Ухвала
від 19.08.2019 по справі 487/967/19
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа №487/967/19

Провадження №1-кс/487/6750/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.08.2019 року м. Миколаїв

Слідчий суддя Заводського районного суду м. Миколаєва ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Миколаєва клопотання слідчого СВ Заводського відділу поліції в Миколаївській області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

14.08.2019 року слідчий СВ Заводського відділу поліції в Миколаївській області ОСОБА_3 , в рамках здійснення досудового розслідування по кримінальному провадженню №12019150030000328 від 23.01.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, звернулася до слідчого судді з клопотанням про надання тимчасового доступу з можливістю подальшого вилучення документів на паперовому носії, які містять дані про рух грошових коштів по поточному рахунку № НОМЕР_1 який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » із зазначенням назви контрагентів, їх кодів ЄДРПОУ, кореспондуючого рахунку, назви банка кореспондента, дати, суми та призначення платежів, коду валюти платежу, за період з 01.10.2017 до моменту вилучення, що перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Клопотання слідчий подає для всебічного, повного та неупередженого дослідження усіх обставин кримінального правопорушення, а враховуючи що неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

В судовому засіданні слідчий доводи клопотання підтримав, просив задовольнити клопотання.

Відповідно до ст. 163 КПК України, клопотання розглянуто без участі особи у володінні якої знаходяться речі та документи.

Вислухавши пояснення учасників кримінального провадження, дослідивши клопотання та докази, якими обґрунтовується клопотання, слідчий суддя дійшов до наступних висновків.

З матеріалів клопотання встановлено, що Досудовим розслідуванням встановлено, що у проваджені Заводського ВП ГУ НП в Миколаївській області перебувають матеріали кримінального провадження №12019150030000328 від 23.01.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

В ході розслідування даного кримінального провадження встановлено, що 23.01.2019 р. до Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області надійшли матеріали щодо виявлення можливого факту привласнення грошових коштів з боку працівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Так, в ході здійснення завдань визначених Законом України «Про Національну поліцію», співробітниками ІНФОРМАЦІЯ_4 з оприлюдненої інформації на сайті державних закупівель ІНФОРМАЦІЯ_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_5 в) 03.10.2017 КЗ ММР « ІНФОРМАЦІЯ_6 » здійснюється процедура державної закупівлі виконання робіт капітального ремонту покрівлі сімейної амбулаторії №3 по АДРЕСА_1 очікуваною вартістю 1469938,18 грн.

Так, 03.10.2017 КЗ ММР « ІНФОРМАЦІЯ_6 » в особі головного лікаря ОСОБА_4 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , в особі директора ОСОБА_5 укладено договір №129/к від 03.10.2017 про наступне: що підрядник зобов`язується, провести роботи по об`єкту «Капітальний ремонт покрівлі сімейної амбулаторії №3 по АДРЕСА_1 », де вартість робіт визначена кошторисом на ремонтні роботи та становить 1 469 938, 18 грн. строком виконання робіт до 31 грудня 2017 року.

При цьому ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , отримало в якості сплати за виконані роботи грошові кошти 18.10.2017 у сумі 440 981,45 грн., 27.12.2017 у сумі 927 418,96 грн., тобто роботи мали бути виконані у повному обсязі.

Однак 16.01.2019 виїздом співробітників УЗЕ в Миколаївській області ДЗЕ НП України на об`єкт виконання робіт за адресою: АДРЕСА_1 встановлено, що виконання робіт капітального ремонту покрівлі сімейної амбулаторії №3 не виконані в повному обсязі, а також вивченими копіями документів проектно-кошторисної документації встановлено, що деякий будівельний матеріал взагалі не використовувався.

Також було встановлено, що технічний нагляд за вказаним об`єктом, замовлявся згідно договору з КЗ ММР « ІНФОРМАЦІЯ_7 » та проводив його інженер-технік ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_8 .. Останній в ході допиту пояснив, від підписання актів виконаних робіт капітального ремонту покрівлі сімейної амбулаторії №3 по АДРЕСА_1 відмовився у зв`язку з тим, що ним були помічені розбіжності в кошторисній документації.

В ході досудового розслідування були отримані копії проектно-кошторисної документації з капітального ремонту покрівлі сімейної амбулаторії №3. В якій було вказано, що будівельні матеріали для ремонту покрівлі закуплялись нові. Але в ході огляду місця події було візуально встановлено, що дерев`яні конструкції покрівлі мають вигляд старих та оброблені білою речовиною.

У зв`язку з вищевикладеним в складених документах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , на підставі яких здійснювалась оплата виконання робіт на замовлення КЗ ММР « ІНФОРМАЦІЯ_6 » містяться недостовірні відомості про обсяги та види виконаних робіт, що може свідчити про наявність ознак кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 191 КК України, а саме привласнення та розтрати бюджетних грошових коштів.

03.04.2019 згідно ухвали слідчого судді Заводського районного суду м.Миколаєва №487/967/19 (провадження №1-кс/487/1369/19) від 12.03.2019, проведено тимчасовий доступ оригіналів документів з подальшим їх вилучення, а саме проектно-кошторисної документації капітального ремонту покрівлі сімейної амбулаторії №3 по АДРЕСА_1 , які знаходились володінні КЗ ММР « ІНФОРМАЦІЯ_6 », за адресою: АДРЕСА_1 .

В ході розслідування кримінального провадження встановлено, що КЗ ММР « ІНФОРМАЦІЯ_6 », код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , перераховував грошові кошти за договором №128/к від 03.10.2017 та згідно акту №1 від 22.12.2017 за виконання робіт нагляд по об`єкту: капітальний ремонт покрівлі сімейної амбулаторії №3 по АДРЕСА_1 , на поточний рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_4 . Також в ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , у своїй діяльності використовує розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 , відкритий в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » , код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , юридична адреса: АДРЕСА_2 .

Враховуючи той факт, що в ході досудового розслідування виникла необхідність у підтвердженні або спростуванні факту перерахування грошових коштів в якості оплати за технічний нагляд по об`єкту: капітальний ремонт покрівлі сімейної амбулаторії №3 по АДРЕСА_1 , з боку КЗ ММР « ІНФОРМАЦІЯ_6 », код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , на адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , необхідно отримати інформацію про рух грошових коштів по вказаному вище рахунку, яка знаходиться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » , код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , юридична адреса: АДРЕСА_2 .

В ході проведення досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому вилученні документів на паперовому носії, які містять дані про рух грошових коштів по поточному рахунку № НОМЕР_1 який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , із зазначенням назви контрагентів, їх кодів ЄДРПОУ, кореспондуючого рахунку, назви банка кореспондента, дати, суми та призначення платежів, коду валюти платежу, за період з 01.10.2017 до моменту вилучення.

Беручи до уваги вищевикладене для всебічного, повного та неупередженого дослідження усіх обставин кримінального правопорушення, та враховуючи що неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Тимчасовий доступ до речей і документів є одним із заходів забезпечення кримінального провадження, який застосовується з метою досягнення дієвості цього провадження (ст. 131 КПК України).

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 162 КПК України персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних, відносяться до охоронюваної законом таємниці, порядок доступу до якої регулюється положеннями ч. 5, 6 ст. 163 КПК України.

У відповідності з ч. 5, 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; а також доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

За такого, суд дійшов висновку про те, що такий ступінь втручання щодо зазначених вище документів, повністю виправдовує потреби досудового розслідування, тому клопотання слідчого належить задовольнити.

Керуючись ст. ст. 159-164, 309 КПК України, слідчий суддя

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВ Заводського відділу поліції в Миколаївській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати слідчому СВ Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області лейтенанту ОСОБА_3 , слідчому СВ Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області капітану поліції ОСОБА_7 , слідчому СВ Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області капітану поліції ОСОБА_8 , слідчому СВ Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області старшому лейтенант поліції ОСОБА_9 , старшому оперуповноваженому УЗЕ в Миколаївській області ДЗЕ НПУ майору поліції ОСОБА_10 (спеціальний жетон №0096509, номер посвідчення МКП №003297), старшому оперуповноваженому УЗЕ в Миколаївській області ДЗЕ НПУ майору поліції ОСОБА_11 ( спеціальний жетон №0096507, номер посвідчення МКП №003299), оперуповноваженому УЗЕ в Миколаївській області ДЗЕ НПУ лейтенанту поліції ОСОБА_12 ( спеціальний жетон №0142162, номер посвідчення МКП №005404), або іншій уповноваженій особі за дорученням слідчого, тимчасовий доступ з можливістю подальшого вилучення документів на паперовому носії, які містять дані про рух грошових коштів по поточному рахунку № НОМЕР_1 який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , із зазначенням назви контрагентів, їх кодів ЄДРПОУ, кореспондуючого рахунку, назви банка кореспондента, дати, суми та призначення платежів, коду валюти платежу, за період з 01.10.2017 до моменту вилучення, що перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » , код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , юридична адреса: АДРЕСА_2

На проведення даної слідчої (розшукової) дії надати строк терміном 30 днів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83711756
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —487/967/19

Ухвала від 30.01.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Павлова Ж. П.

Постанова від 19.08.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Павлова Ж. П.

Постанова від 19.08.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Павлова Ж. П.

Ухвала від 19.08.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Павлова Ж. П.

Ухвала від 19.08.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Павлова Ж. П.

Постанова від 11.07.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Павлова Ж. П.

Постанова від 11.07.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Павлова Ж. П.

Постанова від 11.07.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Павлова Ж. П.

Постанова від 11.07.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Павлова Ж. П.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Сухаревич З. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні