Постанова
від 13.08.2019 по справі 640/3942/19
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД


Справа №640/3942/18 Суддя 1-ї інстанції: Садовскій К.С.

Провадження № 33/818/734/19

Категорія: ст.124 КУпАП

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13.08.2019 року м. Харків

Харківський апеляційний суд у складі судді судової палати з розгляду кримінальних справ Цілюрик В.П., з участю захисника особи, у відношенні якої винесено постанову у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 124 КУпАП ОСОБА_1 - адвоката Янукян Ліани Хачиківни, потерпілих по справі ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , його представника - адвоката Салій Дмитра Володимировича , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Харкові справу за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , на постанову судді Київського районного суду м. Харкова від 25.04.2019 року у відношенні ОСОБА_1 ,-

ВСТАНОВИВ :

Постановою судді Київського районного суду м. Харкова 25.04.2019 року ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , був визнаний винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбачене статтею 124 КУпАП, та на нього накладено адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами на строк 1 рік. Також його було визнано винним за вчинення адміністративного правопорушення передбаченого статтею 122-4 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 255 грн.

Судом першої інстанції було встановлено що 12.02.2019 року приблизно 23:50 в м. Харкові, на перехресті вулиці Ковпака та вулиці Героїв праці, водій ОСОБА_1 керував автомобілем Skoda Octavia Tour Combi, державний номерний знак НОМЕР_1 , виїхав на вищезазначена регульоване перехрестя на заборонений червоний сигнал світлофору та скоїв зіткнення з автомобілем Mitsubishi Lancer, державний номерний знак НОМЕР_2 , який рухався по вулиці Героїв праці в бік вул. Саперна на зелений сигнал світлофора, від чого автомобілі отримали механічні пошкодження та були завдані матеріальні збитки.

Також судом першої інстанції було встановлено, що за вищевикладених обставин ОСОБА_1 Керуючи автомобілем Skoda Octavia Tour Combi, та ставши учасником дорожньо-транспортної пригоди з автомобілем Mitsubishi Lancer, з невідомих причин зник з місця події.

Також суд встановив, що 12.02.2019 року приблизно 23:55 в місті Харкові на вулиці Героїв Праці, в районі будинку 14/1, водій ОСОБА_1 керував автомобілем Skoda Octavia Tour Combi, невірно обрав безпечну швидкість руху, внаслідок чого здійснив зіткнення з автомобілем Subaru, державний номерний знак НОМЕР_3 , та автомобілем ВАЗ 11193, державний номерний знак НОМЕР_4 , від чого автомобілі отримали механічні пошкодження та були завдані матеріальні збитки. Після чого водій ОСОБА_1 з невідомих причин зник з місця події.

Своїми діями ОСОБА_1 порушив вимоги пунктів 8.7.3 "е", 12.1, 2.10"а" Правил дорожнього руху України за що передбачена відповідальність за статтями 124, 122-4 КУпАП.

Не погодившись з таким рішенням Колесник подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати вказану вище постанову, та закрити провадження по справі за відсутністю складу адміністративного правопорушення, а також просить поновити строк на апеляційне оскарження, обґрунтовуючи його тим, що копію оскаржуваної постанови ним було отримано лише 13.05.2019 року.

В апеляційні скарзі її автор вказує, що викладені в протоколі про адміністративне правопорушення обставини насправді не відповідає дійсності, та пояснює, що 12.02.2019 року близько о 22 він знаходився в районі вул. Чкалова у м. Харкові куди під`їхав на своєму автомобілі, ключі знаходились в замку запалювання, вийшовши з машини зустрів своїх знайомих, та більше в цей день не керував автомобілем. Після вживання спиртних напоїв, приліг на заднє сидіння автомобіля і заснув. Прокинувся тільки коли співробітники поліції витягали його із заднього сидіння автомобіля.

Вказує що матеріали справи не містять доказів, що він керував транспортним засобом саме в той час, та в зазначеному місці.

Вказує що свідки, які зазначені в протоколі особисто не бачили, чи керував саме він автомобілем, адже поліцейські підійшли до нерухомого транспортного засобу, тому вважає, що в його діях відсутній склад правопорушень.

Заслухавши пояснення захисника Янукян Л.Х., яка підтримала вимоги апеляційної скарги, пояснення ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та його представника Салій Д.В. , які заперечували проти задоволення апеляційної скарги, дослідивши матеріали справи, вважаю за необхідне поновити строк на апеляційне оскарження, оскільки повідомлені причини такого пропуску апеляційний суд вважає поважними, та розглянувши апеляційну скаргу в межах її вимог та обгрунтувань, відмовити в її задоволенні виходячи з наступного.

Відповідно до вимог ст. 280 КУпАП при розгляді справи про адміністративне правопорушення суд зобов`язаний з`ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа у його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду, а також з`ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Апеляційним судом вважає, що судом першої інстанції вимоги вказаної правової норми були дотримані в повному обсязі.

Апеляційний суд приймаючи рішення про відмову в задоволенні апеляційних вимог виходить з того, що доводи апелянта, що він ніби то не керував 12.02.2019 року автомобілем Skoda Octavia Tour Combi, державний номер НОМЕР_2 , а спав на задньому сидінні цього автомобіля і прокинувся лише тоді, коли до нього прибули працівники поліції протирічать іншим матеріалам справи , оскільки факт керування ОСОБА_1 автомобілем підтверджується наявним в матеріалах справи відеозаписом, який був відтворений у судовому засіданні, та з якого вбачається, як працівники поліції переслідують автомобіль Skoda Octavia Tour Combi, державний номер НОМЕР_2 , після чого він повертає праворуч та зупиняється, і в момент коли працівники поліції залишили свій автомобіль, підійшли до автомобіля Skoda Octavia Tour Combi, державний номер НОМЕР_2 , видно, як цей автомобіль сильно хитнувся і після цього з його заднього сидіння вийшов ОСОБА_1 , і нікого іншого в цьому автомобілі не було і його ніхто не залишав.

Крім того факт керування ОСОБА_1 транспортним засобом Skoda Octavia Tour Combi, державний номер НОМЕР_2 при вищевказаних обставинах підтверджується змістом постанови Московського районного суду м. Харкова від 10.05.2019 року, яку залишеною без змін постановою Харківського апеляційного суду від 04.06.2019 року, якою ОСОБА_1 було визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КУпАП.

Таким чином, апеляційний суд вважаю, що суд першої інстанції обґрунтовано дійшов висновку про наявність в діях ОСОБА_1 складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, що підтверджується доказами по справі, яким суддею суду першої інстанції було надано повну та належну оцінку, у зв`язку з чим підстав для скасування постанови від 25.04.2019 року за доводами апеляційної скарги не вбачається.

Керуючись ст. 294 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання ОСОБА_1 про поновлення строку на подачу апеляційної скарги на постанову судді Київського районного суду м.Харкова від 25.04.2019 року у відношенні ОСОБА_1 задовольнити, вказаний строк поновити.

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 залишити без задоволення.

Постанову судді Київського апеляційного суду м. Харкова від 25.04.2019 року у відношенні ОСОБА_1 залишити без змін.

Постанова є остаточною і оскарженню не підлягає.

Суддя Харківського апеляційного суду В.П.Цілюрик

СудХарківський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення13.08.2019
Оприлюднено20.08.2019
Номер документу83720128
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —640/3942/19

Ухвала від 22.12.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Ухвала від 06.11.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Рішення від 23.04.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Постанова від 13.08.2019

Адмінправопорушення

Харківський апеляційний суд

Цілюрик В. П.

Постанова від 13.08.2019

Адмінправопорушення

Харківський апеляційний суд

Цілюрик В. П.

Постанова від 11.07.2019

Адмінправопорушення

Харківський апеляційний суд

Цілюрик В. П.

Постанова від 25.04.2019

Адмінправопорушення

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 11.03.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні