Ухвала
від 09.08.2019 по справі 297/640/19
БЕРЕГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 297/640/19

УХВАЛА

про закриття підготовчого засідання

та призначення справи до розгляду по суті

09 серпня 2019 року м. Берегове

Берегівський районний суд Закарпатської області в особі головуючого судді Гал Л. Л., за участю секретаря Адамчо К.С., розглянувши в підготовчому засіданні цивільну справу за позовом представника позивача ОСОБА_1 за ордером - адвоката Захарченко Олексія Юрійовича до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача виконавчий комітет Кідьошської сільської ради, про визнання осіб такими, що втратили право користування жилим приміщенням,

встановив:

В провадженні Берегівського районного суду знаходиться цивільна справа за позовом представника позивача ОСОБА_1 за ордером - адвоката Захарченко Олексія Юрійовича до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача виконавчий комітет Кідьошської сільської ради, про визнання осіб такими, що втратили право користування жилим приміщенням за правилами загального позовного провадження.

Представник позивача ОСОБА_1 ., мешканця АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , за ордером - адвокат Захарченко О.Ю., мешканець АДРЕСА_2 , звернувся із позовною заявою до ОСОБА_2 , зареєстрованої за адресою АДРЕСА_1 мешканки АДРЕСА_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , ОСОБА_3 , зареєстрованої за адресою АДРЕСА_1 мешканки АДРЕСА_3 , АДРЕСА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача виконавчий комітет Кідьошської сільської ради, який знаходиться за адресою с. Кідьош, вул. Петефі, 57, код ЄДРПОУ 25998608, про визнання осіб такими, що втратили право користування жилим приміщенням, а саме за адресою АДРЕСА_1 .

Ухвалою Берегівського районного суду Закарпатської області від 10.05.2019 року відкрито провадження у справі та призначено розгляд по суті в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

21 травня 2019 року через канцелярію суду отримано клопотання відповідачів ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про розгляд справи в порядку загального позовного провадження. Клопотання мотивовані тим, що дана справа потребує детального розгляду спору по суті та з`ясування всіх обставин, а саме: встановлення фактичних обставин справи, зокрема тих через які вони, відповідачі, не мали змоги проживати в будинку за адресою АДРЕСА_1 , зібрання відповідних доказів та виклик в судове засідання свідків.

Ухвалою Берегівського районного суду від 28.05.2019 року клопотання відповідачів ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про розгляд справи в порядку загального позовного провадження задоволено, та призначено розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Справу призначено до підготовчого засідання за правилами загального позовного провадження в приміщенні Берегівського районного суду на 09 серпня 2019 року (а.с. 57-58).

Крім того, 28.05.2019 року відповідачі ОСОБА_2 та ОСОБА_3 подали відзив на позовну заяву та заяву про виклик свідків (а.с. 49-55).

У своєму відзиві на позовну заяву відповідачі зазначають, що даний позов є не обґрунтований та безпідставний, оскільки твердження позивача про те, що вони в будинку не проживають, не сплачують комунальні платежі участі в утриманні житла та будинком не цікавляться не відповідають дійсності. Так, на початку 2017 року позивач з погрозами вигнав їх, відповідачів ОСОБА_3 та ОСОБА_2 , із будинку завантажив їх особисті речі на трактор та вивіз у с. Великі Береги, в маленький будиночок. Крім того, відповідачі зазначили, що через численні погрози розправою вони не можуть вселитись до будинку по даний час.

Крім цього, відповідачі подали клопотання про виклик свідків в судове засідання, а саме:

1. ОСОБА_4 , мешканку АДРЕСА_1 ;

2. ОСОБА_5 , мешканку АДРЕСА_1 ;

3. ОСОБА_6 , мешканку АДРЕСА_1 ;

4. ОСОБА_7 , мешканку АДРЕСА_4 ;

5. ОСОБА_8 , мешканку АДРЕСА_3 ;

6. ОСОБА_9 , мешканця АДРЕСА_3 ;

7. ОСОБА_10 , мешканку АДРЕСА_3 .

Позивач ОСОБА_1 та його представник адвокат Захарченко О.Ю. в підготовче засідання не з`явились, представником була подана заява про проведення підготовчого судового засідання без їх участі (а.с. 76).

Крім того, представником позивача ОСОБА_11 09.08.2019 року було подане клопотання про виклик свідків на наступне судове засідання, а саме просив викликати: ОСОБА_12 , ОСОБА_13 та ОСОБА_14 , мешканця АДРЕСА_5 (а.с. 75).

Відповідачі ОСОБА_3 та ОСОБА_2 в підготовче засідання не з`явились, подали зави про проведення розгляду справи без їх участі, проти задоволення позовних вимог заперечили повністю (а.с. 72, 73).

При цьому, відповідачка ОСОБА_3 подала ще одну заяву про виклик в якості свідка ОСОБА_15 , мешканця АДРЕСА_6 (а.с. 74).

Крім того, 09.08.2019 року представником відповідачки ОСОБА_3 - адвокатом Орябко М.В. була подана заява про уточнення клопотання про виклик свідків. Так, представник просить виключити із списку свідків ОСОБА_9 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , оскільки останні знаходяться за межами країни та не зможуть прибути в судове засідання (а.с. 71).

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 92 ЦПК України сторони, треті особи та їхні представники за їхньою згодою, в тому числі за власною ініціативою, якщо інше не встановлено цим Кодексом, можуть бути допитані як свідки про відомі їм обставини, що мають значення для справи.

Згідно ст. 228 ЦПК України суд, заслухавши вступне слово учасників справи, з`ясовує обставини, на які учасники справи посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та досліджує в порядку, визначеному в підготовчому засіданні у справі, докази, якими вони обґрунтовуються. З урахуванням змісту спірних правовідносин, обставин справи та зібраних у справі доказів суд під час розгляду справи по суті може змінити порядок з`ясування обставин справи та порядок дослідження доказів, про що зазначається у протоколі судового засідання.

Враховуючи, що представником позивача та відповідачкою ОСОБА_3 і її представником було подано клопотання про виклик свідків для з`ясування обставин справи та їх покази матимуть важливе значення для правильного вирішення спору, суд вважає, що клопотання представника позивача, відповідачки ОСОБА_3 та уточнене клопотання її представника про виклик та допит свідків в судовому засіданні підлягає до задоволення, а тому вказаних у клопотаннях осіб слід викликати на наступне судове засідання в якості свідків.

Згідно до ч. 4 ст. 91 ЦПК України в ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

На підставі цього, свідків ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_10 , ОСОБА_15 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 та ОСОБА_14 слід попередити про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Підстави для залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження в справі судом не встановлені.

Отже, у відповідності до вимог п. 16 ч. 2 ст. 197 ЦПК України суд встановив наступний порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті: вступне слово позивача та його представника, у разі явки в судове засідання відповідачів та представника відповідачки ОСОБА_3 , заслуховування їх позиції відносно позову, допит як свідків ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_10 , ОСОБА_15 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 та ОСОБА_14 , дослідження письмових документів у справі.

Суд, здійснив необхідні дії для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті приходить до висновку, що справа підлягає призначенню до судового розгляду.

Керуючись п. 2 ч. 2 ст. 49 , ст. 51, ч. 1 ст. 53, ч. 6 ст. 57, ч. 4 ст. 91, ч. 1 ст. 92, ст. ст.197-200, 228 ЦПК України,

ухвалив:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 за ордером - адвоката Захарченко Олексія Юрійовича про виклик свідків - задовольнити.

Клопотання відповідачки ОСОБА_3 та її представника за ордером - адвоката Орябко Михайла Васильовича про виклик свідків - задовольнити.

Закрити підготовче засідання та призначити справу за позовом представника позивача ОСОБА_1 за ордером - адвоката Захарченко Олексія Юрійовича до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача виконавчий комітет Кідьошської сільської ради, про визнання осіб такими, що втратили право користування жилим приміщенням за правилами загального позовного провадження до розгляду по суті на 09:30 годин 04 вересня 2019 року в залі судових засідань в приміщенні Берегівського районного суду Закарпатської області за адресою м. Берегове, вул. Бетлена, 3.

Викликати в якості свідків:

1. ОСОБА_6 , мешканку АДРЕСА_4 ;

2. ОСОБА_7 , мешканку АДРЕСА_4 ;

3. ОСОБА_8 , мешканку АДРЕСА_3 ;

4. ОСОБА_10 , мешканку АДРЕСА_3 ;

5. ОСОБА_15 , мешканця АДРЕСА_6 ;

6. ОСОБА_12 ;

7. ОСОБА_13 ;

8. ОСОБА_14 , мешканця АДРЕСА_5 .

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Про час, дату та місце судових засідань з розгляду справи по суті повідомити учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/sud0701/.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Л. Л. Гал

Дата ухвалення рішення09.08.2019
Оприлюднено27.08.2019
Номер документу83828870
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання осіб такими, що втратили право користування жилим приміщенням

Судовий реєстр по справі —297/640/19

Постанова від 28.01.2020

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Бисага Т. Ю.

Ухвала від 22.11.2019

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Бисага Т. Ю.

Ухвала від 12.11.2019

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Бисага Т. Ю.

Рішення від 15.10.2019

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

Гал Л. Л.

Ухвала від 09.08.2019

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

Гал Л. Л.

Ухвала від 28.05.2019

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

Гал Л. Л.

Ухвала від 10.05.2019

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

Гал Л. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні