Ухвала
від 15.08.2019 по справі 308/6318/19
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/6318/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 серпня 2019 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області в складі:

головуючого судді Тхір О.А..,

за участю секретаря Химинець О.Я.,

представника першого позивача - ОСОБА_1 ,

другого позивача - ОСОБА_2 ,

представника першого відповідача -Федьо Т.М.,

представника другого відповідача - Рудик В.М ОСОБА_3 ,

представника третього відповідача - Маркусь М ОСОБА_3 І.,

представника заінтересованої особи - Дмух М.В.,

розглядаючи у відкритому підготовчому судовому засіданні у загальному позовному провадженні в залі суду м. Ужгород питання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог - ТОВ "Розвиток Нерухомості", до участі у цивільній справі за позовом першого позивача - Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Климпуша 9 , другого позивача - ОСОБА_2 до першого відповідача - Ужгородської міської ради, другого відповідача - Дочірнього підприємства Інтергал-Буд , третього відповідача - Гулієва ОСОБА_4 , четвертого відповідача - ОСОБА_5 про визнання недійсним рішення органу місцевого самоврядування, державного акту на земельну ділянку та договору купівлі-продажу земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В:

Позивачі - Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Климпуша 9 та ОСОБА_2 звернулися з позовом до відповідачів - Ужгородської міської ради, Дочірнього Інтеграл-Буд , ОСОБА_6 та ОСОБА_5 про визнання недійсним рішення органу місцевого самоврядування, державного акту на земельну ділянку та договору купівлі-продажу земельної ділянки.

23.07.2019 на адресу суду поштовим відправленням надійшло клопотання представника заінтересованої особи ТОВ Розвиток нерухомості Дмух М.В. про залучення до участі у даній справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - ДП Інтергал-Буд , товариства з обмеженою відповідальністю Розвиток нерухомості , зі змісту якого встановлено, що вирішення спору у даній справі може вплинути на права та законні інтереси ТОВ Розвиток нерухомості , та таке передбачено відповідним договором.

В судовому засіданні представник ТРВ "Розвиток Нерухомості", яке подало заяву про вступ в до участі у справі в якості третьої особи підтримав таке клопотання, та зазначив, що рішення у справі може вплинути на права та обов`язки ТОВ, з підстав, зазначених в письмовому клопотанні.

Представник позивача заперечив щодо задоволення вказаного клопотання.

Представники першого та другого відповідачів щодо заявленого клопотання не заперечили.

Третій відповідач та представник третього відповідача та четвертий відповідача і його представник в підготовче судове засідання не з`явились, про день, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином.

Їх неявка не перешкоджає вирішенню питання про залучення до участі у справі третьої особи без самостійних вимог.

Розглянувши вказане клопотання, заслухавши думку учасників справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Пунктом 4 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, передбачено, що у підготовчому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб, залучення співвідповідача та інше, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Таким чином, зважаючи на доводи клопотання та, оцінивши допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок в їх сукупності за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженню наявних у справі доказів, зважаючи на умови інвестиційного договору № 20/09/18, на який посилається заявник, доходжу висновку про необхідність задоволення поданого клопотання та залучення до участі у справі товариства в якості третьої особи.

У зв`язку з залученням до участі в даній справі третьої особи розгляд справи в порядкуст. 240 ЦПК Українислід відкласти.

Керуючись ст. ст. 53, 197, 240, 260, 353 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника заінтересованої особи ТОВ Розвиток нерухомості Дмух М.В. про залучення до участі у даній справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - ДП Інтергал-Буд , товариства з обмеженою відповідальністю Розвиток нерухомості - задовольнити.

Залучити до участі у справі № 308/6318/19 у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ДП Інтергал-Буд , товариство з обмеженою відповідальністю Розвиток нерухомості (адреса місцезнаходження: 79058, м. Львів, проспект Чорновола, 67 г , код ЄДРПОУ - 35968671).

В зв`язку з залученням третьої особи, підготовче судове засідання відкласти, та визначити дату наступного підготовчого судового засідання на 27.09.2019 року на 13 год. 40 хв.

Роз`яснити ТОВ "Розвиток Нерухомості", що його права, як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, передбачені ст. 53 ЦПК України та права та обов`язки, встановлені ст.43 ЦПК України, та роз`яснити право заявити самостійні вимоги щодо предмета спору, яке передбачене ст. 52 ЦПК України.

Копію ухвали суду направити учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили негайно з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя Ужгородського міськрайонного суду

Закарпатської області О.А.Тхір

Дата ухвалення рішення15.08.2019
Оприлюднено21.08.2019
Номер документу83732468
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним рішення органу місцевого самоврядування, державного акту на земельну ділянку та договору купівлі-продажу земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —308/6318/19

Ухвала від 16.09.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Фазикош О. В.

Ухвала від 16.09.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Фазикош О. В.

Ухвала від 28.04.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Фазикош О. В.

Ухвала від 28.04.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Фазикош О. В.

Ухвала від 21.10.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Постанова від 21.10.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Ухвала від 29.07.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Ухвала від 20.07.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Ухвала від 17.12.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Постанова від 31.10.2019

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Куштан Б. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні