Ухвала
від 21.08.2019 по справі 761/22736/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/22736/19

Провадження № 2/761/5844/2019

У Х В А Л А

21 серпня 2019 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі

головуючого судді: Осаулова А.А.

за участю секретаря Вольда М.А.,

позивача та представника позивача ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в місті Києві у порядку загального позовного провадження в приміщенні суду клопотання про заміну відповідача у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до державного реєстратора Комунальне підприємство Реєстраційний центр реєстрації нерухомості та бізнесу Кудіна Олександра Миколайовича, Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у місті Києві про скасування рішення про державну реєстрацію, -

встановив:

У провадженні Шевченківського районного суду м. Києва перебуває дана цивільна справа, в якій ухвалою суду від 07.06.2019 року відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

16.07.2019 року до суду надійшла заява від позивача про заміну відповідача Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у місті Києві на Департамент з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у зв`язку з тим, що саме на останнього покладено забезпечення здійснення функцій і повноважень у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

У судовому засіданні позивач та його представник підтримали вимоги даного клопотання.

Державний реєстратор Комунального підприємства Реєстраційний центр реєстрації нерухомості та бізнесу Кудін Олександр Миколайович у судове засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, про причини неявки суд не повідомив.

Представник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у місті Києві у судове засідання не з`явився, у поданому до суду відзиві просив проводити розгляд справи без його участі.

За умовами ч. 2 ст. 51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Згідно ч. 4 ст. 51 ЦПК України, про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

За таких обставин, суд вважає за необхідне замінити відповідача у даній справі.

Суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача (п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України).

При цьому, на підставі п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України, суд вважає за доцільне відкласти проведення підготовчого засідання у даній справі.

Керуючись ст.ст. 51, 198, 353 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Замінити відповідача Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у місті Києві на Департамент з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (адреса: м. Київ, вул. Хрещатик, 36) у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до державного реєстратора Комунальне підприємство Реєстраційний центр реєстрації нерухомості та бізнесу Кудіна Олександра Миколайовича, Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у місті Києві про скасування рішення про державну реєстрацію.

Відкласти проведення підготовчого судового засідання у цивільній справі за №761/22736/19 на 09 жовтня 2019 року на 13 год. 30 хв. в приміщенні Шевченківського районного суду м.Києва за адресою: м. Київ, вул. Дегтярівська, 31а, зал №403.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву і всіх письмових доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч.4 ст. 178, ст. 191 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити відповідачу його право пред`явити зустрічний позов у строк, встановлений судом для подання відзиву.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення на відповідь на відзив, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву; відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Інформацію щодо справи учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки Судова влада України : http://sh.ki.court.gov.ua/sud2610/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Осаулов А.А.

Дата ухвалення рішення21.08.2019
Оприлюднено23.08.2019
Номер документу83817255
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію

Судовий реєстр по справі —761/22736/19

Постанова від 29.01.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 10.12.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 27.11.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Рішення від 09.10.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Рішення від 09.10.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 21.08.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 07.06.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні