пункту 2 частини третьої статті 162 Господарського процесуального кодексу України в частині зазначення прізвище, ім`я та по батькові - фізичних осіб.

Також, позивачем у вступній частині позовної заяви зазначено третю особу Товариство з обмеженою відповідальністю "Агропромислова група України", однак у розумінні статті 50 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача про що позивач зазначає в позовній заяві.

Відповідно до статті 50 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Однак, позивачем не зазначено в позовній заяві ні обґрунтування залучення третьої особи, ні на стороні кого із учасників справи необхідно залучити третю особу.

Окрім цього, відповідно до пункту 1 частини першої статті 164 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Згідно частини першої статті 172 Господарського процесуального кодексу України позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

В якості доказу направлення копії позовної заяви з додатками учасникам справи, позивачем додано опис-вкладення від 07.08.2019 на ім`я ОСОБА_1 та опис вкладення від 07.08.2019 на ім`я Товариство з обмеженою відповідальністю "Агропромислова група України", в переліку документів відправлених згідно даних описів-вкладення зазначено: "Позовна заява про стягнення заборгованості, Відповідач: Товариство з обмеженою відповідальністю "Агропромислова група України", Відповідач-2: ОСОБА_1 ".

За таких обставин у суду відсутня можливість встановити, яка позовна заява надіслана відповідачу та третій особі, а описи вкладення у цінний лист від 07.08.2019 не можуть вважатись належним доказом відправлення на адресу відповідача та третьої особи позовної заяви поданої до суду.

Крім цього, суд звертає увагу позивача, що формат друкованих виписок, які додаються до позовної заяви має бути зручним для читання та мати належний рівень контрастності зображення.

Відповідно до частини першої статті 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З урахуванням викладеного суддя дійшов висновку, що позивачем не виконано вимоги частини третьої статті 162 та частини першої статті 164 Господарського процесуального кодексу України, що відповідно до частини першої статті 174 Господарського процесуального кодексу України є підставою для залишення позовної заяви без руху з наданням строку для усунення вказаних недоліків.

Керуючись статтями 174, 234, Господарського процесуального кодексу України, суддя

ухвалив:

1. Позовну заяву залишити без руху.

2. Встановити строк на усунення недоліків десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

3. Запропонувати позивачу усунути недоліки позовної заяви у встановлений строк надавши суду: - достовірні відомості про прізвище фізичної особи, яка виступає в якості відповідача по справі ОСОБА_1 ;

- належні докази, які підтверджують відправлення учасникам процесу копії позовної заяви б/н від 24.07.2019;

- письмові обґрунтування в частині на стороні кого з учасників справи необхідно залучити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Товариство з обмеженою відповідальністю "Агропромислова група України".

Докази направлення копії такої заяви учасникам справи надати до матеріалів справи.

4. Роз`яснити позивачу, що в разі не усунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою, на підставі частини четвертої статті 174 Господарського процесуального кодексу України.

5. Повідомити учасників судового процесу про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Н.Г. Шевчук

Ухвалу підписано 19.08.2019.

Дата ухвалення рішення19.08.2019
Оприлюднено19.08.2019
Номер документу83698617
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —911/2042/19

Ухвала від 16.07.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

Ухвала від 06.02.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

Ухвала від 05.12.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

Ухвала від 21.11.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

Ухвала від 06.11.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

Ухвала від 07.10.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

Ухвала від 10.09.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

Ухвала від 19.08.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні