Ухвала
від 12.08.2019 по справі 686/20772/19
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/20772/19

Провадження № 1-кс/686/11063/19

У Х В А Л А

12 серпня 2019 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого Третього слідчого відділу СУ ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, ОСОБА_3 , погодженого з прокурором, про тимчасовий доступ до речей і документів, у кримінальному провадженні № 42019060360000219,

ВСТАНОВИВ:

12.08.2019 року слідчий Третього слідчого відділу СУ ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням, погодженим з прокурором військової прокуратури Житомирського гарнізону ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, що знаходяться в будівлі ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташоване в АДРЕСА_1 ,та яка належить відповідно до інформаційної довідки №175705961 на праві власності ІНФОРМАЦІЯ_2 ,з метоювилучення оригіналівдокументів щодовиконання робітвідповідно договору,предметів якіможуть міститиінформацію провчинення правопорушення(записники,журнали,комп`ютернатехніка,жорсткі диски,документаціяна проведеннякапітального ремонтувійськової будівлі№1/37-їдальня),експертних висновків,актів прийманнявиконаних робітз виконанняробіт,довідок провартість виконанихробіт,актів скритих(прихованих)робіт відповіднодоговору,замовником підрядникувідповідно доукладеного договоруміж сторонами;первинних бухгалтерськихдокументи щодозакупівлі матеріалівдля виконання; первинних бухгалтерських документів щодо проведення розрахунків з контрагентами за закуплені матеріалів для виконання робіт; ліцензій на виконання певного виду робіт, наказів на призначення керівництва військової частини та посадових інструкцій останніх, печатокта інше майно, яке здобуте та використовувалось під час вчинення злочину та документів що свідчать про факт будь яких правовідносин між ІНФОРМАЦІЯ_3 із суб`єктом господарювання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

В обгрунтування даного клопотання слідчим зазначено, що слідчими слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, за процесуального керівництва військової прокуратури Житомирського гарнізону здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42019060360000219 від 23 липня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України, та ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, щовійськові посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 внесли до офіційних документів (актів виконаних робіт на реконструкцію військової будівлі №1/37 на території військової частини НОМЕР_1 , що розташована в АДРЕСА_2 ) завідомо неправдиві відомості щодо реконструкції вентиляції їдальні, якіне виконані, внаслідок чого державі завдано збитки на суму понад 500 тис. грн.

Крім того, військові посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 здійснили привласнення військового майна (вентиляційне обладнання їдальні військової частини НОМЕР_1 ) на загальну суму понад 500 тис. грн., шляхом зловживання службовим становищем, в умовах особливого періоду, крім воєнного стану.

Так, 24 липня 2019 року під час невідкладних слідчих дій, за добровільною згодою командира військової частини НОМЕР_1 , військовою прокуратурою ІНФОРМАЦІЯ_5 проведено огляд військової будівлі №1/37-їдальні на території вказаної вище військової частини. В ході огляду встановлено, що в їдальні відсутнє основне обладнання в вентиляційних камерах, відсутнє обладнання для повного функціонування вентиляції, якість виконаних робіт не відповідає умовам договору.

24 липня 2019 року військовою прокуратурою ІНФОРМАЦІЯ_5 скеровано запит до ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташоване в м. Чернігів, щодо надання документації на проведення капітального ремонту військової будівлі №1/37-їдальні. 29 липня 2019 року військовою прокуратурою отримано відповідь на запит, в якому відмовлено в задоволені запиту, а саме надання добровільної видачі документів.

Також, відповідно до рапорту від 23 липня 2019 року, відділу протидії злочинам у бюджетній, кредитно-фінансовій, банківських сферах та зовнішньоекономічній діяльності ІНФОРМАЦІЯ_6 у ході проведення оперативно-розшукових дій отримано дані, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 вступили в злочинну змову з посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », а саме надали перевагу під час проведення процедури закупівлі «Капітальний ремонт військової будівлі №1/37, їдальня, військове містечко № НОМЕР_2 », та організували систематичну схему привласнення грошових коштів, виділених державою, шляхом завищення ремонтних робіт.

В судове засідання слідчий не з`явився, просив розгляд клопотання проводити без його участі та задовільнити з викладених у ньому підстав.

Вивчивши надані матеріали, приходжу до наступного висновку.

Згідно ч. 2 ст. 160 КПК України у клопотанні про тимчасовийдоступ доречей ідокументів зазначаються: 1)короткий викладобставин кримінальногоправопорушення,у зв`язкуз якимподається клопотання; 2)правова кваліфікаціякримінального правопорушенняіз зазначеннямстатті (частинистатті)закону Українипро кримінальнувідповідальність; 3)речі ідокументи,тимчасовий доступдо якихпланується отримати; 4)підстави вважати,що речіі документиперебувають абоможуть перебуватиу володіннівідповідної фізичноїабо юридичноїособи; 5)значення речейі документівдля встановленняобставин укримінальному провадженні; 6)можливість використанняяк доказіввідомостей,що містятьсяв речахі документах,та неможливістьіншими способамидовести обставини,які передбачаєтьсядовести задопомогою цихречей ідокументів,у випадкуподання клопотанняпро тимчасовийдоступ доречей ідокументів,які містятьохоронювану закономтаємницю; 7) обґрунтування необхідності вилучення речей і оригіналів або копій документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Згідно ч.5ст.163КПК Українислідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи: 1)перебувають абоможуть перебуватиу володіннівідповідної фізичноїабо юридичноїособи; 2)самі пособі абов сукупностіз іншимиречами ідокументами кримінальногопровадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбаченихчастиною п`ятоюцієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Так, слідчим у поданому клопотанні не виконано вимоги ч. 2 ст. 160 КПК України, а також не наведено підстав, які передбачені ч. 5, 6 ст. 163 КПК України, а саме не конкретизовано документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати, а також обґрунтування необхідності вилучення оригіналів таких документів, у зв`язку з чим клопотання задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. ст. 162, 163, 164 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні клопотання про тимчасовий доступ до документів які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , у кримінальному провадженні № 42019060360000219, слідчому Третього слідчоговідділу СУТУ ДБР,розташованого умісті Хмельницькому, ОСОБА_3 , - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення12.08.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу83809229
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, у кримінальному провадженні № 42019060360000219

Судовий реєстр по справі —686/20772/19

Ухвала від 19.01.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 13.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 13.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 20.08.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 05.08.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 06.08.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 12.08.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 05.08.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні